El CB Ribes cau derrotat davant el Navàs

El Basquet Ribes va mostrar la seva pitjor versió i va perdre estrepitosament en un partit en el que es disputava la quarta posició front un combatiu CBNavàs

C.B.NAVÀS “A” 71 – 39 BASQUET RIBES “A”

Fitxa Tècnica:
Lluís (0); Aimon (0); Josep (0); Manel (15); Guille (4); Rafel (0); Alex (4); Alexis (0); Miki (4); Xavi (12). Absents: Roman, Toni i Edgar. Entrenador: Fermín Sánchez. Delegat: Victor Escobedo. 15/25 en tirs lliures (60%). 9/27 en tirs de 2 punts (33%). 2/13 en triples (15%). 19 faltes comeses per 24 rebudes.
Parcials: 15-16; 20-11; 25-03; 11-09.

La possada en escena dels de Garraf va ser molt bona, amb una defensa alternativa per intentar frenar la verticalitat dels rivals i protegir-se de faltes, com a precaució per les absències una setmana més, de fins a tres jugadors. La cosa va funcionar i el parcial d’inici va ser de 0-9 al minut 4. Els visitants van conservar la diferència fins el minut 9 (8-16), però un fluix últim minut van encaixar un 7-0 que deixava el marcador en 15-16.

En el segon quart el domini aclaparador dels del Bages en el rebot ofensiu (18 captures en els  primers 20’ minut) sumat a les pèrdues de pilota i els problemes d’actitud defensiva dels Ribetans, van donar les primeres avantatges als locals que van marxar al descans amb un resultat de 35-28.

A la represa es van viure els pitjors minuts de la temporada, una autèntica debacle dels “blaus” que eren incapaços de transformar una cistella, mentre veien com els de Navàs, amb 6 triples gairebè consecutius, endossaven un parcial de 23-0 que deixava el partit dat i beneït (58-28 al minut 28’). El quart va finalitzar sense cap cistella visitant i amb tant sols 3 punts fruit dels 10 tirs lliures llançats.

Amb el partit resolt des de feia minuts, l’últim quart va ser merament un tràmit doloròs per un equip que va mereixer clarament la derrota, com ho demostra el fet que fins a 5 jugadors van finalitzar amb valoració negativa i que l’equip tant sols va anotar 12 punts, en els últims 20 minuts de l’encontre.

L’única notícia positiva va ser el retorn d’Alex “Ferro” que, desprès d’un més d’absència per lesió, va poder disposar d’uns pocs minuts per anar agafant la forma de cara a la recta final de la temporada.

Amb aquesta derrota el Basquet Ribes cau a la cinquena posició, amb un balanç de 13 victòries i 10 derrotes. El proper dissabte 21 de març, a les 17:45 hores, rebrà la visita del Pare Manyanet, en un partit molt important per garantir la zona “cómoda” de la classificació.