OK Lliga Masculina

El Barça imposa la qualitat i la banqueta a la segona part i derrota al Calafell

EIX. FC Barcelona - CP Calafell

El FC Barcelona va fer valer ahir a la nit el que era previsible: el millor equip del món rebent a la seva pista un modest de la categoria. El visitant, un Calafell Tot l’Any que malda per ser l’equip revelació de la temporada, va aconseguir fer suar els blaugrana durant la primera part. Però en el segon temps, els locals van imposar la seva qualitat i la seva àmplia banqueta. Amb la piconadora en marxa, van despatxar 6-1 els visitants.

El Patí Calafell era molt conscient del dificilíssim desplaçament amb què obria l’any 2014, però no van sortir gens acomplexats al Palau Blaugrana. Amb valentia i seguretat van sobreviure durant els primers 25 minuts a la primera ràfega blaugrana. Defensant-se amb ordre i amb un David Arellano en una magnífica forma a la porteria, van arribar al descans amb un 2-1 que desmentia la idea preconcebuda d’una passejada blaugrana.

Però al segon temps va repetir-se la història de molts partits en els quals els barcelonistes el turbo després del descans, quan el rival comença a cansar-se i ells poden tirar de rotacions. La situació es va agreujar per als calafellencs arran del festival de targetes dels àrbitres, que els van deixar en inferioritat numèrica durant molt minuts. El marcador no va anar a més pel treball d’Arellano, que tot i encaixar sis gols, en va evitar molts més i, en particular, va aturar quatre jugades de bola aturada als millors especialistes.

L’entrenador del Calafell Tot l’Any, Pere Varias, destacava en acabar l’encontre que “el que ha passat és el que acostuma a passar quan jugues amb un equip tan potent. Mentre físicament estàs fresc i pots aguantar el ritme, competeixes bastant de tu a tu. Però a les segones parts pagues car el desgast, més encara quan tens tants minuts d’inferioritat numèrica”. Varias afegia que “malgrat hem intentat mantenir una rotació alta, arriba un moment que les cames pesen i el cervell deixa de treballar bé. És quan hem començat a perdre pilotes en zones complicades i no ens ha costat més car perquè Arellano ha estat molt bé”.

Per Varias, “en línies generals hem fet un bon partit, el partit que tàcticament havíem de fer aquí: estirar-lo i, amb més sort de la que hem tingut amb els primers gols del Barça, intentar arribar als últims 10 minuts amb opcions de victòria i jugar amb l’obligació de guanyar dels locals. Però hem arribat a aquests darrers minuts amb un 5-1 en contra que
era impossible de remuntar
”.

Varias concloïa, finalment, que “pot fer la sensació que ens han passat per sobre. Però més que això és que el Barça continua treballant, són com una piconadora, no paren, no paren, no paren..., fins que tu quan afluixes una mica, ho saben aprofitar”.

I el verd-i-blanc Pol Galbas, format a la pedrera blaugrana i que ha arribat aquesta temporada al Calafell Tot l’Any per tenir minuts, explicava que “hem aguantat prou bé la primera part, tot i que el Barça té un ritme de joc molt alt i un gran físic. Fins i tot hem aguantat uns minuts de la segona part. Però és el que té el Barça, que van pressionant i pressionant i et minven les forces”.

De la seva banda, el jugador del FC Barcelona Sergi Panadero afirmava que “estem molt contents perquè sabem que a casa hem de ser molt forts i això passa per sortir amb l’actitud amb què estem sortint tots els partits aquesta temporada”. Panadero va afegir que “el Calafell estava ben posicionat, amb una defensa molt sòlida i amb un Arellano amb un estat de forma molt bo, que dóna molta confiança. Nosaltres sabíem que havíem de seguir, seguir i seguir fins que trenquéssim el partit. Sabíem que tenim més rotació de banqueta i que aquest objectiu podia donar-se a la segona part i ho hem lluitat fins que ho hem aconseguit”.

El Calafell Tot l’Any rep l’Igualada dissabte vinent, 11 de gener

El Calafell Tot l’Any torna als entrenaments dimarts vinent, després de fer festa aquest diumenge i aquest dilluns. Ha de preparar un partit vital per a les seves aspiracions de la temporada: dissabte vinent, 11 de gener, rep a casa el Monbús Igualada. El partit és importantíssim no tant perquè pot ser la pedra de toc de les aspiracions de Copa dels calafellencs, com perquè es tracta d’un rival directe en l’objectiu primordial de la permanència. La bona primera volta dels verd-i-blancs fa que tinguin aquest objectiu a poques victòries, però guanyar el partit de dissabte ho deixaria encara més a prop.

FC Barcelona: Sergi Fernández, Marc Torra, Marc Gual, Matías Pascual, Reinaldo García (5 inicial) Pablo Álvarez, Xavi Barroso, Sergi Panadero, Raül Marín, Aitor Egurrola

Club Patí Calafell Tot l’Any: David Arellano, Ferran Rosa, Borja Ferrer, Marc Vergés, Pol Galbas (cinc inicial)Xavier Andreu Montoya, Oriol Palau, Sergi Romeu, Xavi Díez, Gerard Vergés

Àrbitres Antonio Gómez Sánchez. Ignasi Galán García

Gols 1-0 Sergi Panadero 10’ / 2-0 Raül Marín 12’ / 2-1 Ferran Rosa (falta directa) 23’ / 3-1 Marc Torra 34’ / 4-1 Xavi Barroso 37’ / 5-1 Pablo Álvarez (falta directa) 38’ / 6-1 Xavi Barroso (penalti) 48’

Faltes FC Barcelona (15). Club Patí Calafell Tot l’Any (9).

Targetes Blaves (4: Oriol Palau, Borja Ferrer (2), Pere Varias). Vermelles (1, Marc Torra)

Incidències Bona entrada pel que és de vegades el Palau Blaugrana: 1.410 espectadors segons va informar el FC Barcelona. En el partit previ de la Lliga ACHP sub-23 entre els segons equips dels dos clubs, es va imposar el FC Barcelona amb un ajustat 5-3.