Futbol americà

Els Eagles acaben com a líders invictes

Ple de victòries en fase regular

Cesar Nebreda. Vilafranca Eagles - Almogàvers de Salou

El passat diumenge 15 de gener els Vilafranca Eagles van vèncer als novells Almogàvers de Salou per 57 – 0 en un partit on Joan Pere Bejarano i Xavi Mestre van fer rotacions per tal de tenir tots els seus efectius a punt per les semifinals per les que fa algunes jornades que ja estan classificats. Els homes més habituals van poder descansar i els qui no juguen tant van acumular minuts de joc de cara a unes semifinals on tothom serà necessari.

El partit va començar amb possessió pels de casa que no van fallar, amb un joc combinat de carrera i passi, fins que Ignasi Blanca #33 va acabar anotant amb una cursa personal. La defensa aliguenca tampoc va fallar i va donar una oportunitat a l’atac d’anotar, oportunitat que no va malbaratar amb un passi de Zeus Medel #4 a Abel Esteban #93, que s’estrenava aquesta temporada com a anotador. La primera part també va veure, per part de la defensa, una intercepció de Manu Burzón #63 i alguns sacks del veterà Carles Casals #88 i el rookie Josep Maria Cantos #61. En atac, a més, es va poder gaudir d’un touchdown de passe d’Ismael Cruz #18 al Wing José Luís Gil #46, màxim anotador del partit amb dues recepcions i una cursa de touchdown. Al descans es va arribar amb un clar 28 – 0, gràcies a un segon touchdown de Blanca i als xuts a pals convertits pel kicker Zeus Medel. Es podria haver arribat amb una anotació més si el Tight End Pere Alonso hagués saltat prou com per agafar un passi del QB canari en la última jugada del 2n quart.

La segona part va ser una còpia de la primera: anotacions de passi – una per cada Quarterback, que van connectar amb Jaume Rojano #16 (passi de Cruz) i amb Gil per segona vegada (Medel) – i un gran treball defensiu, destacant la feina de tota la caixa, en especial  d’Andreu Retamal #99, amb un fumble recuperat a la iarda 15 rival. A l’últim quart només es van veure anotacions terrestres, via Elías Ramírez – que acaba la fase regular com a màxim anotador amb 18 touchdowns – i la darrera de José Luís Gil, que en va arribar a anotar un 4t cop tot i que una falta d’un company va tirar enrere l’atac d’Eagles. En aquestes 4 anotacions, Medel va enviar el xut entre pals 3 cops i Blanca va fer una anotació de 2 punts en una carrera personal.

Preparant les semifinals i esperant rival

A falta de saber si les semis seran contra Reds o Senglars, els Eagles preparen 9 entrenaments al camp i 1 sessió de teòrica especial, per estar llestos sigui quin sigui el rival, per lluitar i fer tot el possible per arribar a la final del dia 26 d’abril, que encara no té seu definida. Els elogis rebuts i la feina feta no serviran de res si no es guanya el proper 12 d’abril a Vilafranca, a les 11.30, i així ho ha recordat aquest matí Joan Pere Bejarano en un emotiu discurs que ha fet als seus jugadors, animant-los a tots, com sempre, a donar-ho tot per ser feliços. Els acompanyes animant des de la graderia?