Cinquena victòria consecutiva del CB Ribes

ASFE SANT FRUITÓS 59 – 65 BASQUET RIBES “A”

Fitxa Tècnica:

Lluís (3); Aimon (4); Roman (6); Josep (18); Manel (7); Guille (-);  Edgar (5); Rafel (4); Alex (7); Miki (4); Xavi (7). Absent: Toni. Entrenador: Fermín Sánchez. Delegat: Victor Escobedo. 17/27 en tirs lliures (63%). 21/43 en tirs de 2 punts (49%). 2/23 en triples (9%). 21 faltes comeses (incloses dues tècniques) per 25 rebudes.
Parcials: 13-16; 13-18; 16-16; 17-15.

El Sènior Masculí “A” del Basquet Ribes va sumar la cinquena victòria consecutiva i es consolida a la segona plaça a la classificació.

Els Ribetans es van desplaçar a pista del Asfe Sant Fruitós, fanalet vermell del grup 4, ja descendit des de fa un parell de jornades i que compta a la seva plantilla amb jugadors molt joves. L’equip volia evitar l’excés de confianza que acostuma a passar en aquest tipus de partits.

Els de Garraf van començar amb una defensa individual que no permetia anotar els locals, però de seguida es va veure que l’equip no tindria el dia en el llançament exterior. Les continues errades dels “blaus” i les pèrdues de pilota (una constant al llarg de tota la temporada) van comportar que els de Sant Fruitós es fiquessin per davant al marcador (21-20 al minut 16’). Un parcial de 05-14, en els últims 3 minuts del segon quart, amb 7 punts seguits de Josep, 4 d’Alex (jugador més valorat de l’encontre malgrat jugar solament 11’ minuts) i un últim triple sobre la botzina d’en Lluís, van deixar el marcador en 26-34.

A la represa els Ribetants van assolir una máxima renda de 12 punts (27-39 al minut 22’), però un parcial de 13-3 dels locals, amb 3 triples i el llançament de tirs lliures com a conseqüència de dues tècniques assenyalades al jugador ribetà Josep (màxim anotador de l’encontre amb 18 punts però que va ser desqualificat) van tornar a igualar l’encontre (40-42 al minut 27’).

Els blaus, conscients del que es jugaven, van reaccionar i van endossar un parcial de 2-12, tornant a recuperar la màxima renda (42-54 al minut 33’). La major intensitat va permetre mantenir l’avantatge al voltant dels 10 punts fins a la finalització de l’encontre i no es va poder ampliar per culpa del baix percentatge en el llançament exterior, sobre tot des de 6,25m, en el que l’equip ribetà solament va transformar 2 dels 23 intentats (9%). Precisament un triple dels locals, a l’últim segon, va deixar el resultat final en 59-65.

En definitiva mal partit del Basquet Ribes però victoria al cap i la fí que, gràcies també a les derrotes dels seus rivals, els permet consolidar-se, a manca de dues jornades, a la segona posició, lloc que dona dret a l’ascens directe a la Primera Catalana.