L'AP Dental Vendrell es descentra amb l'arbitratge i cau derrotat davant el Círcol Catòlic

Els vendrellencs cedeixen per 74-90 i continuen en zona de promoció de permanència

Eix. Imatge del partit

Derrota del conjunt taronja, que talla la dinàmica positiva que portaven, per 74-90 davant el Círcol Catòlic Badalona, un rival directe, en un partit on els d’Albert Trillas, no van estar al mateix nivell que en jornades anteriors i es van veure superats per un conjunt visitant més encertat que va portar la iniciativa. Malgrat anar a remolc del seu rival, els del Vendrell es van veure perjudicats per una decisió arbitral del tot injusta, a les acaballes del tercer quart, que els va descentrar i que va ser decisiva de cara al resultat final. La classificació continua en un puny i els del Baix Penedès segueixen dotzens amb un balanç d’11-12, en zona de promoció de permanència, però, a un triomf dels llocs que donen la salvació directe.

L’encontre començava amb un Círcol Catòlic molt encertat que marcava un parcial de 2-11 als tres minuts de joc; davant, els locals tenien molts problemes per parar les transicions dels visitants i es mostraven molt erràtics en atac, en un primer quart de domini dels de Badalona 16-24 a manca d’un minut per tancar el primer període. A partir d’aquí, dos triples locals, d’Alejandro Cereto i Eloi Galofré, i la millora de la intensitat defensiva, donaven un 13-0 als del Vendrell, que capgirava el marcador 29-24 als dos minuts del segon quart. El matx canviava de mans i l’intercanvi de cops era constant, beneficiant als taronges,  encara que el domini del rebot per part dels visitants, convertia un 37-31 en el 41-43 del descans, després d’un parcial de 4-12 en els darrers cinc minuts del segon període.

A la represa, novament el conjunt badaloní agafava la iniciativa, amb un bona circulació de pilota, els visitants trencaven la defensa vendrellenca, sort encara de tres triples consecutius dels locals, que els mantenien dintre el partit 54-61 a 2.25 de tancar el tercer quart, moment en que va arribar la jugada clau de l’encontre. En un atac vendrellenc, el pivot JJ Miguel va reclamar una falta que semblava força evident i els arbitres el van castigar amb dues faltes tècniques, totalment desproporcionades, per les protestes, que van enviar al jugador al vestidor, després de ser desqualificat, en una decisió del tot injusta, que deixava als locals sense el seu referent interior i molt tocats de cara als minuts que quedaven fins al final. Un tercer període, que s’acabava amb un 59-68 al lluminós. El matx no estava decidit, però, les sensacions no eren bones de cara a una possible remuntada, en aquest últim quart, per part dels locals, els punts de Marc Molina mantenien les esperances a 4.15 del final 67-77; el Círcol es mostrava efectiu i superava la pressió defensiva dels taronges amb penetracions, un parcial de 0-6 seria definitiu, al deixar un 67-83 a 2.46 de la fi, que sentenciava el partit.

Malgrat la derrota l’equip es troba en dinàmica positiva i ens fa ser optimistes de cara aquest final de temporada. Dissabte els vendrellencs afrontaran un partit decisiu, visitaran la pista de l’Esparreguera, un rival que es troba una posició per sota en la classificació, en un duel que pot marcar el futur dels vendrellencs.

Pel Vendrell van jugar: Nieto, Cereto (8), Galofré (24), Miguel (9), Rovirosa, Salido (3), Molina (13), Torres (15), Thiam i Galán (2).

Parcials: 20-24, 21-19 (41-43), 18-25 (59-68), 15-22 (74-90).

Victòria del sènior femení i nou triomf del sènior B en la fase d’ascens

El sènior femení trencava la ratxa negativa de resultats, guanyant per 54-71 a la pista del CN Caldes, en un bon partit de les taronges. Les vendrellenques es troben en onzena posició amb un balanç de 10-12 a la segona catalana femenina.

El sènior B masculí derrotava en la fase d’ascens a tercera catalana, al conjunt del Morell B pel resultat de 84-76. Els taronges sumen dos victòries en els dos partits jugats i encapçalen la classificació, juntament amb el Montblanc.

El júnior masculí d’interterritorial cedia per 55-87 davant el CB Tarragona. L’infantil masculí de preferent queia per 74-23 a la pista del Cornellà.