Un Castelldefels amb urgències desperta el FC Vilafranca del somni (1-2)

En menys de 5 minuts, un Castelldefels que necessitava els punts per evitar el descens matemàtic, ha remuntat el gol inicial de Triguero, deixant els vilafranquins gairebé sense opcions de 'play-off'

Pepe Fos. FC Vilafranca - UE Castelldefels

FC VILAFRANCA (1): Marc Ramírez, Duran, Aitor Casas (Guti, 81'), Medina, Joan Castillo, Josep Díez, Cuéllar (Munta, 58'), Bernat, Oribe, Boira (Antolínez) i Santi Triguero.

UE CASTELLDEFELS (2): August, Marc Martínez (Gilberto, 76'), Javi Calvo, Uri, Aitor Lario, Jorge Sánchez, Cano (Adri Ruíz, 50'), Mario, Cervantes, Prieto (Masuet, 50') i Daisuke.

ÀRBITRE: R. Mancera Antón. TG: als locals Bernat, Aitor Casas, Duran; i als visitants Aitor Lario, Javi Calvo. TV: cap.

GOL: 1-0 (15') Santi Triguero, 1-1 (79') Jorge Sánchez, 1-2 (83') Adri Ruiz.

A dues jornades del final, el FC Vilafranca manté opcions d'ocupar plaça de “play-off” d'ascens, però està més que difícil. Gairebé impossible. Després de la derrota en la visita de la UE Castelldefels (1-2), els d'Ivan Moreno es queden a 5 punts de la 4a posició, amb només 6 per disputar-se. I, per descomptat, no depenen d'ells mateixos i sí d'una carambola rocambolesca on haurien de complir-se molts requisits. Tot plegat, una situació gairebé utòpica.

Un cop confirmada la permanència fa setmanes, una excel·lent ratxa havia permès somiar els penedescencs amb una d'aquestes privilegiades posicions, però l'equip no tenia marge d'errada i aquesta errada s'ha produït en la visita d'un necessitat UE Castelldefels. Els mariners també estaven obligats a guanyar, però en el seu cas, per un tema bastant més agre, la permanència.

Aquest duel de necessitats (de naturalesa diferent), se l'ha endut el conjunt del Baix Llobregat, que ha estat capaç, en el darrer instant, de remuntar el gol inicial local. Santi Triguero havia avançat el FC Vilafranca al transformar de meravella un penal, forçat per una centrada de David Cuéllar que havia tocat un defensa dins l'àrea.

Abans del descans, el Sergio Prieto podria haver empatat pel Castelldefels. Però, malgrat un joc més tens que fluid, les millors ocasions han estat penedesenques. Encara a la primera meitat, el defensa Aitor Lario ha evitat sota pals el que ja semblava gol de Víctor Oribe, després d'una gran jugada de combinació local. I ja a la represa, el propi Oribe no ha encertat a rematar entre els 3 pals una bona centrada d'Aitor Casas. Amb el pas dels minuts, la mínima renda d'avantatge que tenia el FC Vilafranca ha fet que apareguessin els primers nervis. I després d'una primera advertència, en la qual Marc Ramírez ha aturat bé una rematada d'Adri Ruiz en un ràpid contraatac visitant. A només onze minuts del final, el veteraníssim Jorge Sánchez s'ha escolat pel centre de la defensa vilafranquina per acabar xutant col·locat i empatant el partit. Amb la derrota, el Castelldefels estava matemàticament descendit, i el gol ha esperonat l'equip de Miki Carrillo que, tirant d'èpica, ha estat capaç de remuntar el partit en només 4 minuts. Adri Ruiz ha enviat al fons de la xarxa una bona centrada de Mario, per deliri de l'equip mariner... i decepció d'un FC Vilafranca i d'una afició local que ha hagut de despertar, abans d'hora i sobtadament, d'un dolç somni.

Ara bé, l'esperança sempre hauria de ser l'últim a perdre, i l'equip d'Ivan Moreno no tirarà la tovallola fins que ho diguin les matemàtiques.