Rugbi

El RC Sitges es proclama campió en categoria masculina i femenina

L'equip sitgetà guanya per primera vegada a l'història del Torneig Rugby Platja de Sitges en les dues modalitats

Jaume Andreu. Torneig Rugby Platja de Sitges

El passat cap de setmana 21 i 22 de juny a la platja de La Fragata de Sitges es realitzà la XX edició del Torneig de Rugby Platja de Sitges, organitzat per el Rugby Club Sitges i que va tenir com a campió l’equip amfitrió del RC Sitges tan en categoria masculina, com en l’apartat sènior femení.

Tot i comptar amb menys equips en categoria senior masculí que en edicions anteriors, el RC Sitges va aconseguir mantenir molt amunt el llistó a nivell d’organització. Així el nombre de jugadors va estar aprop del miler, gracies al gran nombre d’equips senior femenins, així com en tores les categories de formació, des de Sub8 fins a Sub18.

En l’apartat competitiu en categoria masculina el RC Sitges va jugar un gran partit a la final, imposant-se a l’equip Rugby Crew, aquest ultim equip tot i no comptar amb jugadors habituals disposava del reforç d’alguns jugadors del primer equip de l’UE Santboiana i jugadors francessos de bon nivell, el que encara dona mès mèrit a la gran victòria sitgetana. La final fou disputadissíma amb el resultat final de tres marques a dues, on el gran dinamisme movent la pilota i els continuus suports en defensa per part del Sitges, els va permetre de proclamar-se Campions total i merescudament del Torneig.

A l’apartat femení, les noies del RC Sitges varen sortir a per la final des de el primer minut i amb una gran pressió en defensa, no permetien a l’UE Santboiana, l’altre finalista, d’acostar-se a marca sitgetana, sumat a un bon dinamisme en el joc desplegat, s’arribava a la mitja part, tres marques a zero per el Sitges. A la represa l’UE Santboiana sortir a per totes, tancant a les del Garraf a la seva pròpia marca i anotant dues marques que donaven emoció al marcador. La resposta del Sitges fou inmediata i amb dues noves marques definia el marcador final de cinc marques a dues que les convertia en campiones en categoria femenina per primera vegada a l’història del Torneig.

El dissabte al torneig no sols es jugava en categoria senior femenina i masculina sino que també es va jugar la categoria Sub18 on en sortir vencedor UE Santboiana despres d’imposar-se al RC Sitges a la final. Un cop finalitzada la competició Sub18 i abans de jugar-se els campionats senior, es va disputar un lligueta entre quatre equips, en categoria Veterans, resultant-ne vencedor l’equip català Flying Pigs.

El diumenge 22 fou el torn dels mes petits. Des de les 10 del matí les categories Sub8, Sub10 i Sub12 dels vuit clubs que s’atançaren fins la Platja de la Fragata, feren gaudir a tothom. Un cop finalitzats els partits dels mes petits que foren amb un caràcter totalment lúdic, era el moment de recuperar la competició, mitjançant les categories Sub14 i Sub16. En Sub14 cal destacar el domini absolut del Castelldefels RUC que resultar Campió i Sotcampió, pero no es va conformar i també es va proclamar Campió en Sub16, on l’equip local del RC Sitges en fou els Sotcampió.

Felicitar al RC Sitges  per aquesta nova edició, aixi com agraïr a tothom que ha participat en el mateix, destacant el Comitè d’Arbitres de la Federació Catalana de Rugby, Ajuntament de Sitges i tots els col•laboradors que amb la seva ajuda fan possible aquesta gran festa del Rugby sitgetà.