CB Ribes

Cròniques dels equips sènior del CB Ribes

Aquaprotección 67 - Terrassa 55

El Bàsquet Ribes va sumar la sisena victòria de la temporada davant un rival directe per eludir el descens directe, recuperant també el bàsquet average. Els ribetans van deixar viure el CN Terrassa al primer temps, però van sentenciar el partit en un altre gran tercer quart.

Després de jugar amb foc durant els primers vint minuts, l'Aquaprotección va repetir el guió de fa dues setmanes contra el Riera Cornellà i amb un tercer període excel·lent en defensa (19-6), va deixar tocat i enfonsat el CN Terrassa, pemúltim classificat. Un parcial de sortida de 7 a 0 a l'últim quart va posar els 20 punts d'avantatge al marcador, cosa que va permetre els ribetans afrontar l'última embestida del rival amb coixí suficient per recuperar també el bàsquet average. Per oblidar, però el final del partit, quan els locals van ser incapaços de fer un sol punt als últims 4 minuts, i tot el primer temps, quan la passivitat defensiva no va deixar que l'equip tragués profit del bon treball ofensiu.

Amb aquesta victòria, el Ribes retalla distàncies amb les posicions que disputarien les eliminatòries per evitar el descens amb el factor pista a favor, cosa que podria seguir fent si aprofita el mal moment del seu proper rival, el Centre Catòlic. Els de l'Hospitalet, amb 6 derrotes en els últims 7 partits, han passat de ser un candidat a l'ascens a mirar de cua d'ull les posicions perilloses de la taula.

Anotadors: Omar 11, Miki 8, Xic 8, Lluís 5, Cazorla 6, Guiye 3, Marc 18, Caelles 4, Manel 4 i Gerard.

Parcials: 23-16, 14-21; 19-6, 11-12.

Faltes: Aquaprotección 21, CN Terrassa 19.

Tirs lliures: Aquaprotección 7/24, CN Terrassa 7/18.

Cerdanyola 63 - Mima'ns 58

El Mima'ns va posar contra les cordes un rival de la zona tranquil·la, però no va poder imposar-se a un Cerdanyola més fresc i habituat als finals ajustats. Les ribetanes continuen en el bon camí per assolir els objectius de la temporada.

El sènior femení del Bàsquet Ribes va tornar a fer un pas endavant tot i el resultat. Les ribetanes van manar durant la major part del partit gràcies a un atac molt ordenat i una defensa que va fer patir les locals durant els quaranta minuts.

Ja des de l'inici, el Mima'ns va fer una molt bona lectura del partit, carregant el joc sobre Piqi (11 punts) i Laura Sancho (19), molt superiors al joc interior rival. Les pivots ribetanes van firmar una gran primera part, anotant amb facilitat ja fos en joc o des del tir lliure. Tot pintava bé pel Ribes (14-23, minut 14) fins que el Cerdanyola es va posar les piles en defensa i el criteri arbitral va canviar - el Ribes va tirar 11 tirs lliures al primer quart i només 2 al segon -, cosa que va desconcertar l'atac ribetà. El Mima'ns ja no treia fruit del joc que durant el primer quart li havia permès manar al marcador, quedan-se 5 minuts sense fer cap cistella. Tot i així, la bona defensa no permetia cap bàsquet fàcil al Cerdanyola, que no va poder eixugar del tot les diferències (23-27, minut 20).

Al segon temps, l'entrenador local va recórrer a la zona per aturar el joc interior ribetà, però no li va servir per marxar al marcador. Tot i que el Ribes va començar a patir en defensa degut al cansament, 11 punts de Laura Sancho en aquest quart van permetre que s'arribés a l'últim quart amb tot per decidir (45-45). A l'últim quart el Cerdanyola va sortir decidit a sentenciar el partit amb un 5-0 de sortida, però el Ribes, lluny de deixar-se anar, va contestar amb un 2-6, arribant així a l'últim tram del partit amb les mateixes opcions que el rival (53-52). Per desgràcia pel Mima'ns, però, el rival arribava molt menys desgastat, i ho va saber aprofitar. Un triple de la base va donar el suficient coixí per prendre la la iniciativa i sentenciar la victòria des del tir lliure (14 a l'últim quart, 4 pel Ribes que ni tan sols va gaudir del bonus en aquest període).

Aquest diumenge a les 17:30 el Mima'ns rep el Sant Nicolau, penúltim classificat.

Anotadores: Piqi 11, Eli 7, Laura Ripoll, Laura Sancho 19, Mireia 3, Xènia 7, Berta 3, Isa 6 i Gisela.

Parcials: 12-17, 11-10; 22-18, 18-13.

Tirs lliures: Cerdanyola 28/45, Mima'ns 18/28.

Faltes: Cerdanyola 20, Mima'ns 31.