El Mima'ns necessitarà el suport del públic per guanyar el partit de la temporada

Vilatorrada 57 - Mima'ns 54

Una mala sortida i la manca de jugadores van permetre a un encertat Vilatorrada empatar la sèrie. Dissabte a les 17:30, el Mima'ns necessitarà tot el suport del públic per guanyar el partit més important de la temporada.

El sènior femení del Bàsquet Ribes només va poder comptar amb 7 jugadores per afrontar el segon partit de la sèrie que l'enfronta al Vilatorrada. A la baixa de la Berta per lesió s'hi va afegir la coincidència amb les finals del campionat de Barcelona Sots21, on les ribetanes van caure a la final contra el Sant Nicolau.

El Mima'ns no va sortir amb la mateixa intensitat que al primer partit i ho va pagar car davant d'unes jugadores locals especialment encertades. El 17-7 del final del primer quart no va trobar resposta al segon període, i tot i que a la mitja part s'havia reduït l'avantatge, no va ser fins al tercer quart que l'equip va començar a trobar-se còmode en atac i en defensa. Per desgràcia, quan fins i tot al marcador semblava que l'equip seria capaç de sentenciar l'eliminatòria (42-47 minut 34), una comprensible davallada física va permetre entrar de nou a les locals al partit i rematar-lo.

El tercer i definitiu partit es jugarà al pavelló de Ribes el proper dissabte 7 de juny a les 17:30.

Balaguer 77 - Aquaprotección 85

El sènior masculí del Bàsquet Ribes seguirà un any més a 2a Catalana després de passar amb nota la duríssima prova de Balaguer. L'equip va demostrar en un últim quart espectacular que no es mereixia baixar de categoria.

Un parcial de 3-16 a l'inici de l'últim quart va donar el coixí necessari a l'Aquaprotección per resistir les envestides dels locals i la permissivitat arbitral i endur-se una victòria que permetrà a l'equip competir a 2a Catalana un altre any. Després de passar-ho molt malament al primer tram (19-11 minut 7, 26-17 minut 11), tres triples de Xavi Cazorla van aixecar l'equip al segon quart, posant l'equip per davant per primer cop al minut 17 (30-32). La igualtat es va mantenir fins al minut 19, que va resultar fatídic pel Ribes: un triple i una falta antiesportiva van fer pujar un parcial de 7-0 al marcador que obligava els ribetans a firmar un inici de tercer quart impecable.

I així va ser. Dos bàsquet d'Àlex Ferro, dos més del Miki i dos triples del Xic van posar l'equip pel davant (50-52), i tot i que el parcial va ser contestat per un altre triple rival, un altre 0-7 començava a posar nerviosos els locals, que veien com el Ribes no només estava més encertat, sinó que els superava en intensitat física. Al principi del quart definitiu, el marcador assenyalava un 56-59 esperançador.

Un triple de Marc Genesias encetava l'últim període de forma immillorable i posava el pròleg a l'exhibició del Manel. Si bé tres triples del Xavi havien mantingut l'equip al segon quart, ara tres triples de l'escorta ribetà van propulsar-lo cap a la victòria (59-75, minut 35). Els nervis i l'emoció del moment, no van deixar gaudir de la victòria tot i que l'avantatge no va baixar mai dels 6 punts.

Excel·lent recompensa pel Bàsquet Ribes, que després d'una primera volta amb només 3 victòries ha sabut aixecar-se i salvar la categoria. L'últim quart de l'últim partit ha de servir d'exemple del que pot donar aquest equip si els jugadors estan centrats, tothom té clar el seu rol (espectaculars altre cop Miki, Lluís i Edgar Noguer en defensa i molt bons minuts de Jordi Caelles en el seu comiat tot i no anotar) i es té paciència amb els àrbitres.

El club treballa ara per preparar la temporada que ve. Toni Segarra, entrenador de l'equip aquesta segona volta i la promoció, ja ha manifestat a l'equip i a la junta que vol tornar a jugar, així que el primer pas és trobar un entrenador que lideri un nou projecte a aquesta ben merescuda 2a Catalana.

Anotadors: Manel 28, Edgar 2, Rosés 12, Cazorla 19, Xic 13, Miki 4, Marc 5, Lluís 2, Gerard Oliver, Jordi Caelles i Gerard Pascual.

Parcials: 22-17, 21-19; 13-23, 21-26.