Important victòria del CB Ribes contra un rival directe

BASQUET RIBES “A” 74 – 65 C.B.CANTAIRES TORTOSA

Fitxa Tècnica:

Lluís (-); Aimon (4); Roman (4); Josep (15); Toni (3); Manel (20); Rafel (7); Alex (5); Miki (4); Xavi (12). Absent: Edgar. Entrenador: Fermín Sánchez. Delegat: Victor Escobedo. 17/26 en tirs lliures (65%). 18/35 en tirs de 2 (51%). 7/29 (24%) en triples (4 Manel, Aimon, Xavi, Pepe). 24 faltes comeses per 29 rebudes.

Parcials: 19-13;15-15;20-10;20-27.

En un emocionant partit el Basquet Ribes va sumar una important victòria davant un rival directe, com el Cantaires Tortosa, equip de la part alta i que compta a les seves files amb fins a quatre jugadors extrangers.

En el primer quart els de Tortosa, aprofitant la seva major alçada, van dominar el rebot ofensiu, però quatre triples consecutius dels Ribetans (3 de Manel, màxim anotador local amb 20 punts) donaven un primer avantatge als locals (15-10 al minut 8). El quart va finalitzar amb un resultat de 19-13.

El segon quart va ser el més igualat (15-15). Els visitants, tot i no estar encertats en el llançament exterior, van endosar un parcial de 7-13, empatant l’econtre a 26 punts (minut 18), de la mà d’un inspirat David King (autor de 21 punts). Els del Garraf van encistellar 6 punts consecutius i van tenir l’últim triple que no va entrar, però van poder marxar cap a vestidors amb la mateixa renda del primer quart (34-28).

A la represa les defenses es van imposar els atacs. Els del Baix Ebre es van col·locar en una defensa zonal i els “blaus”, que es van limitar a llançar sense encert des de 6,25m, van estar 5 minuts sense aconseguir anotar (34-32 al minut 25’). A partir d’aquí col·lapse dels visitants davant la bona defensa local i parcial de 20-6 dels Ribetans que obrien una important escletxa de 16 punts (54-38 al minut 30’).

A l’últim quart intercanvi de triples entre tots dos equips i màxima renda local (62-45 al minut 34’). Quan semblava que el partit no es podía escapar als Ribetans, els de Tortosa van realizar una defensa pressionant, a mitja pista, que els locals van voler superar sense èxit  amb bot. El resultat va ser multitut de pèrdues de pilota dels “blaus” i cistelles fàcils dels visitants que van endossar un parcial de 0-10 en tant sols 2 minuts (62-55 al minut 36’). Els de les Terres de l’Ebre van anotar 5 triples en aquest quart i van ajustar el marcador fins el 68-65 a manca de poc més d’un minut. Les bones decisions de Toni i un destacat Rafel (25 de valoració amb 13 rebots i 7 punts) van decantar la balança en favor dels locals.

A manca de tres jornades per a la finalització de la temporada regular, el Basquet Ribes, que ha guanyat 7 dels últims 8 encontres, es situa dintre del grup de quatre equips que n’ocupen la segona posició, tots ells amb 17 victòries i 10 derrotes.