Cròniques i resultats dels partits dels equips del CB Sitges

Bàsquet Sitges “A” 73 - C.B. Alpicat “A” 60

Marc 5, Jordi 12, Roger 4, Edu 23, Noel 3, Xavi 11, Mauro 9, Toni 2, Nacho, Alex, Velasco 9.

Entrenador: Edu Piñero. Delegat: Fredi Domínguez.

Parcials: 24-11  14-16  16-17  18-16

El Bàsquet Sitges rebia aquesta setmana a Pins Vens el C.B. Alpicat un equip que, amb 9 partits perduts, està empatat en la classificació, en el quart lloc amb Casal, AESE i Gavà, i lluita per entrar a la promoció d’ascens, a manca de cinc jornades.

El  Bàsquet Sitges sortia amb un cinc inicial format per Nacho, Mauro i Jordi, en el perímetre, i Xavi i Edu en el joc interior. Sortida del líder amb clares intencions de sentenciar la lliga, a manca de quatre jornades.  Un parcial de 17-2, davant un equip que es juga les  darreres opcions d’ascens, diuen molt de la concentració i tensió de l’equip de Piñero, tot i portar tres partits d’avantatge al segon classificat, amb un Edu Riu que en l’u contra u es mostrava intractable dins la pintura, i un Nacho Velasco que anotava amb facilitat i dirigia l’equip magistralment. L’Alpicat es veia incapaç de parar l’allau de joc dels sitgetans, al final del quart 11-25.

Les rotacions i certa millora en el joc dels visitants, especialment en els llançaments de tres punts, retallaren les diferències fins els cinc punts, 27-22, minut sis del segon quart. Més moviment a la banqueta per retrobar el joc del primer quart i de nou el Sitges recuperava els 10 punts d’ avantatge, abans del descans 39-27.

Al segon temps, el Sitges mantenia les diferències al voltant dels 10 punts, minut cinc, 43-36; final del tercer quart, 55-44; per arribar a un màxim avantatge en el darrer quart de 72-53, que al final del partit se reduiria a 73-60.

Aquesta jornada 26, el Sitges es podia proclamar campió de lliga si guanyava el partit i en l’enfrontament entre el segon classificat, Bàsquet Molins, i el tercer classificat, Collblanc Torrassa, el Molins perdia, però el Collblanc, que jugava com a local ha aplaçat el partit fins dimecres i per tant a l’hora de tancar aquesta crònica, encara no s’ha jugat aquest partit entre el tercer i el segon classificat.

Proper cap de setmana, desplaçament del Bàsquet Sitges al camp del C.B. Prat 1, potser ja amb un Sitges Campió o que es jugui en aquest desplaçament el quedar campió. El Bàsquet Prat s’hi juga molt en aquest partit ja que era un equip que desprès de perdre la categoria de Copa Catalunya la temporada passada, apuntava a estar en la lluita per l’ascens, però al final de lliga es troba en una situació ben el contrari i ha lluitar per no entrar a la promoció de descens.

El proper partit, dissabte 18 d’abril, a les 18:00 hores, desplaçament a la pista del C.B. Prat 1.

Sènior  Masculí – 3ª Catalana – Grup 03

Bàsquet Sitges “B” 57 - C.B. Castellbisbal “B” 47

Lledó, Marimon, Sánchez, Pérez, Albes, Villar, Vargas, Romero, Bayé, Sant, Baig.

Entrenador: Galdric Bover.

Parcials: 16-9  13-15  12-7  16-16

El Bàsquet Sitges fa un pas de gegant per assegurar la categoria. Els sitgetans, amb un parcial inicial de 10-2, estaven decidits a emportar-se el partit. El bon joc col·lectiu avançava els locals en els primers deu minuts de l'encontre. Al segon quart, els visitants van reaccionar i amb un parcial de 12-2, capgiraven el partit i s'avançaven gràcies a la poca intensitat defensiva i a la precipitació en atac, que permetia al Castellbisbal controlar el rebot defensiu. Tot i això, el Sitges va poder frenar la inèrcia visitant i arribar al descans amb un marcador favorable de 29-24.

Després de la mitja part el Bàsquet Sitges va arrencar amb força i amb un parcial de 8-0, posava les coses molt favorables pels interessos locals. A l'últim període i amb un avantatge de deu punts, el Sitges va poder mantenir el control del partit per emportar-se la victòria.

El proper partit, diumenge 19 d’abril, a les 17:30 hores, desplaçament a la pista d’Els Monjos BC “A”.

Sots 21 Masculí – Nivell A-1 – Grup 01

Bàsquet Sitges “A” 60 - Qbasket Sant Cugat “B” 36

Eugenio, Jaume, Andreu, Miquel, Porras, Albert, Hamzah, Brandon, David, Guillem, Barberà, Nil.

Entrenador: Rubén Hernández.

El proper partit, diumenge 19 d’abril, a les 12:30 hores, desplaçament a la pista del C.B. Prat – Aigües del Prat.

Júnior – Masculí - Nivell “A” – Grup 04

Bàsquet Sitges “A” 47 - C.B. Castellbisbal Lila 66

Llonch, Selma, Martí, Sanjosé, Borrego, Serrano, Rodrigo, Royo, José, Alcázar i Hernández.

Entrenador: Baltasar Molina i Ferran Gracia.

El proper partit, diumenge 19 d’abril, a les 9:15 hores, desplaçament a la pista del C.B. Prat – Aigües del Prat 98.

Cadet “A” – Masculí – regular – Nivell B1 – Grup 06

Bàsquet Sitges “A”

Jornada de D E S C A N S.

El proper partit, dissabte 18 d’abril, a les 10:30 hores, desplaçament a la pista del Gramenet BC “A”.

Cadet “B” – Masculí – regular – Nivell B2 – Grup 01
Bàsquet Sitges “B”  42 - Mesvial C.B. Abrera 79

Royo, Villellas, Arnau, Rodrigo, Garcia, Casterad, Izquierdo, Jara, Aumatell, Granados, Zitan, Alcocer, Pujante.

Parcials: 11-29   6-11   9-18   16-21

10ena jornada per al Sitges. Un Sitges que després del bon inici en la fase regular i guanyar en el partit d'anada a casa de l’Abrera, després d'un final amb molta tensió, sembla que no trenca amb la mala passada de derrotes de les darreres jornades.

Si fa no fa, des d'un principi semblava que els nostres sortirien a lluitar des del minut 1 sent conscients del partidàs d'anada que havien fet, encara que només 2 minuts li van fer falta a l'Abrera per advertir als locals que aquesta vegada venien amb més ganes!. Era moment de prendre iniciativa, si els nostres no volien seguir la resta de partit a remolc. Només hi havia una, ser constants davant un Abrera que havia posat el llistó ben alt des d'un principi, però una vegada més la falta d'intensitat en defensa i un joc poc fluid encara donava més marge al visitant per ampliar l'avantatge i marxar al final del 1r quart 18 punts amunt en el marcador.

L'avantatge considerable del visitant semblava no afectar als nostres, ja que restava molt de temps per canviar-ho en un segon quart que serviria per posar fre al visitant i guanyar confiança per retallar l'avantatge. El Sitges marxava a la mitja part només 13 punts avall en el marcador amb opcions per a la segona part.

Ja tornàvem a ser-hi altre vegada, l'Abrera sortia donant guerra i els nostres quedaven pasmats quasi sense anotar durant uns minuts, l'avantatge del visitant s'havia doblat aquesta vegada quasi sentenciant a falta d'un quart encara per acabar. Malgrat la falta d'intensitat en els anteriors quarts i el visitant que havia marcat la diferència des feia estona, els nostres aconseguien igualar i disputar un últim i 4rt quart en que ambdós equips havien sortit a donar el millor d'ells, però ja era tard per al Sitges. Bona feina, Sitges!

El proper partit, dissabte 18 d’abril, a les 12:30 hores, desplaçament a la pista del C.E. Gelida.

Cadet “C” – Masculí – regular – Nivell C2 – Grup 03
Bàsquet Sitges “C” 54 - C.B. Viladecans – San Gabriel “C” 63

Àlex, Odin, Alejandro, Albert, Yeri, Nico, Nil, Mateo, Sergi.

Entrenador: Roger Romagosa.

El proper partit, jornada de D E S C A N S.

Infantil “A” – Masculí – regular – Nivell C2 – Grup 03

Bàsquet Sitges “A”      29
C.B. Roquetes Garraf      78

Angel Sanz, Martí Milà, Marco Anoro, Xesc Albiach, Pau Chacón, Marc Villagrasa, Marc Marcet, Ramon Matas, Yan Deivis, Bruno Nogueira, Borja Hernández, Pablo Hernández, Daniel Munro.

Entrenadors: Marc Martínez i Roger Matas.

El proper partit, dissabte 18 d’abril, a les 9:15 hores, desplaçament a la pista del C.B. Prat – Aigües del Prat “B”.

Pre-infantil “A” – Masculí – regular – Nivell B1 – Grup 03
Bàsquet Sitges “A” 76 - Sant Quirze Bàsquet Club 46

El proper partit, dissabte 18 d’abril, ales 9:00 hores, desplaçament a la pista del Mcdonald’s C.B. Igualada.

Mini “A” – Masculí – regular – Nivell C1 – Grup 07
Bàsquet Sitges “A”  120 - C.B. Joventut Castelldefels 18

Mini “B” – Masculí – regular – Nivell C2 – Grup 06
Bàsquet Sitges “B” 59 - B.C. Martorell Verd 46

Marc Rubí, Thomas Horner, Pau Alcàzar, Amadeu Moyà, Boris Zhekov, Alain Vernand, Erich Schward, Adrià Fradera, Txema Cidad i Pol Saltó.
Entrenadors: Pol Sant i Aina Navarrete.
Parcials :   2-6  7-7  9-6  4-11   12-3   8-2  2-9  15-2

Aquest dissabte el Sitges rebia al Martorell en el que seria la tercera victòria consecutiva dels sitgetans. El partit va començar mal encaminat per els nostres jugadors, abandonat el rebot i sense córrer el contraatac, gràcies a això a la mitja part els locals perdien de vuit punts. Tota la feina feta pels visitants no va servir de gaire, ja que al quart següent els sitgetans van igualar el partit amb un parcial de 12 a 3.

La represa del partit va seguir un patró molt semblant, amb cistelles constant per els dos equips, arribant a l'últim quart amb el marcador completament igualat. Va ser en aquest últim quart quan els sitgetans van demostrar de quina pasta estan fets, fent un quart perfecte, defensant com mai, corrent i amb molta punteria davant de cistella. Gràcies a això i a la gran motivació del públic, els nostres jugadors van aconseguir  guanyar amb una diferència de tretze punts finals.

El proper partit, dissabte 18 d’abril, a les 16:30 hores, desplaçament a la pista del Bàsquet Cunit.

Pre-Mini “A” – Masculí – regular – Nivell D1 – Grup 02
Bàsquet Sitges “A”  45 - C.B. Nou Esplugues 29

Jaume Garrigo, Miquel Lledó, Oscar Miro, Pol Velasco, Luan Mayoral, Jan Jornet, Marc Güell, Jonathan Coleto, David Fernàndez, Biel Reinon, Jan Prat.

Entrenadors: Anna Robert i Rafa Lledó.

Parcials : 3-2 2-7 16-0 6-5 1-5 7-3 2-7 8-0

Els sitgetans van sortir motivats per jugar contra els primers, el que va provocar un gran inici del partit per els locals, amb una gran defensa no van permetre que l’equip contrari es posés en cap moment per davant del marcador. Felicitar als sitgetans per la gran feina feta aquest dissabte.

El proper partit, dissabte 18 d’abril, a les 10:00 hores, desplaçament a la pista del S.E.C.C. Aislux.

Sènior  Femení – 2ª Catalana  – Grup 03
Bàsquet Sitges – La Oca 53 - Qbasket Sant Cugat “A” 39

Parcials: 8-5  15-13  20-10  10-11

Andrea 9, Alba López 5, Marta Figueras, Sandra 8, Judit 2, Elia 5, Carol 10, Paula 4, Míriam 8, Marta Alcalà 2.

Entrenadors: Vicky Marcos i Xavi Masana.

El Bàsquet Sitges va assolir la seva desena victòria de la temporada i eludeix matemàticament el descens directe. L’actual posició a la taula classificatòria i les tres victòries per damunt del seu immediat perseguidor asseguren pràcticament poder jugar la promoció de descens amb avantatge de camp. Per tal d’evitar la promoció cal avançar dues posicions i precisament els dos equips que precedeixen a les sitgetanes van perdre i es situen a una sola victòria.

Totes aquestes noticies positives no amaguen, però, que el Bàsquet Sitges no va jugar un bon partit. Els nervis i la precipitació es van imposar i tampoc es va gaudir de gens d’encert en el llançament (primer partit de la temporada sense encistellar de 3 punts).

Tot i això, la superioritat  sitgetana va ser ben patent i en cap moment el QBasket Sant Cugat va poder qüestionar la victòria de les nostres jugadores.  Caldrà millorar molt per tal d’afrontar les cinc finals que resten. Per començar, el proper partit un altre cop a casa i davant de l’U.B. Llefià, un rival que jugarà sense pressió donada la seva classificació (7é).

El proper partit, dissabte 18 d’abril, a les 18:00 hores, a Pins Vens contra l’U.B. Llefià.

Sots 21 Femení – Nivell “A” - Grup 03

C.E-.B. Sant Jordi 61 - Bàsquet Sitges 51

Maria Mayolas 10, Cristina Navarro 6, Marta Alcalà, Patricia Garcia 20, Federica Soto, Andrea Llopis 2, Olga Romero, Desiree Marín 2, Núria Sales, Anna Robert 2, Claudia Candela 5.

Entrenador: Cristian Sánchez.

Parcials: 15-13  14-16  16-8  16-14

Desprès d’assolir matemàticament la segona posició a falta de dos jornades, el Sitges s’enfronta a un equip que vol lluitar per la seva tercera posició. Sembla ser que les jugadores visitants tenen ganes de lluitar per el seu orgull i per demostrar en tot moment el que han treballar durant tota la temporada.

L’inici del partit és molt igualat i tota la estona la diferència en el marcador es manté en dos punts per sota, però abans del descans tornen a igualar el marcador.

A la represa del partit sembla que les visitants han afluixat i els atacs clars contra la mateixa zona de tot el partit no donaven el seu fruit, fallant cistelles fàcils i donant contraatacs ràpids per l’equip local. L’últim quart no deixa de ser una repetició del tercer quart, deixant escapar una possible victòria a falta de 2 minuts per finalitzar amb el lluminós a 10 punts.

Toca concentrar-se, aprendre dels errors i encarar les fases amb bon peu.

El proper partit, dissabte 18 d’abril, a les 16:00 hores, a Pins Vens contra el C.B. Ripollet.

Júnior  Femení – Nivell “B” - Grup 03

BF Castelldefels 48 - Bàsquet Sitges 52

Nerea 11, Elena 2, Margaux 4, Ari 2, Eulàlia, Noèlia 20, Xana 2, Aina 9, Aroa 2.

Partit molt treballat, des del 1r minut fins a l’últim, davant un rival molt ràpid en els seus contraatacs i amb un bon encert des de mitja distància. Gairebé tot el partit s'ha anat pel davant a excepció d'algun moment puntual. S'ha de destacar la consistència de l'equip que hem portat la iniciativa en el joc.

Al final, l'equip local ha apretat per poder remuntar, però la excel·lent defensa del C.B. Sitges ho ha impedit només deixant anotar 1 punt en els 3 últims minuts. Així doncs, triomf merescut d'un rival complicat, sobretot a la seva pista, el qual ha posat en moltes dificultats als equips de dalt.

Continua l'escalada en posicions del C.B. Sitges, ara estem 5enes, fet que demostra la bona evolució del Júnior femení.

Cadet – Femení – regular – Nivell B2 – Grup 03
Bàsquet Ateneu Montserrat “A” 44 - Bàsquet Sitges “A” 63

Núria G., Carlota M., Jana L., Xènia S., Ainhoa R., Marina H., Emma S., Noelia V., Anna A. i Marta F.

Entrenadores: Carol Ivorra i Alba López.

Parcials: 12-15    10-20   9-8  13-20

Partit jugat amb molta intensitat des del primer quart, on les sitgetanes apretaven amb una defensa individual tot el camp i així aconseguien que les locals no es trobessin còmodes a la pista. Tot i així, tenien minuts on baixaven els braços i les locals aprofitaven per reduir distància en el marcador. A l'inici del segon quart les sitgetanes predominaven al marcador, sortien molt fortes i encertades, fent en 4 minuts un parcial de 10-0, i així acabar la mitja part amb una diferència de 13 punts.

El tercer quart sortien relaxades i sense acabar de sentenciar el partit, això feia que a l'últim quart tornessin a defensar fort i, robant pilotes i corrent el contraatac, aconseguien emportant-se el partit amb una diferència de 19 punts, quan amb aquest equip havien perdut a casa a la pròrroga.

El proper partit, dissabte 18 d’abril, a les 12:00 hores, a Pins Vens contra el C.B. Corbera.

Infantil – Femení – regular – Nivell B1 – Grup 05

Jesuïtes Casp 47 - Bàsquet Sitges “A” 43

Judit, Vinyet, Bea, Nina, Berta, Marina, Carlota, Alba, Cris, Emma, Sara.

Entrenador: Roger Romagosa i Aina Navarrete

Parcials: 10-10   2-17   23-6   12-10

El Sitges s’ha desplaçat amb únicament sis jugadores però ha plantat cara en tot moment. De fet, després d’un bon inici de partit, amb bons talls que permetien llançaments propers, les sitgetanes arribaven a la mitja part amb una màxima renda de 15 punts. La falta de descans (la normativa ha obligat alguna jugadora a estar 25 minuts seguits a pista), però, ha passat factura i quan a la represa el rival ha intensificat el joc, no s’ha tingut la paciència necessària i s’han comés massa pèrdues de pilota evitables. Això, juntament amb uns atacs més travats, ha fet que mica en mica el Casp es fes amb un partit dominat pel Sitges durant molts minuts.

Cal lamentar les pèrdues de pilota i que en cap moment s’ha controlat el rebot, però cal també felicitar cada una de les jugadores perquè totes elles han sumat tot i perquè malgrat haver jugat pràcticament el partit sencer, fins l’últim segon han treballat per endur-se una victòria que s’ha escapat per ben poc, amb una bona actitud.

El proper partit, dissabte 18 d’abril, a les 10:30 hores, a Pins Vens contra el Ready C.B. Igualada.

Pre-infantil – Femení – regular – Nivell A2 – Grup 01
U.E. Mataró “A” 46 - Bàsquet Sitges “A” 58

El proper partit, dissabte 18 d’abril, a les 12:00 hores, a Pins Vens contra el C.B. Sant Josep Obrer.

Mini “A” – Femení – regular – Nivell C1 – Grup 02
Basket Almeda “2” 57 - Bàsquet Sitges “A” 56

El proper partit, dissabte 18 d’abril, a les 10:30 hores, a Pins Vens contra l’A.E. L’Esquitx St. Sadurní.

Mini “B” – Femení – regular – Nivell D – Grup 04
C.B. del Prat – Aigües del Prat “B” 67 - Bàsquet Sitges “B” 47

Parcials: 9-4  4-8  19-6  4-11   10-0  8-2  8-6  5-10

Derrota contra el Prat, en un  partit on les jugadores de l’altre equip eren molt grans i no les hem pogut frenar del tot bé i ha sigut aquet el handicap que ens ha fet perdre el partit.

El proper partit, dissabte 18 d’abril, a les 9:00 hores, a Pins Vens contra l’U.E. Sant Gabriel – Viladecans “B”.