Victòria dels equips sènior del CB Ribes

Aquaprotección 87 - Balaguer 72

L'Aquaprotección va fer valer el factor pista per portar el partit al seu terreny des del primer minut i guanyar-se la possibilitat de conservar la categoria a Balaguer aquest cap de setmana. El 51-31 del primer temps, decisiu.

El parcial de 12-0 inicial deixava clar que el Bàsquet Ribes no estava diposat a caure tan fàcilment com al primer partit de la sèrie. Amb les coses molt clares en atac i en defensa, l'Aquaprotección va passar per sobre del rival a la primera fase del partit (40-17 minut 15) liderats per un Manel Butí esplèndid en defensa, les transicions i l'atac estàtic. L'excel·lent treball de Lluís Puerta, Miki i Edgar Noguer en defensa, deixant els homes claus del rival amb dos punts quan el partit es decidia, va ser el millor complement pels punts de Manel, Cazorla i Àlex Rosés.

Tot i això, calia rematar la feina al tercer quart, i aquí els ribetans van tornar a sortir fluixos i nerviosos. Un parcial de 0-8 animava els visitants i despertava el fantasma del partit contra el Calafell. Per sort, tot i estar molt descentrat des del tir lliure i amb els nervis a flor de pell, l'Aquaprotección (13 errors al segon temps) no va permetre que el Balaguer s'acostés mai a més de 10 punts, mantenint les opcions ofensives del rival a ratlla en tot moment i recuperant la calma perduda en les mans d'Àlex Rosés, que va sentenciar el partit amb 8 punts consecutius a l'últim quart (81-64, minut 38).

Amb l'eliminatòria empatada i totes les cartes sobre la taula, els dos equips es jugaran la permanència aquest cap de setmana a Balaguer.

Anotadors: Lluís 4, Manel 24, Cazorla 20, Rosés 22, Omar 2, Miki 5, Xic 5, Marc 4, Gerard Pascual 1, Edgar i Gerard Oliver.

Parcials: 27-15, 24-16; 16-22, 20-19.

Tirs lliures: Aquaprotección 29/46, Balaguer 29/45.

Faltes: Aquaprotección 34, Balaguer 31.

Mima'ns 59 - Vilatorrada 30

El Mima'ns va fer el primer pas per conservar la categoria derrotant clarament el Vilatorrada gràcies a l'encert des de l'exterior i una defensa seriosa. L'equip pot sentenciar l'eliminatòria aquest proper cap de setmana.

Tot i el 0-5 d'inici, a partir del primer triple de la Xènia ja només hi va haver un equip sobre la pista. El Mima'ns es va mostrar molt superior a un rival que va confiar el seu joc en la defensa zonal, però que no va saber reaccionar a l'encert des de l'exterior de les ribetanes.

Les locals no van estar còmodes al primer temps (25-16 minut 20), però van sortir molt concentrades al tercer quart (19-6) per començar l'últim període amb el Vilatorrada pensant en el segon partit de la sèrie.

Anotadores: Xènia 18, Laura Ripoll 5, Laura Sancho 8, Piqi 6, Isa 10, Laura Mateos 8, Eli 2, Elia 2, Mireia i Anna Roig.

Parcials: 14-10, 11-6; 19-6, 15-8.

Tirs lliures: Mima'ns 11/20, Vilatorrada 6/15.

Faltes: Mima'ns 17, Vilatorrada 19.