El sènior masculí del CB Ribes assoleix l'ascens a 1ª Catalana

Eix. El Basquet Ribes va aconseguir una victòria èpica front el C.B.Castelldefels

BASQUET RIBES “A”65 – 63C.B.CASTELLDEFELS

Fitxa Tècnica:
Lluís (-); Roman (-); Josep (14); Toni (-); Manel (14); Guille (-); Edgar (-); Rafel (6); Alex (19); Miki (5); Xavi (7). Absent: Aimon.

Entrenador: Fermín Sánchez. Delegat: Victor Escobedo. 27/42 en tirs lliures (64%). 13/30 en tirs de 2 (43%). 4/31 (13%) en triples (2 Manel, Xavi, Josep). 28 faltes comeses per 40 rebudes.

Parcials: 12-19; 16-25; 17-15; 20-04.

Amb 9 victòries en els últims 10 partits, a manca de celebrar-se la darrera jornada, l’equip sènior masculí “A” del Basquet Ribes, supera les expectatives més optimistes i assoleix l’ascens directe a Primera Catalana.

En un partit vibrant, ple d’emoció i no apte per cardíacs, davant les càmeres de Canal Blau, davant d’un públic entregat, el Basquet Ribes va aconseguir una victòria èpica front el C.B.Castelldefels, al que va remuntar un desavantatge de 21 punts en els últims 16’ minuts.

El partit va començar amb molts nervis entre les files locals, conscients del que es jugaven. Els visitants, amb una menor pressió pels resultats, van tenir un millor encert i un inspirat Pol Puig (exjugador del Ribes i màxim anotador de l’encontre amb 21 punts), va clavar tres triples en aquest primer quart que va finalitzar 12-19.

En el segon quart va continuar la precipitació dels ribetans i la mala selecció de llançament, el  que va comportar que a la mitja part, els del Baix Llobregat, arribessin amb un preocupant avantatge de 16 punts (28-44).

A la represa es va produir un parcial de sortida de 0-5 dels visitants, que van assolir una màxima renda de 21 punts (28-49 al minut 24). Els de Garraf van  retornar un parcial de 12-0 (amb 7 punts de Ferro, màxim anotador local amb 19 punts) i van rebaixar la barrera psicològica dels 10 punts (40-49). Dos triples visitants van caure com una gerra d’aigua freda i van  deixar el marcador en 45-59 al minut 30’.

A l’últim quart, malgrat els baixos percentatges en el llançament exterior i de vegades una mala selecció de llançament, els ribetans van saber patir en defensa (20-04 últim quart) i van anar retallant les distàncies. Un parcial de 13-0 igualava l’encontre a poc més de 3 minuts (60-61). A manca de 23’’ i amb un resultat de 63-64, els ribetans van recuperar una pilota i es van col·locar per davant per primera vegada al partit (64-63). Els visitants van perdre la pilota en el posterior atac i Manel va rebre una falta i va transformar un tir lliure (65-63) a manca de 10’’. Els de Castelldefels van realitzar un ràpid contracop però van errar la safata. Rafel va capturar el rebot però li van assenyalar una molt rigurosa falta a manca de 4’’ segons. El jugador visitant va errar el primer llançament de tir lliure i va llançar el segon a fallar. Rafel (màxim rebotejador de l’encontre amb 13 captures) va tornar a agafar el rebot que donava el triomf i l’ascens als locals.

El Basquet Ribes completa així una fantàstica segona volta amb 11 victòries i 3 derrotes i la propera temporada els seus seguidors podran tornar a reviure els derbis, ja a Primera Catalana, amb equips com Samà i Casal de Vilafranca.