Reus Deportivo “A” 75 – 81 Bàsquet Ribes “A”

Fitxa Tècnica:

Lluís (2); Aimon (8); Josep (24); Manel (10); Rafel (10); Miki (4); Xavi (23). Lesionats: Edgar i Alex. Absents: Roman, Toni i Gerard. 28/42 en tirs lliures (66,6%). 7 triples (Xavi 3, Josep 2, Manel i Aimon). 20 faltes comeses per 36 rebudes.

Parcials: 24-21; 16-17; 13-12; 22-31.

Meritòria victoria l’aconseguida pel Basquet Ribes, que es va desplaçar amb tant sols 7 jugadors, a pista del Reus Deportivo, equip de la part alta de la classificació.

Donada l’especial manca d’efectius i, una setmana més, sense poder comptar amb cap pivot “gran”, els del Garraf es van haver de protegir amb una defensa zonal que inicialment no va funcionar, doncs es van encaixar molts punts de la mà dels pivots locals. Tres triples anotats de manera consecutiva i 8 punts d’un incisiu Josep, al que no van poder aturar en tot l’econtre, van deixar el marcador en 24-21 al finalitzar el primer quart.

En el segon quart el partit es va igualar encara més. Els locals van obrir una petita escletxa (32-25 al minut 16’), però els “blaus” van retornar un parcial de 0-10 amb 2 triples de Xavi (autor de 23 punts) i es van tornar a ficar per davant. Del 32-25 es va passar al 32-35. A la mitja part es va arribar amb un ajustat 40-38.

A la represa les defenses es van impossar als atacs. Els de Reus van aconseguir un parcial de 6-2 local (46-40 al minut 23’) però novament es va produir una reacció dels visitants que va deixar el marcador en 53-50 al minut 30.

Els Ribetans van arribar a l’últim i definitiu quart amb alguns homes molt carregats de faltes i mermats físicament davant la manca de rotació. Malgrat això van realitzar un gran treball a nivell defensiu, amb un poderòs Rafel sota els taullels, i ofensivament van ser capaços d’anotar gairebé a tots els atacs, com ho demostren els 31 punts anotats en aquest quart, tot i errar fins a 10 tirs lliures. Al minut 38, amb Rafel i Josep ja eliminats per faltes, el resultat era de 64-72 favorable als interessos dels Barcelonins. Els locals van anotar dos triples consecutius i es van col·locar en 70-72. Els “blaus” van reaccionar amb un nou parcial per situar-se 70-77 a l’últim minut. Les errades en els tirs lliures van donar vida als locals que es van acostar fins el 75-77 a manca de 14’’segons. Els de Reus van errar els últims llançaments i el control del rebot va acabar donant la victoria als Ribetans que van anotar els últims quatre punts des de la línia de 4,60m.

Amb aquesta victoria el Basquet Ribes es situa a la cinquena posició amb un balanç de 12-9. El proper dissabte 7 de març a les 17:45 hores, rebrà la visita del C.B.Morell “A”, un dels principals candidats per guanyar la lliga i assolir el ascens directe.