Tennis Taula

El tennis taula de la Lira als campionats de Catalunya i Espanya

Per primer cop a la secció de tenis taula de la Lira Vendrellenca, l’equip Aleví s’ha classificat pel Campionat de Catalunya Aleví i ho farà com a únic representant tarragoní

Eix. Els alevins Joan Ruiz, Marc Senpau i Xavier Fernandez

El passat cap de setmana al Complex Esportiu Municipal Reina Elisenda de Barcelona, es van disputar fases prèvies classificatòries per als Campionats de Catalunya d'Edats de Tennis de Taula. L’equip Vendrellenc format per Joan Ruiz, Marc Senpau i Xavi Fernández van aconseguir el difícil repte de classificar-se per una de les 8 places  que donaven accés al Campionat de Catalunya aleví. Participaven 22 equips i l’equip Vendrellenc partia com a últim equip (22é) i per tant va fer-ho contra tot pronòstic. En el primer encontre, enfront el CTT Borges (num3 del rànquing), els nostres jugadors no van tenir cap opció i van perdre per 0-3.  El segon partit, contra el TT Cassà (num6 del rànquing), van poder remuntar el partit i després de perdre 0-1 van acabar guanyant per 3-1 amb 1  punt de cadascú  dels  seus components.

Els resultats fins aleshores, donaven l'oportunitat a l'equip vendrellenc d'assolir la plaça desitjada si derrotaven l'últim contrincant, el TT Parets, o, fins i tot, perdent per 3-2.

L’inici no va ser gaire esperançador i la Lira Vendrellenca va perdre els seus 2 primers partits, però després contra tot pronòstic Xavi Fernández i Joan Ruiz van guanyar als seus contrincants i van poder  empatar el marcador 2-2, i assegurar  la classificació matemàtica, l’últim partit ja sense transcendència Marc Senpau va perdre i va col·locar el 2-3 al marcador final.

El campionat de Catalunya es disputarà a mitjans de Juny a Ripollet i recordem que a més a més de la Classificació com equip, a títol individual el palista de la Lira Vendrellenca Joan Ruiz també hi participarà. Estarem atents als resultats que aconsegueixin els nostres jugadors.

D'altra banda, la jugadora de La Lira Carla Pineda en edat benjamí, va assolir el passat 11 d'abril la segona posició dels Jocs Escolars en la fase final del Camp de Tarragona, categoria Aleví. Aquesta classificació li permetrà jugar el proper dissabte a Valls, la fase final provincial amb les jugadores classificades de les Terres de l'Ebre.

Com a colofó final aquest cap de setmana, cal destacar la bona actuació Vendrellenca al Campionat d’Espanya de Veterans que es celebrava a Altea del 30 d'Abril al 3 de Maig amb una participació de 438 palistes. L’equip lirenc estava format per Jordi Castro, Manel Díaz, Lluís Duran, Jordi Senpau, Javier Marin i Jose Melendo.  Per equips van aconseguir classificar-se pels setzens de final on foren derrotats per l’Olesa i a títol individual destacar la històrica 5a posició final  del nostre jugador Jordi Castro en la categòria de més de 75 anys. En Jordi va aconseguir la millor posició obtinguda per qualssevol palista Vendrellenc en un Campionat d’Espanya.