Un gran Marcos decanta el partit a favor del Samà masculí A

F. Martínez. Imatge del partit del sènior masculí C

REUS DEPORTIU “A”      71
LA PARRÒQUIA SAMÀ VILANOVA “A”  77

CB Samà Vilanova: A. Piñol (3), A.de Diego (0), D. Cusó (0), S. Muscat (8), A. Arjona (12), D. de la Fuente (0), P. Puig (15), J. Torres (10), C. Marcos (19), A. Miró (0), M. Parra (0), C. Artigas (10).

UN GRAN MARCOS DECANTA EL PARTIT EN ELS MINUTS FINALS.

La Parròquia-Samà Vilanova visitava la pista del Reus Deportiu, equip perillós tot i la seva posició en la classificació. Equip que baixa de Copa Catalunya i amb reforços del CBT. La Parròquia recuperava totalment a Marcos i també encara que amb dolor a Torres. Per contra la baixa de R. Vallverdú un handicap per la presència física i domini del rebot.

El partit començava favorable pels vilanovins, la defensa era molt agressiva i no permetien cap opció de rebot ofensiu a l'equip local. En àtac Puig jugant d’esquena al bàsquet i Marcos anotant des de l'exterior. Jaume Torres tornava a aparèixer desprès d'estar 3 setmanes sense jugar i aconseguia sumar punts i accions positives per l'equip.

Un segon quart molt bo de A. Arjona amb triples i recuperacions feien que La Parròquia tingués un avantatge al marcador. El tercer quart les distancies continuaven, arribàvem a posar-nos 16 punts per sobre en el marcador. L'equip local estava tocat i casi enfonsat.

A l'últim quart, un pél de relaxació, les rotacions i una pressió tota la pista del Reus Deportiu van fer que els fantasmes del passat tornessin pel cap dels jugadors vilanovins. A falta de 3 minuts pel final del partit aconseguien empatar l'electrònic.

Aleshores va aparèixer la figura de C. Marcos i demostrant perquè va ser un jugador ACB es va col·locar l'equip a l'esquena i va aconseguir  8 punts consecutius amb triple, 2+1 i tirs lliures. La segona victòria de la temporada marxava cap a la capital del Garraf.

Esperem que aquest partit marqui un abans i un després de La Parròquia, hem recuperat la totalitat de la plantilla! I també esperem que les lesions ens respectin ja que no hem aconseguit encara disputar un partit amb els 12 jugadors de l'equip al 100%.

La setmana que ve La Parròquia Samà Vilanova visita la pista del Rubí, diumenge a les 17,30.
XAVI CANALES / JOAN POZO

SÈNIOR MASCULÍ “B” (3a CATALANA – GRUP 04)
CB PRAT “2”      57
INTERSPORT OLARIA SAMÀ “B”   75

CB Samà Vilanova: Willy 7, David 2, Aimon 16, Oriol 3, Ramos 2, Dani López, Marcel 1, Miró 22, Arnau 6, Dani G 16. Baixes: Pau.
Parcials:  8-22, 16-14, 17-23, 16-16.

L’INTERSPORT OLARIA-SAMÀ GUANYA AMB AUTORITAT

Els vilanovins tenien un partit molt difícil davant un dels destacats de la classificació. El CB Prat 2, un equip molt físic i amb molta intensitat. Però els vilanovins van sortit molt centrats des del primer minut.

L’inici dels vermells va ser magnífic. Gran encert en atac i una defensa molt ben treballada, va fer que els de Llobregat no estiguessin còmodes en atac. La defensa pressionant dels locals, va ser passada amb molt bona nota pels vermells, inclús anotaven amb facilitat amb superioritat de 2c1 al final.

Al segon període el CB Prat va escurçar diferències, però els samistes seguien concentrats en la seva feina, i algun parcial en contra no els hi afectava en res, sinó que seguien treballant i treballant per seguir recuperant i inclús augmentar el marcador.

Només en el tercer període els locals es van apropar a sis punts, però un Miró molt encertat en la línia de tres amb 7/9 en triples i un Aimon provocant faltes i anotant els tirs lliures van fer que el partit tornés ràpidament a l’Intersport Olaria Samà.

Gran partit dels vermells i la setmana vinent l’equip visita al CB Castelldefels.
RUBEN TENOR

SÈNIOR MASCULÍ “C” (SÈNIOR BCN – GRUP 02)
BÀSQUET SAMÀ VILANOVA SMC   43
SANT ANDREU “B”     65

CB Samà Vilanova: Jordi (0), Egea (8), Nacho (4), Martinez (2), Micki (8), Axel (5), Birlanga (5), David (11).
Parcials:  10-16, 07-11 (17-27), 10-27 (27-54), 16-17 (43-65).

L'APRENENTATGE DE CADA PARTIT ÉS UN SÍMPTOMA BO PER AL EQUIP.

El BÀSQUET SAMA MASC C, juga cada partit per aprendre i intentar no cometre els errors passats, un Sama més seriós i amb menys errors jugava de tu a tu davant un rival tosc, els primers minuts van ser vacil·lants per als dos equips , amb distàncies curtes en el marcador arribaria al finalitzar el primer quart per 10 a 16.

Començava el segon període i la idea era aguantar i jugar de tu a tu , intentant no baixar la guàrdia defensiva, amb un resultat curt es arribaria a la meitat del matx . 17 a 27.

El tercer període era el d'aguantar i si es podia remuntar el partit , ja que l'equip visitant no donava tampoc un bon joc , però a l'inrevés tenia que succeir, un Sama apàtic en defensa , i un Sant Andreu endollat des de la línia de tres punts , va ser a partir del minut 23 quan les distàncies es començaven a ampliar , no hi va haver rival en aquest quart i els visitants ho van aprofitar perquè en aquest parcial es guanyés 10 a 27 , amb resultat final d'aquest quart per 27-54 .

Un últim quart sentenciat , però amb ganes de jugar el partit els 40 minuts , els xavals joves samistes no es van agenollar davant un rival que el partit ja estava fet i van donar la cara en tot moment. Micki , va jugar el seu millor partit dirigint l'equip , ficant dos triples i donant un roll necessari, Egea va disputar uns minuts molt encertats amb dos triples més i jugant amb millor confiança , David va estar al seu nivell donant l'experiència que necessita l'equip i sense arrugar-se per res davant el rival.

En general l'equip ha de viure un any i aprendre de les derrotes per millorar en un futur no molt llunyà, com diu el títol , "L'aprenentatge de cada partit és un símptoma bo per a l'equip " d'aquesta manera , i acabant de parlar d'aquest últim quart , l'equip Samista ho va disputar com si no existís resultat i el va guanyar 16 a 11 , símptoma de que no donen una pilota per perduda i que disputaran sempre fins a l'últim sospir ...
Aquest setmana entrant , l'equip descansarà per partit ajornat al 22 de desembre , contra CERVELLO.
PEPE CABEDO

SOTS 21 MASCULÍ  (S21M PREFERENT – GRUP 01)
BÀSQUET SAMÀ VILANOVA S21M   41
LLUISOS DE GRÀCIA     83

CB Samà Vilanova: Peña E, R. Tormo, J. Montesinos, J. Hernandez, A. Mingorance, J. Moreno,   B. Rafols, U. Martí, J. Garcia, D. Martinez, J. Ibañez.
Àrbitres:  Sr. Boix i Sr. Rigal.

ESTÀ CLAR. AIXÍ SEGUR QUE NO!

El passat diumenge 20 d’octubre, els samistes rebien, pel que sembla, amb poques ganes un dels rivals de la zona alta de la taula, amb un 1 / 2 igualant condicions.

Tot el partit va estar marcat per la gran intensitat defensiva dels visitants, fet que va provocar que els de vermell no es sentissin còmodes a la pista. En aquells instants, al entrar al segon quart, hi havia un parell d’opcions, la primera i vàlida, era augmentar exponencialment la intensitat defensiva, la concentració i així poder anar disminuint les distancies. Pel que es veu els jugadors de Joan Pozo i Josep Sellarés van decidir però, optar per la “segona via”, aquella de seguir tal i com fins en aquells moments. Està clar, aquella solució duta a terme pels seus propis instigadors (els jugadors) no va donar el resultat esperat. Així doncs els locals no paraven de deixar-se eixamplar la diferencia al marcador.

Una cosa està “clarinete”, tal i com diu l’entrenador de l’equip, amb aquesta actitud defensiva, aquests marcadors clarament desfavorables només acaben de començar, ja que properament venen equips durs com els 3 primers classificats a la taula. Per tant, segueixen havent-hi les mateixes 2 vies, la de començar a apretar i augmentar exponencialment la defensa minut rere minuts, basquet rere basquet, jugada rere jugada, o l’altre que és seguir com fins ara. Els jugadors hauran de triar quin camí volen seguir, ja que els aspectes individuals de responsabilitat defensiva i intensitat, són aspectes que, podríem dir, al 95% són cosa dels jugadors.

A la pròxima jornada, anirem a fer una visita a un dels 3 primers. Creuarem els dits per un canvi actitudinal.
JOAN POZO / JOSEP SELLARÉS

SÈNIOR FEMENÍ “A” (1a CATALANA – GRUP 01)
BF VILADECANS “B”     57
LA PARRÒQUIA SAMÀ VILANOVA “A”  48

CB Samà Vilanova: LAIA – HELENA – JÚLIA – ELI – MERI – ANIRA – ANABEL – CHUS – E. MEGIAS. (baixes: JUDITH i NATALIA).
Parcials:  12 - 8/ 15 - 15 (27 - 23) / 16 - 18/ 14 - 7 (57- 48).

UN PARTIT QUE S’ESCAPA A LA REPRESA.

El Sènior Femení A del Samà visitava el dissabte al B.F. VILADECANS B. El partit va començar molt intens per part de les locals que buscaven un ritme de joc elevat. Tot i així, la bona defensa de les vermelles, malgrat el desencert en atac, aconseguia retenir les del Vendrell en el marcador.

El segon període seguiria sobre la mateixa línia, i el partit arribaria al equador amb un ajustat 27 a 23 desfavorable per les samistes.  Qüestió de temps que les vermelles posessin el plus de concentració que faltava en defensa, i que és el que ens dóna el nivell. D’aquí fins al descans dominarien el partit les samistes, tot i que podrien haver ampliat distàncies amb una mica més d’encert des de la línia de tirs lliures.

A la represa, uns primers minuts dispersos per part de les vermelles permetia a les locals ampliar el seu avantatge fins a 10 punts. D’ençà d’aquest moment que les samistes van posar el plus de concentració necessari per tornar a ficar-se en el partit, però una zona força tancada que plantejarien les amfitriones, sumat al desencert, acabaria de fer impossible la remuntada.

Propera jornada dia 26/10/2013, a les 16:30 i com a locals, contra el MESSER CB TARRAGONA.