SÈNIOR MASCULÍ "A” (1a CATALANA – GRUP 01)
CB CORBERA “A”      94
LA PARRÒQUIA SAMÀ VILANOVA “A”  80

PRIMER DESPLAÇAMENT AMB DERROTA.

La Parròquia-Samà Vilanova visitava la pista del Corbera dissabte a les 20:00h un equip jove i amb moltes cares noves, però que l'any passat ja van aconseguir guanyar als de la capital del Garraf a casa seva.

A l'inici del partit l'equip sortia concentrat en casi tots els aspectes del joc, menys en un de molt important el rebot defensiu. L'equip local aconseguia atacar fins a 2-3 vegades gràcies a que tots els jugadors tant exteriors com interiors carregaven molt el rebot ofensiu. En àtac gràcies a un espectacular Pol Puig que anotava 15 punts ( 27 total amb 5 triples) al primer quart les distancies eren mínimes.

Al segon quart la cosa millorava, Magí Parra anotava sortint des de la banqueta i Chema Marcos feia de director d'orquestra anotant i assistint. Els vilanovins aconseguien una renda de +8 punts 30 a 38. La defensa dels locals va començar a endurir-se, posant les mans, contactant amb el cos a cada jugada etc.. La permissivitat arbitral va fer que retallessin les distancies i fins i tot es col·loquessin per davant al marcador a la mitja part.
A la represa les coses continuaven igual, l'equip local dominant el rebot i controlant el partit. Els nervis i la precipitació arribaven als samistes, la distancia al marcador anava creixen. L'encert en el tir exterior del corbera era molt elevat i qualsevol aproximació a l’electrònic per part visitant era contestada ràpidament pels locals per mantenir les diferencies.

L’últim quart començava i la Parròquia Samà Vilanova es col·locava en pressió tot el camp per intentar la remuntada. L'encert de Roger Vallverdú en aquest últim quart i el desig de Sergi Muscat eren insuficients per remuntar el partit. Tot i això l'equip va lluitar fins a l'últim segon i va treballar per retallar les distancies.

L'equip ha de millorar la defensa del 1x1 i dominar el rebot, sobretot el defensiu. Si ens agafen 27 rebots ofensius serà molt complicat guanyar el partit. Esperem que aquesta derrota serveixi com a cop d'atenció a l'equip i per veure que no hi ha cap partit fàcil ni rival assequible a aquesta 1a catalana.

XAVI CANALES / JOAN POZO

SÈNIOR MASCULÍ “B” (3a CATALANA – GRUP 04)
BC TECLA SALA      80
INTERSPORT OLARIA SAMÀ “B”   58

CB Samà Vilanova: Willy, David 13, Aimon 13, Oriol, Ramos 11, Dani López 2, Marcel 6, Miró 5,  Arnau 4, Dani G 4. Baixes: Pau.
Parcials:  24-14, 18-14, 18-11, 20-19.

ELS VILANOVINS CAUEN A HOSPITALET.

Mal partit dels vermells a Hospitalet, on el BC Tecla Sala va ser molt superior als samistes. L’equip va aguantar en els primers minuts, però els mals atacs van fer que els locals marxessin en el marcador gràcies als contraatacs. Tot així, la diferència no era de més de sis punts.

El Intersport Olaria es va apropar al marcador, però abans de la mitja part el BC Tecla Sala gràcies a un parell de triples va marxar de catorze punts al final del segon període. Els visitants van iniciar amb una zona al inici del tercer període, on en un primers minuts va funcionar, però l’equip seguia sense anotar i els de Llobregat amb el contraatac distanciaren més el marcador.

Als minuts finals els sèniors no van tirar la tovallola, però el BC Tecla Sala seguia molt còmode i es va emportar el partit.
La setmana vinent l’equip, en la seva presentació, rep el Joventut Castelldefels.
RUBEN TENOR

SÈNIOR FEMENÍ “A” (1a CATALANA – GRUP 01)
C.E. SANT NICOLAU “A”      59
LA PARRÒQUIA SAMÀ VILANOVA “A”   54

CB Samà Vilanova: HELENA – LAIA – JUDITH – JÚLIA – ELI – MERI – ANIRA – NATALIA – ANABEL – CHUS – E. MEGIAS.
Parcials:  8 - 11/ 16 - 16 (24 - 27) / 13 - 18/ 22 - 9 (59 - 54).

UN PARTIT QUE S’ESCAPA A LA RECTA FINAL.

El Sènior Femení A del Samà es desplaçava el diumenge passat a Sabadell, on tindria lloc el primer partit de l’any. Les vermelles sortien intenses en defensa i amb desig des del primer moment, agafant responsabilitat en la defensa individual i constantment actives a la banda feble. En atac, l’equip jugava amb calma, circulant bé la pilota i fent servir la varietat  de situacions tàctiques que es porten entrenant des de l’inici de pre-temporada. D’aquesta manera, gràcies a la concentració i l’esforç, els visitants aconseguien  arribar al descans amb un resultat de 24-27 a favor.

S’iniciava el tercer període i les samistes volien més encara, actitud que es va reflectir en un bon parcial de 13-18, altre cop favorable, que deixava el marcador amb un resultat de 37-45. Tot i així, els partits duren quaranta minuts i no es pot baixar el ritme. D’aquesta manera començava un darrer període que acabaria sent indigestible per les vermelles. A causa d’una baixada de concentració en camp defensiu (disminuïa la intensitat, faltava lluita del rebot, les ajudes arribaven sota el bàsquet, etc.) les locals aconseguien remuntar la diferència de l’electrònic i posar-se pel davant a falta de quatre minuts pel final, després d’un treballat parcial de d’11 a 2. A partir d’aquí, serien les presses, amb les dubtoses i precipitades seleccions de tir, les que no permetrien que les visitants poguessin tornar a posar-se pel davant, malgrat el desig i l’esforç defensiu.

En conclusió, és un partit del que es poden fer vàries lectures. Crec que hem de seguir millorant la psicologia de l’error, a més d’intentar mentalitzar-nos en evitar les baixades de concentració i d’intensitat, associades al resultat, en terreny defensiu. Si més no, tampoc voldria concloure sense felicitar el grup per un partit que es va lluitar fins el final.

Propera jornada, dia 28/09/2013 a les 16:00h contra un SEDIS EFAUSA que sí que va aconseguir guanyar el seu primer encontre amb un ajustat 58-56.