Derrota a casa del RC Sitges davant el Barcelona Enginyers Rugby

Jaume Andreu. RC Sitges  - Barcelona Enginyers Rugby

Jaume Andreu. RC Sitges - Barcelona Enginyers Rugby

RC Sitges 13 - Barcelona Enginyers Rugby 20
Sènior Masculí A - Divisió Honor "B" Espanyola

Amb la visita del Barcelona Enginyers Rugby, el RC Sitges tenia la oportunitat de dona una alegria a l'afecció local abans de que els del Garraf iniciïn un mini èxode a València visitant les dues properes jornades a Les Abelles i CAU, el que seran sense dubte dos enfrontaments realment difícils.

L''Enginyers s'havia mostrat com l'equip més irregular de la competició, per el que davant un bon partit dels nostres nois hi havia possibilitats de lluitar per la victòria. Els primers minuts els visitants jugaven molt seriosament amb llargues possessions però que no es materialitzaven en punts. En una les les poques pilotes que va disposar el Sitges en aquest inici, realitzava la millor jugada del partit, trencant la sorpresa defensa barcelonina i avançant-se en el marcador (5-0). De moment els Enginyers posaven el joc i el Sitges l'efectivitat, aleshores tot era possible.

Però els de la Mar Bella, no foren gens irregulars, ans el contrari, amb un joc sòlid controlaven el partit amb molt bon criteri per acostar-se a prop de línia de marca sitgetana. Els del Garraf, tot i haver estrenat el marcador, caigueren en la precipitació, tan en defensa realitzant molts cop de càstig, com en atac, obrint la pilota sense haver fet un treball previ que permeti de jugar amb avantatge, i per tant, perdent la possessió de la pilota ràpidament. Com es normal, el resultat mostrava el que succeïa sobre el terreny de joc, primer amb un cop de càstig i després amb dues marques els barcelonins s'anaren al descans amb un marcador favorable de 5-15.

El guió es mantenia a la represa, sols la falta de definició dels de Poble Nou en els metres finals mantenia les esperances sitgetanes. De nou, però, era el Sitges qui anotava primer amb un cop de càstig (8-15), i també de nou el superior joc de l'Enginyers es materialitzava en el marcador amb la seva tercera marca (8-20). Encara hi havia temps, la falta de criteri en el joc sitgetà, era compensat amb una enorme entrega. Potser les jugadors locals no varen fer un bon partit, però de l'esperit de sacrifici en feren bandera. Defensaren varis atacs visitants a pocs metres de marca com a "Jabatos", com es deia abans i així arribaren als darrers cinc minuts de partit tancant a l'Enginyers a sobre la seva línia de marca, i amb més cor que cap , acabaren trencant la defensa i anotant assaig (13-20). Final i al sac un Punt bonus defensiu al haver perdut per sols set punts o menys de diferència; potser no merescut per el joc, però sí per aquest esperit de lluita fins al final..

El partit amb Les Abelles es jugarà aquest dissabte 31 de gener a les 16:00hs a València. D'altre banda dir que el Sènior B que va guanyar el seu partit amb el TAUS d'Amposta per incompareixença d'aquest últim,jugarà al camp de l'actual líder de la Primera Catalana, el CR Tarragona a les 15:30hs del dissabte.

SEL/Reus/Sta. Coloma 19 - RC Sitges 26
Copa Catalana  - Sènior Femení

L'equip sènior femení del RC Sitges segueix amb pas ferm a la Copa catalana i també s'emportava els cinc punts en el segon partit de la fase prèvia. En aquesta ocasió el rival era un combinat de tres clubs SEL Vilanova, Reus i Sta. Coloma, equip nou a la competició però que es va mostrar molt lluitador, el que va permetre veure un partit força igualat.

De fet el marcador l'inauguraven el combinat de clubs, amb una marca i sols al final del primer període les sitgetanes eren capaç d'igualar-lo mitjançant un altre assaig (7-7). Fou a la represa quan gaudirem dels millors moments de joc sitgetà que amb dues marques obrien una escletxa (7-19) que va resultar decisiva per el desenllaç del matx. Els darrers vint minuts de partit foren fantàstics, doncs una nova marca local (12-19) era contestada immediatament per les de la Blanca Subur (12-26). Les noies del combinat carbassa no es rendiren i lluitaren fins el xiulet final, aconseguint una merescuda marca que les permetia sumar un punt bonus defensiu 19-26.

Important victòria del Sitges que no es va deixar sorprendre, a l'espera del següent partit el dissabte 7 de febrer en que rebrà al combinat CEU/Hospitalet, ja que aquest cap de setmana té descans. Sense cap mena de dubte interessant el proper partit de les nostres noies doncs el combinat CEU/Hospitalet es tracta d'un rival directe per ocupar una de les primers quatre places que permeten accedir a semifinals.