Un excel·lent inici de La Parròquia-Samà no és suficient per guanyar el partit

El sènior masculí A no pot vèncer l’AESE i el sènior femení cau davant del CEJ Hospitalet

Eix. CB Samà sènior masculí A

La Parròquia-Samà Vilanova A 69, AESE 80
1a categoria catalana masculina G02

La Parròquia-Samà Vilanova rebia a la seva pista l’AESE de l’Hospitalet, un equip que només havia guanyat un partit, però que disposa de molt potencial i que, segurament, al final de la lliga ocuparà places de la part alta de la classificació.

A l’'inici del partit l'equip vilanoví va sortir concentrat en quasi tots els aspectes del joc, però sobretot estava molt encertat ofensivament. Per contra l’equip del Baix Llobregat  encadenava error rere error en atac, i fallava coses que no es fallen normalment. Al final dels primers 10 minuts l’electrònic reflectia un esperançador 25-11 pels de vermell, però donades les circumstàncies era d’esperar la recció de l’equip visitant i la reducció del percentatge d’encert de La Parròquia-Samà.
Al segon quart es va equilibrar el partit, fruit de la major concentració de l’equip visitant, i del desencert de l’equip del Garraf.

La defensa no era la d’altres partits i les sensacions, tot i arribar al descans 5 punts per damunt al marcador (40-35), no eren les adequades.

A la represa les coses van continuar igual que al final del segon quart, l'equip visitant va començar a dominar l’encontre, i els nervis i la precipitació van arribar al jove conjunt de la capital del Garraf. La distancia al marcador s’anava reduint però el Samà resistia l’embranzida amb un 54-52 al minut 30.

Amb tot per decidir,  la Parròquia-Samà Vilanova afrontava un últim quart que seria decisiu. Davant d’un equip molt experimentat, que fa molts anys que juga, que partit rere partit es troba millor i sap jugar moments calents, l’equip de la capital del Garraf va rebre un sever correctiu en aquest quart, 15-28 en el període.

Un altre experiència viscuda pel CB Samà, que ha de millorar i molt en la gestió de l’autocontrol, les emocions etc, però que va pel bon camí.

Jugadors:   Piñol, Vila (7), Muscat (18), Arjona (8), Ramos, Barot (2), Saladié (9), Artigas, Miró, Liao (13) i Zambrano (12)

Parcials: 26-11, 14-24, 14-17, 15-28

La Parròquia competeix però cau en els darrers 3 minuts

La Parròquia Bàsquet Samà Vilanova 45, CEJ Hospitalet 47
1a categoria catalana femenina

La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova va jugar el dissabte contra un bon CEJ Hospitalet. El partit va començar amb igualtat entre els dos equips. El rebot ofensiu visitant va marcar un primer parcial de 0 a 4, però el Samà incisiu en el seu atac va igualar ràpidament i es va posar per davant al minut 6. Les penetracions de les samistes trencaven l'intensa defensa de les d'Hospitalet. Al final del primer període el Samà s'imposava per un punt.

A l'inici del segon període les negres van endossar un 1 a 5 gràcies al tir exterior. La Parròquia va reaccionar i, combinant el joc vertical i el rebot ofensiu, les locals van poder marxar al descans amb un lleu avantatge gràcies al 12 a 5 en els últims tres minuts del quart.

A la represa les visitants van canviar la seva defensa a zona i el Samà va tenir una bona reacció inicial, anotant des de l'exterior. Amb el pas dels minuts però, es van perdre les accions verticals a cistella i els punts no arribaven. En canvi, l'Hospitalet gràcies a les continues faltes de la defensa vermella van poder anotar únicament des de la línia de tirs lliures. El partit arribava als darrers deu minuts amb cinc punts en contra de les de la capital del Garraf.

Les defenses es van imposar als atacs, i amb un treball constant i de creure, La Parròquia va arribar als últims tres minuts amb un 44 a 43 i tot per decidir. A partir d'aquí el partit es va trencar a favor de l'equip visitant. Un Samà que arrossegava massa faltes personals va acusar el desgast físic de jugadores que es van multiplicar. En un últim minut i mig amb les samistes a la desesperada, l' Hospitalet va trobar el seu màxim encert i va donar l'estocada final amb un 13 a 2 que deixava el 57 a 45 final.

Massa diferència per un partit molt igualat que va demostrar que La Parròquia està disposada a vendre ben cara qualsevol derrota i que vol lluitar cada setmana contra cadascun dels rivals a 1ª catalana.

Aquesta setmana La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova es desplaçarà a casa del BAM diumenge a les 9h del matí

Jugadores: Laia (4), Ceres (12), Xènia, Anna (2), Judith (5), Anira (11), Elena (2), Helena (2), Irene, Eli i no juga: Íngrid.

Parcials: 16-15/13-10/8-15/8-17