L'AP Dental Vendrell continua amb la bona dinàmica després de guanyar a la pista del Natzaret

En un partit lleig i travat, els taronges s’aferren a la defensa per superar 52-59 a un rival necessitat

Eix. Quarta victòria en els darrers cinc partits del conjunt vendrellenc

Quarta victòria en els darrers cinc partits del conjunt vendrellenc, aquest cop a la pista del Sant Andreu Natzaret per 52-59, en un partit defensiu i travat, on els d’Albert Trillas es van aferrar a la defensa, en els últims minuts, i al domini interior, una dada, 2/2 tirs lliures dels locals per 12/24 dels visitants i 21 faltes personals per només 4 dels vendrellencs, per emportar-se una victòria molt important. Malgrat la bona dinàmica que porten els taronges, amb un balanç igualat d’11-11, continuen dotzens a la taula, en zona de promoció de permanència, això sí, empatats amb dos equips més, un d’ells el Sant Josep, que es troba fora dels llocs compromesos i amb el sisè lloc a una victòria de diferència, en una classificació molt igualada, on set equips es troben separats per només un triomf.

El partit es presentava complicat pels visitants, les baixes de Jaume Torres i Javi Salido deixaven l’equip tocat en la direcció, un inici que va estar dominat pels de Badalona, penúltims classificats i molt necessitats de victòries, que agafaven la iniciativa amb el 11-5 dels cinc minuts de joc, davant un Vendrell tou i erràtic, que veia com el seu rival el superava per 17-10 a la fi del primer quart. En el segon període, els del Baix Penedès, van millorar defensivament, tres punts del Natzaret en cinc minuts i un parcial de 3-9 ajustava el marcador, 20-19 a l’equador del quart; els interiors vendrellencs eren superiors davant un conjunt local que només sumava des del llançament triple, quatre en aquest període, i s’arribava al descans amb un 29-27, després d’un parcial de 12-17, en aquest segon quart.

A la represa, dos triples visitants els donaven la primera avantatge, 31-33 en un tercer període molt defensiu amb moltes errades per part dels dos equips, costava un mon anotar una cistella i que ho deixava tot obert de cara al període final, després d’un 13-15, que posava l’empat 42-42 a l’espera dels deu minuts finals. Un últim quart molt travat, encara que la superioritat dels pivots vendrellencs, JJ Miguel i Marc Molina, els permetia sumar en jugada o des del tir lliure, davant un Sant Andreu Natzaret lluitador que es mantenia viu amb el 52-53 a cinc minuts del final.

En els minuts decisius, una defensa zonal pressionant dels taronges va ofegar l’atac badaloní, que no va anotar cap punt més, en un joc ple d’errades, els dos equips van estar tres minuts i mig sense anotar, fins que el taronja Eloi Galofré, anotava cinc punts consecutius que sentenciaven el partit amb el 52-58 a 40 segons de la fi. Triomf molt valuós, a l’espera de rebre aquest dissabte un rival directe, el Círcol Catòlic Badalona, on esperem que la ratxa positiva es mantingui una setmana més.

Pel Vendrell van jugar: Nieto (2), Cereto (8), Galofré (14), Miguel (14), Rovirosa (11), Molina (10), Thiam, Galán i Luna.

Parcials: 17-10, 12-17 (29-27), 13-15 (42-42), 10-17 (52-59).

Derrota del sènior femení i victòria del sènior B en la fase d’ascens

El sènior femení va tornar a caure en un final ajustat, aquesta vegada per 62-66 davant la Minguella, és la quarta derrota consecutiva de les taronges, que es situen onzenes a la taula, en zona de promoció de permanència amb un balanç de 9-12, a la segona catalana femenina.

El sènior B masculí va encetar la fase d’ascens a tercera catalana, amb una brillant victòria per 57-67 a la difícil pista del Sant Pere i Sant Pau. L’infantil masculí de preferent perdia per 64-92 davant el JAC Sants.