CB Ribes

El sènior masculí del Bàsquet Ribes va perdre el primer partit de la promoció

Balaguer 67 - Aquaprotección 56

El Bàsquet Ribes va perdre el primer partit de la promoció davant un rival sòlid però assequible. Els ribetans van desparèixer al tercer quart, durant el que van encaixar un parcial de 21-5 definitiu.

El canvi a defensa zonal 3-2 proposat per l'entrenador del Balaguer va resultar clau perquè l'equip de la Noguera s'emportés el primer punt d'aquestes fases per evitar el descens. El Balaguer va sortir a la pista coneixent cada detall de l'equip ribetà, però no va ser fins la segona part que va poder marxar en el marcador. La feina d"scouting" feta durant el Ribes-Sant Joan Despí no els va servir al primer temps, quan el Ribes es va passar bastanta estona manant al marcador (23-28, minut 17). Els excel·lents minuts de Lluís Puerta en defensa i en atac, junt amb l'efectivitat d'Àlex Rosés sota el cèrcol va tenir com a únic punt fosc el 7 de 14 en tirs lliures. Sense aquests errors, de ben segur que l'Aquaprotección no hagués marxat al vestidor amb el 32-30 en contra al marcador.

L'equip local havia de canviar alguna cosa, i li va sortir bé. La defensa 3-2 va donar molts maldecaps al Ribes des del minut 0, deixant-lo sense anotar fins al 5. Mentrestant, els ribetans es van descentrar darrera, encaixant un parcial de 13-2 que deixava l'equip tocat. Un bàsquet de Manel i un tir lliure de Miki reduïen la diferència a 10 (45-35 min 27), però una nova davallada en defensa als dos últims minuts de quart deixava el partit quasi sentenciat (53-535min 30).

A l'últim quart, l'actitud de l'equip va millorar, però els àrbitres no van deixar que el partit creixés en intensitat: al minut 1 el Ribes ja estava en bonus, cosa que va permetre el Balaguer atacar amb calma durant la resta de partit.

El segon partit de la sèrie es jugarà a Ribes dissabte a les 7 de la tarda. S'espera el pavelló ple per afrontar el cap de setmana més important de la temporada.

Anotadors: Cazorla 2, Lluís 8, Manel 16, Miki 6, Rosés 10, Xic 6, Caelles 7, Gerard Oliver 3, Gerard Pascual i Edgar.

Parcials: 16-15, 16-15; 21-5, 14-21.

Mima'ns 43 - Sant Cugat 40

El Sènior femení va tancar la fase regular amb una victòria que li dóna accés a la millor plaça per afrontar les fases de descens. Un triple a l'últim segon d'Eli Batlle va tancar a favor del Ribes un partit gris però emocionant.

El triple sobre la botzina no només va servir per guanyar el Sant Cugat, sinó també per superar-lo a la classificació i acabar la fase regular en 11a posició, és a dir, en la millor posició possible per afrontar les fases per evitar el descens. Aquest diumenge a les 12 del migdia, les ribetanes començaran a jugar-se seguir a 2a Catalana contra el Vilatorrada.

El partit contra el Sant Cugat va estar marcat per la gran quantitat d'errors fets pels dos equips. El primer bàsquet no va arribar fins al minut 3, però va servir per despertar les ribetanes. La gran defensa i el domini absolut del rebot van propulsar les locals a un 16-1 al final del primer quart que va tenir continuïtat fins al 27-12 del minut 17. Aquí, però el Sant Cugat va optar per canviar a defensa zonal, cosa que va aturar de manera alarmant l'atac ribetà: el Mima'ns només va anotar 3 punts en els següents 16 minuts. Per sort, tampoc era el dia de les visitants, que tot i la sequera ribetana anotava en comptagotes i mai va arribar a posar-se per davant (30-29, minut 30).

A l'inici de l'últim quart, un parcial de 5-0 amb una inspirada Laura Ripoll va servir per agafar un coixí clau per afrontar els minuts finals. El Sant Cugat va trigar 6 minuts a anotar, però amb un triple i un bàsquet de dos al minut 38 aconseguia eixugar la diferència fins al 39-38. Un tir lliure d'Eli Batlle sumava un punt més pel Ribes, que en l'atac següent rebia una cistella fàcil a manca de 6 segons. A l'última possessió, la determinació i una mica la sort van permetre el Mima'ns sumar la 12a victòria de la temporada.

Anotadores: Eli 14, Piqi 5, Laura Ripoll 9, Xènia 6, Isa 6, Laura Sancho 3, Berta i Anna Roig.

Parcials: 16-6, 12-13; 2-10, 13-11.