OK Lliga Masculina

El Calafell perd 3 - 5 i s'allunyen del somni de la Copa

El Calafell Tot l'Any paga car no haver rematat l'Igualada quan n'ha tingut l'oportunitat

CP Calafell. Calafell - Igualada

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha tingut la victòria al seu abast en el partit de la tretzena jornada de l’OK Lliga 2013-2014 que l’ha enfrontat al Monbús Igualada. Però ha perdonat diverses oportunitats de rematar els de l’Anoia, sobretot a bola aturada, i ha acabat pagant-ho molt car: amb una derrota (3-5) que l’allunya del somni de classificar-se per la Copa del Rei, tot i que no li compromet gaire la còmoda posició a la classificació.

El Calafell Tot l’Any ha lluitat intensament els 50 minuts del xoc, però dos minuts desafortunats, a l’inici del segon temps, han estat decisius en el resultat final. Els verd-i-blancs havien arribat al descans amb un 1-0, fruit d’un primer temps molt cautelós per les dues bandes que només els locals han pogut decantar en favor seu per mediació de Borja Ferrer. La jugada més decisiva ha estat un penal fallat pels calafellencs només començar el segon temps. Del 2-0 s’ha passat a un 1-3 en una exhalació i a partir d’aquí les coses se’ls han posat costa amunt als verd-i-blancs.

L’Igualada ha dominat el partit durant bona part de la segona meitat, a l’empara del marcador favorable. El Calafell, de la seva banda, ha tirat d’èpica per remuntat el marcador i ha aconseguit retallar distàncies en dues ocasions. Fins i tot amb una jugada espectacular de Ferran Rosa, que ha driblat tots els rivals amb un eslàlom que ha culminat en gol a un minut del final i que posava un emocionant 3-4 a l’electrònic. Buscant si més no l’empat de totes totes, el Calafell ha retirat el porter i ha tret un cinquè jugador de pista, però l’Igualada ha robat una bola i ha marcat el cinquè a un segon de la botzina.

Amb aquest resultat, el Patí Calafell es complica molt la classificació per la Copa del Rei. Malgrat que matemàticament encara és al seu abast, els calafellencs no depenien d’ells mateixos i després de la derrota d’avui encara menys. És més, el calendari no els és gaire favorable: dimarts reben a casa un rival tan complicat com el Liceo de la Corunya i després viatgen a la pista d’un Vilafranca que, tot i ser un recent ascendit, està fent una campanya meritòria (i de fet, en aquesta jornada els ha superat a la classificació).

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, ha destacat que “no estic content pel resultat, però sí per la intensitat i les ganes de guanyar que hi hem posat”. Varias ha afegit que “en línies generals, hem fet un gran partit, el que calia per vèncer l’Igualada. Però hi ha hagut moments claus en el marcador que no han anat a favor nostre: quan estàvem millor de joc, no hem estat encertats de cara a porteria, i ells han aprofitat dues oportunitats seguides que han marcat molt el partit”.

Varias també ha reconegut que “hi ha hagut minuts que hem perdut la disciplina tàctica, tot i que hem posat molta voluntat. Quan hem anat a buscar la victòria, el partit ha tornat a ser nostre, però la distància ja era important”. I ha dit que “quan un equip guanya és que ha fet les coses millor, però me’n vaig amb el mal regust que el resultat no és prou just amb l’esforç que hem fet”.

De la seva banda, l’entrenador del Monbús Igualda, Francesc Monclús, ha subratllat que “ha estat un partit intens des del primer minut. A la primera part, sobretot en els primers de minuts, el Calafell ha arribat molt a la nostra porteria. Però ja sabíem que seria així, perquè és un equip que fa possessions molt curtes, però que pot ser molt letal”. Monclús ha afegit que “després d’aquests deu minuts hem reaccionat bé i ens hem posat 1-3. Haver aconseguit dos gols de diferència ha acabat sent la clau en un partit que, fins al final, hauria pogut guanyar qualsevol dels dos equips”.

El Calafell Tot l’Any rep el Liceo de la Corunya aquest dimarts, 14 de gener I pràcticament sense pausa, el Calafell Tot l’Any rep dimarts vinent, 14 de gener, el Liceo de la Corunya. La catorzena jornada de l’OK Lliga 2013-2014 s’avança perquè el proper cap de setmana és jornada europea. Tot i que el Calafell no renuncia a res i sortirà a la pista amb la mateixa ambició que en qualsevol altre encontre, la visita dels gallecs, vigents campions, és un dels partits més complicats de tota la temporada. És més, els quatre enfrontaments que han disputat tots dos equips en les dues darreres temporades s’han saldat sempre amb victòria gallega, malgrat que en una ocasió els verd-i-blancs van estar a punt de donar la sorpresa a casa. El partit es disputarà al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” (Passeig de la Unió s/n) a partir de les 21 hores.

Club Patí Calafell Tot l’Any: David Arellano, Ferran Rosa, Borja Ferrer, Gerard Vergés, Pol Galbas (cinc inicial) Xavier Andreu Montoya, Oriol Palau, Sergi Romeu, Xavi Díez, Ferran Riera

Monbús Igualada: Elagi Deitg, Ton Baliu, Jaume Molas, Oriol Vives, Sergi Pla (5 inicial) Joan Muntané, Nil Garreta, Alex Ferrer, Jassel Oller, Josep Vilaseca

Àrbitres Joaquín López Varela. Juan José Prades Martínez

Gols 1-0 Borja Ferrer 23’ / 1-1 Oriol Vives 28’ / 1-3 Sergi Pla 29’ / 2-3 Ferran Rosa (falta directa) 45’ / 2-4 Oriol Vives 46’ / 3-4 Ferran Rosa 49’ / 3-5 Sergi Pla 49’

Faltes Club Patí Calafell Tot l’Any (18). Monbús Igualada (16)

Targetes Blaves (0). Vermelles (0)

Incidències Dos terços d’entrada al pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll” de Calafell. Ha entrat en la convocatòria el jugador del segon equip del Calafell Ferran Riera, per substituir Marc Vergés, que no podia jugar per ser fora de Catalunya. Abans de començar el partit s’ha guardat un minut de silenci en record de Joan Pons Rovirosa, membre de la directiva del Patí Calafell en diferents etapes i que va morir divendres passat, i del pare de Joan Rovirosa, històric porter de l’equip dels anys setanta i principis dels vuitanta, traspassat aquests Nadals.

En el partit previ de la Lliga ACHP sub-23, disputat pels segons equips del Calafell i de l’Igualada, s’han imposat els verd-i-blancs (3-2), amb una remuntada en els darrers minuts, amb gols de Ferran Ortoll, Joanra Esteve i Ferran Riera.