El Reus guanya a Vilanova per la mínima amb polémica arbitral

Partit emocionant i igualat marcat per un arbitratge amb ganes de protagonisme

Els vilanovins tornen a mostrar que hi ha arguments per tenir esperança en l'equip

Eix. CP Vilanova - Reus Deportiu

El Reus Deportiu ha derrotat per 3 gols a 4 al CP Vilanova en el partit corresponent a la tercera jornada de l’OK Lliga masculina  que s’ha disputat aquest migdia al pavelló de la Plaça de les Casernes, que presentava cap al final una discreta entrada de públic, amb nodrida representació reusenca gràcies al partit de sub 23 jugat abans i que s’ han emportat per 2 gols a 6 els roig-i-negres.

La victòria reusenca l’hem de valorar com a normal, malgrat que tal com s’ ha desenvolupat el partit,  amb un equip local que ha donat una imatge molt però que molt bona, i que si més no ens permet somiar que com deia el  Sr. Laporta "no estamos tan mal”, i  amb l'esperpèntica actuació arbitral al llarg dels 20 minuts finals de partit. Es podria haver produit qualsevol altre resultat. Ha estat un tram de partit surrealista pur, com diríem en història, no ha deixat contents ni a tiris ni a troians.

Sols el seny dels jugadors ha impedit que les actituds dels col·legiats, en especial la del ribetà  Xavier Galan, hagin portat conseqüències pitjors a nivell tant esportiu com d’ordre públic.. No volem àrbitres protagonistes. Volem àrbitres justos, que s’equivoquin, perquè són humans i tots errem, però que no actuïn com avui s’ha vist. I ho sento  dir-ho especialment per la coneixença amb ell des que practicava  l’hoquei com a jugador. Xavi, avui t’he de dir allò de la cançó “ No és això, company, no es això”.

La primera part ha finalitzat amb avantatge reusenc d'1 gol a 2, avantatge just per com s’ ha desenvolupat el joc.  Ha inaugurat el marcador Adroher, amb una forta canonada després d’una bona triangulació al minut 12. El Vilanova ha empatat amb un gol en pròpia porta Molina. ha estat un gol que mai no havíem vist encara – i portem molts anys; Pujals ha enviat un tret  he la tocat la tanca a un metre llarg de la porteria, el rebot  ha tornat cap a la porteria com una bola de billar, ha tocat al peu de Molina i ha entrat en la porteria. Era el minut 16 i, un minut més tard, J. Selva amb un altre xut  a mitja distància, feia el segon gol visitant.

Després del descans, i amb dues faltes directes  acumulatives  errades – una per equip – ha començat el xou amb una targeta blava a Pastó – la primera- totalment fora de lloc. La falta l'ha transformat X. Costa en l'1 a 3, i amb error  en el punt de llançament . A partir d’ aquí  surrealisme en estat pur. Targeta blava i vermella al segon del Reus per protestar, faltes directes i penals a raig i en un d’ells Pastó feia el 2 a 3 – min 16 i mig- ; segona blava a Pastó per protestar i al minut  20, empat vilanoví en transformar una falta directa acumulativa.

Entravem en el cinc darrers minuts i al 21 un penal, per peus més que discutibles, ha permés a Casanovas fer el quart pels de A. Domínguez.. I amb tot això, a manca de 8 segons, falta directa contra el Reus que no s’ha transformat i una jugada final digna de discussió reglamentaria.

Fitxa del partit:

CP VILANOVA: Povedano, Pàmies, Aragonés, Pujals, D. López (equip inicial) Cuevas, Pastó

REUS DEPORTIU: Molina, Costa, Casanovas, Adroher, Ollé ( equip inicial) J. Selva, Salvat, Rubio

Àrbitres: Srs. Galan  i Veiga . Correctes fins al minut 7 de la segona part. Després,  un ZERO.

Gols:

PRIMERA PART

1. Adroher ( min 12) ; 1-1- Molina p.p ( min 16) ; 1-2 J. Selva (min 17,30)

SEGONA PART

1-3- Costa de FD ( min 7) ; 2-3- Pastó de penal ( min 16,30); 3-3- D. López de FDA ( min 20) ;