OK Lliga Masculina

El Calafell diu adéu a la Copa després de la derrota davant el Liceo

Els verd-i-blancs perden 1-4 i encadenen tres derrotes consecutives

CP Calafell. CP Calafell - HC Liceo

El Club Patí Calafell Tot l’Any ha dit adéu definitivament al somni de la Copa del Rei. Tot i que les opcions que li quedaven eren remotes, la derrota d’aquesta passada nit a casa davant l’HC Coinasa  Liceo (1-4) ho ha certificat matemàticament. La tercera derrota consecutiva des que ha començat l’any torna els calafellencs a la lluita per la permanència a la categoria, ja que la distància amb el descens s’ha reduït a set punts, quan hi ha rivals directes en aquesta guerra que encara no han
disputat la catorzena jornada.

La derrota era esperable per la dificultat del rival, vigent campió de l’OK Lliga. Malgrat tot, ha deixat mal gust de boca perquè els verd-i-blancs han estat capaços, a base de voluntat i ganes, de plantarli cara a un dels millors equips d’hoquei del món.

El Calafell Tot l’Any ha tingut els seus millors moments en els minuts finals de la primera part, quan han retallat el 0-2 que havia aconseguit el Liceo gràcies a un penalti transformat per Gerard Vergés. L’empenta local s’ha mantingut en la
represa després del descans, però la superioritat gallega s’ha acabat imposant.

El factor decisiu final ha estat l’eficàcia de cara a porteria. Els calafellencs han tornat a quedar penalitzats per les jugades a bola aturada: malgrat que el seu gol ha estat aconseguit de penalti, n’han fallat un altre, a més de dues faltes directes. El porter del Liceo, Xavier Malián, ha acabat d’agualir el dia al Tot l’Any, resolent les escomeses locals en els seus minuts més intensos. L’1-3 ha començat a decantar definitivament el partit i el quart dels gallecs, a deu minuts del final, ha sentenciat
definitivament.

El Calafell Tot l’Any té ara, gràcies a la jornada europea del proper cap de setmana, deu dies per fer autocrítica. Tot i que els partits amb el Barça i el Liceo eren de victòria improbable, les tres derrotes consecutives situen als verd-i-blancs en una classificació menys folgada que la que tenien en acabar 2013. Ara són onzens, amb els mateixos disset punts que tenien abans de Nadal. I la distància amb els implicats en la part baixa de la classificació podria escurçar-se quan es completi la catorzena jornada (els equips que no participen en competició europea ni es creuaven amb els que la disputen, jugaran el proper cap de setmana).

El Calafell Tot l’Any visita la pista del Vilafranca el proper 25 de gener

Després de la pausa europea, el Calafell Tot l’Any visitarà la pista del Club Patí Vilafranca Capital del Vi en la quinzena jornada, que tanca la primera volta de l’OK Lliga 2013-2014. El partit, que serà un dels derbis penedesencs de la temporada, està previst per al dissabte 25 de gener, a les 20 hores, al pavelló municipal d’hoquei de Vilafranca del Penedès (Avinguda de Catalunya s/n). El Vilafranca és un recent ascendit, però està fent una campanya meritòria. En realitat, els de l’Alt Penedès acaben la catorzena jornada un punt i un lloc a la classificació per sobre dels calafellencs.

Tots dos equips es coneixen de categories inferiors, però l’enfrontament més recent que han protagonitzat va ser a la pretemporada d’enguany, en un partit de la fase de grups de la Copa EsportsPenedès.cat. Llavors, el Calafell Tot l’Any es va imposar 4-6, després de remuntar un 4-1 en contra.