OK Lliga Masculina

El Calafell avança l'àpat de nadal a compte d'un feble Vilanova (10-4)

CP Calafell. CP Calafell - CP Vilanova

El Club Patí Vilanova va mostrar ahir les seves febleses actuals a Calafell i va encaixar un 10-4 que permet al Calafell Tot l’Any tancar 2013 amb una alegria per a la seva afició i una situació que ningú imaginava a l’octubre. Amb un còmode coixí de deu punts per damunt del descens i consolidat en places europees, la classificació per la Copa del Rei ja no és un somni.

No obstant, l’equip és conscient que li queda un final de primera volta d’infart, ja que li toca jugar amb el FC Barcelona i el Liceo, a més de dos rivals del seu mateix segment de la taula (l’Igualada i el Vilafranca) que no ho posaran precisament fàcil. El primer a rebaixar l’eufòria és l’entrenador, Pere Varias. “Sé que a tothom li fa il·lusió la Copa del Rei, i jo el primer. Però la nostra obligació és tenir el cap fred i pensar en signar la permanència el més aviat possible i al vestidor
estem contents perquè comencem a tenir-la a prop.
”, va explicar.

La victòria d’ahir a la nit és un gran pas en aquesta línia. I va aconseguir-se davant d’un Vilanova que, tot i ser el cuer amb zero punts després d’un terç de temporada, va donar alguns problemes més dels previsibles a la primera part, tot i el 5-2 que exhibia l’electrònic en arribar al descans, amb hat-trick del local Ferran Rosa. “Fins al 2-1 ens ha costat tot una mica, sobretot en atac: el ritme atacant era bo, però teníem gaires ocasions. El Vilanova ens havia empatat per mèrits propis i fins i tot havia generat alguna ocasió més que nosaltres”, subratllava Pere Varias. I afegia que “després hem tingut sort de cara a porteria i això ens ha donat confiança”.

A la segona part, el festí ja va ser total. Les poques rotacions i el progressiu cansament del Vilanova van desencadenar la golejada. Per Varias, “el Vilanova té un cinc inicial competitiu, però està en una dinàmica en què és molt sensible al desgast i a la necessitat d’atacar. En la seva situació, vigiles poc el darrera i et poden agafar força contres. De fet, és el partit de tota
la temporada en què nosaltres hem agafat més contres
”.

En realitat, el marcador va permetre que el Calafell Tot l’Any donés minuts a jugadors amb menor protagonisme, a més d’autèntiques exhibicions atacants, amb combinacions que van posar dempeus el pavelló “Joan Ortoll”. La major part de la plantilla calafellenca va enviar boles a l’interior de la porteria rival: Ferran Rosa (4), Pol Galbas (2), Gerard Vergés (1), Marc Vergés (1), Borja Ferrer (1) i Xavi Díez (1). Cal destacar, a més, el treball del porter, David Arellano, que va resoldre jugades a bola aturada en moments que haurien pogut decantar el partit en una altra direcció.

De la seva banda, l’entrenador del Patí Vilanova, Josep Lluís Delriu, va manifestar que “nosaltres hem estat bé a la primera part, fins i tot millor que el Calafell. Però ells han tingut la sort de marcar, i nosaltres no”. Delriu va admetre que “ens costa fer gols i ens en fan amb relativa facilitat. I arriba un moment que l’equip es desmunta. I quan les coses se’ns posen costa
amunt no sabem jugar bé
”.

El tècnic vilanoví va afegir que “hem fet una bona primera part, creant ocasions i ficant en molts problemes al Calafell. Tampoc ens sentíem pressionats en defensa. Però el marcador era el que era i quan se’ns han escapat en el marcador, tot s’ha precipitat”.

El Calafell Tot l’Any visita el Palau Blaugrana el proper 4 de gener

El Calafell Tot l’Any marxa de vacances, però amb deures de treball físic per tota la plantilla, ja que el 4 de gener reprén la competició amb una dificilíssima visita al Palau Blaugrana. El partit, de la dotzena jornada de l’OK Lliga 2013-2014, es disputarà a les 19 hores d’aquell dissabte. Els calafellencs no han pogut mai amb el Barça en els quatre enfrontaments que han tingut en les dues darreres
temporades, tot i haver aconseguit algun resultat força acceptable considerant la diferència entre
tots dos equips.

Club Patí Calafell Tot l’Any

Aliniació David Arellano, Ferran Rosa, Borja Ferrer, Oriol Palau, Pol Galbas (cinc inicial) Xavier Andreu Montoya, Marc Vergés, Sergi Romeu, Xavi Díez, Gerard Vergés

Club Patí Vilanova
Aliniació Albert Povedano, Xavi Pastó, Jordi Aragonès, Pol Pàmies, Esteve Pujals (5 inicial) Dani López, Eudald Bonet, Marc Cuevas i Sergi Sabater

Àrbitres Germán Sandoval Santos. Jonathan Sánchez García.

Gols 1-0 Pol Galbas 4’ / 1-1 Pol Pàmies 12’ / 2-1 Ferran Rosa 16’ / 3-1 Ferran Rosa 18’ / 4-1 Gerard Vergés 20’ / 4-2 Estve Pujals 23’ / 5-2 Ferran Rosa (falta directa) 24’ / 6-2 Pol Galbas 27’ / 6-3 Esteve Pujals 35’ / 7-3 Xavi Díez 39’ / 8-3 Marc Vergés 43’ / 8-4 Pol Pàmies (falta directa) 45’ / 9-4 Borja Ferrer (falta directa) 46’ / 10-4 Ferran Rosa 49‘

Faltes Club Patí Calafell Tot l’Any (15). Club Patí Vilanova (19)

Targetes Blaves (0). Vermelles (0)

Incidències Pràcticament ple al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell. En el partit previ de la Lliga ACHP sub-23 entre els segons equips dels dos clubs, es va imposar el Vilanova 2-3, amb un gol en el darrer segon. En acabar el partit, el Club Patí Calafell va fer un d’agraïment als històrics del club Marcel Miró i Màrius Jofre.