entrenador personal

Marc Batlle: ‘El secret és fer exercici amb un objectiu'

La motivació que pots donar al client entrenant al seu costat, corregint els exercicis de cada sessió i buscant la màxima efectivitat un avantatge

ACPG. Marc Batlle

ACPG. Marc Batlle

El jove emprenedor Marc Batlle Basart és entrenador personal a Calella i rodalies. En Marc ofereix un servei bastant innovador: entrenaments físics personals a casa dels clients, al gimnàs, a la platja… o al lloc on vulguin; fa planificacions per a corredors i també rutines per al gimnàs (musculació, tonificació, pèrdua de pes i preparacions físiques per a atletes). A més, també els planifica una alimentació equilibrada.

Com se’t va acudir entrenar els clients a casa?
Vaig pensar en la gent que els fa mandra anar al gimnàs, o en la que té dificultats per trobar una estona durant el dia per fer exercici físic. Fent un servei a domicili estalvies al client el desplaçament fins al gimnàs o a qualsevol instal·lació per poder fer la seva sessió.

Quines són els principals avantatges?
Un dels principals avantatges és la comoditat que té el client de poder entrenar sense sortir de casa, a part de l’estalvi de temps que suposa no haver-se de desplaçar fins a la instal·lació que hagi d’anar. La motivació que pots donar al client entrenant al seu costat, corregint els exercicis de cada sessió i buscant la màxima efectivitat en cada entrenament per arribar a l’objectiu que vulgui és un altre avantatge important a destacar. Al final, amb aquest entrenament tan focalitzat, acaba guanyant diners… i salut!

Consideres que és una bona alternativa al gimnàs tradicional?
Sí, perquè és una manera d’entrenar amb molta més tranquil·litat i amb l’atenció totalment personalitzada de l’entrenador. A més, no hi ha temps d’espera per fer ús del material i tot l’espai disponible és per al client, i tot sense haver de sortir de casa teva.

Però l’esforç, sacrifici i disciplina sempre són un repte, encara que sigui a casa o a la platja.
Sí, el secret és que cada persona que faci exercici físic, sigui on sigui, tingui diferents objectius per aconseguir: petites fites a curt termini per tenir la motivació del dia a dia, i, paral·lelament, un objectiu final més gran, aquell que faci més il·lusió aconseguir -perdre pes, millorar la marca personal d’alguna cursa o simplement tenir un estat de salut correcte i obtenir aquest estat de felicitat que et dóna el cos quan realitzes exercici físic amb regularitat-.

Com dissenyes les rutines personalitzades?
Primer de tot faig una entrevista inicial al client, un primer contacte per conèixer-nos. És el moment de saber quins objectius vol assolir el client i, a partir d’allà, coneixent el perfil de cada persona (pes, alçada, nivell de condició física, historial mèdic i esportiu, tipus de dieta que segueix…) faig un desglossament de l’objectiu final en petits reptes a curt termini, fent una progressió setmana rere setmana, amb varietat d’exercicis i tipus d’entrenament perquè cada sessió sigui entretinguda i divertida. Cada rutina és exclusivament personalitzada per a cada persona, perquè tots els clients són diferents i el mateix entrenament pot tenir unes reaccions totalment diferents en cada persona.

Què és el pitjor per un bona alimentació: menjar ràpid o menjar inadequadament?
Són dos factors que afecten negativament al nostre organisme. El cos humà necessita obtenir tots els nutrients necessaris per estar equilibrat i, a més, s’ha d’ingerir a poc a poc, perquè quant més triturat estigui el menjar més profit en traurem i aconseguirem una millor digestió.

Com s’obté un bon equilibri alimentari?
El més important és seguir una dieta variada. Tothom ha de menjar de tot i mai fer un abús d’algun aliment en especial.

Quan et sents satisfet dels resultats de la teva feina?
Quan veig que el client ve a explicar-me amb un somriure enorme que ha aconseguit aquell objectiu que fa uns mesos ens vam proposar. És la màxima satisfacció, poder ajudar a les persones fent de guia cap al camí correcte al seu objectiu, i finalment, arribar-hi. És quan t’adones que la feina ha estat ben feta i sobretot que el client ha posat tot l’esforç i sacrifici diàriament.

Tens previst ampliar els teus serveis professionals?
Sí, tinc previst obtenir el Títol d’Entrenador de Triatló a nivell internacional la temporada 2014-2015. Actualment estic acabant el curs d’entrenador de natació per enllaçar l’any que ve amb el de triatló, i poder entrenar a triatletes, ja que és l’esport que practico des de fa quasi dos anys i que em faria molta il·lusió acabar fent d’entrenador.

Quatre consells alimentaris

Durant l’entrevista, en Marc Batlle ens ha donat tot un seguit de consells alimentaris més bàsics:

- Realitzar 5 àpats diaris, 3 principals i 2 “snacks” o àpats petits, repartint les quantitats.
- Incloure diferents grups d’aliments: fruita, carn, peix, vegetals, pastes i arrossos…
- No abusar de productes de brioixeria industrial, aliments fregits, refrescs amb molt de sucre, begudes alcohòliques o aliments amb molt de greix (no ens aporten els nutrients que el cos necessita). Això no vol dir que estiguin prohibits, però no poden formar part de la nostra dieta diària.
- I finalment, beure aigua abundant perquè el cos funcioni amb la màxima efectivitat, perquè un cos deshidratat no funciona al 100%.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!