CB Ribes

Derrota dels dos equips sènior del club ribetà

Eix. CB Ribes

Aquaprotección 62 - Messer 86

El Sènior Masculí va caure davant del líder oferint bons minuts però masses desconnexions per plantar cara fins al final. La defensa i el contraatac del Messer Tarragona segueixen sense trobar rival a la categoria.

El líder de la categoria continua imbatut després de la visita al Bàsquet Ribes sense presentar gaires sorpreses. L'asfixiant defensa dels tarragonins i l'alta quantitat de bàsquets fàcils que provoca van desgastar un Ribes que no es va rendir davant l'adversitat, però que va fer masses errors davant d'un rival que no perdona.

Els ribetans arrossegaven la important baixa del Manel per malaltia, però reapareixia l'altre base, en Lluís Puerta, i debutava el Xavi Cazorla. El partit va començar igualat però de seguida la defensa del CBT va anul·lar els recursos del Ribes, i amb un parcial de 4-15 estirava per primera vegada el marcador, saltant la primera alarma al minut 16 (16-31). 5 punts seguits de Lluís i la bona feina d'Omar sota els taulells van ajudar a retallar distàncies (27-33), però 5 punts consecutius del CBT amb triple a l'últim segon de la primera meitat deixava en onze punts la diferència al descans.

A la represa, els ribetans van sortir decidits a no deixar marxar al líder, i ho van aconseguir durant 8 minuts, però un parcial de 0-15 al final del tercer període amb bastant protagonisme arbitral - 9 d'aquests 15 punts van venir del tir lliure, tècnica per simular una falta inclosa - va deixar el partit sentenciat.

Tot i així, l'Aquaprotección va firmar un últim quart molt digne, jugant amb criteri i lluitant perquè la diferència no augmentés.

Diumenge que ve l'equip es desplaça a Tarragona per jugar contra l'ADT, equip al que els ribetans van derrotar a la primera volta.

Anotadors: Caelles 10, Omar 18, Xic 3, Cazorla 14, Miki 4, Lluís 6, Roman 4, Marc 3, Guiye i Gerard Pascual.

Parcials: 11-23, 16-15; 16-29, 19-19.

Faltes: Aquaprotección 26, Messer CBT 21.

Tirs lliures: Aquaprotección 17/22, Messer CBT 19/25

Mima'ns 39 - Xamba 62

El Sènior Femení del Bàsquet Ribes només va aguantar 20 minuts el ritme del Xamba, tercer classificat. La defensa de les vilafranquines i el seu encert des del triple van decantar la balança al seu favor.

La gran defensa del Xamba al segon temps va desactivar completament l'atac del Mima'ns després d'una primera part molt igualada. Tot i sortir adormides i encaixar un parcial de 2 a 10 als primers 4 minuts, l'equip ribetà va reaccionar després d'un temps mort i millorant molt en defensa, va retallar les distàncies fins a posar-se 17 a 16 gràcies als contraatacs. Dos triples consecutius de les visitants van aguantar l'embranzida del Mima'ns, que acabava la primera part sense fer cas de la diferència a la classificació amb un esperançador 26-27 al marcador.

Tot i començar amb un parcial de 3-0, al tercer període el Ribes ja se li va acabar la gasolina. El Xamba va augmentar la intensitat en defensa i cada atac de les locals va ser un suplici. Les de taronja tampoc tampoc anotaven amb fluïdesa, però van aprofitar la rotació més llarga (el Ribes afrontava el xoc amb les baixes de Xènia i Piqui) per mantenir un nivell defensiu més alt i deixar l'atac ribetà en només 13 punts al segon temps.

Anotadores: Eli 12, Ari 2, Berta 8, Anna 4, Mireia 4, Laura Sancho 1, Isa 2, Elia 1, Laura Ripoll 2 i Gisela.

Parcials: 11-15, 15-12; 7-19, 6-16.

Faltes: Mima'ns 25, Xamba 16

Tirs lliures: Mima'ns 6/14, Xamba 12/25