Regata

Un veler de Vilanova guanya les Mil Milles

Els guanyadors de la prova. CN Skipper

L'embarcació Bruixot (en categoria A2) dels valencians Alberto de Castro i José Luis Francès, Nirvana III de Jose Martín del CN Vilanova (en categoria tripulació) i el tarragoní Cèsar Roch (en categoria solitari), amb l'A Poc A Poc Morenito, s'han proclamat guanyadors de la regata Mil Milles, Campionat d'Espanya 2015 de Navegació d'Altura.

Després de finalitzar la prova i comptabilitzar els temps realitzats i la compensació corresponent pel rating de les embarcacions, els classificacions de la Mil Milles van quedar completades.

En categoria tripulació reduïda A2 (en parella) la classificació va quedar encapçalada pel Swan 42 Bruixot d'Alberto de Castro del RCN de València, seguit pel Mare Nostrum, un Sun Fast 40 de Santiago Twose del CN Arenys de Mar, a 1 hora 53 minuts 26 segons del guanyador. En tercera posició va quedar el valencià del CN Benidorm, el Salona 37 Pajuelin XIII de Miguel Alberto Noriega, a 5 hores, 50 minuts, 12 segons del primer.

En la categoria embarcacions amb tripulació, el vencedor ha estat l'embarcació Nirvana III, un Hanse 470 de José Martín, del CN Vilanova i en la categoria solitari el guanyador ha estat l'embarcació A Poc A Poc Morenito, un LightWave 39 de Cèsar Roch.

A destacar en aquesta edició de la regata la dura climatologia que ha tingut la prova, amb uns inicis de molt poc vent, que va provocar la retirada de diversos participants. Els que van arribar a creuar l'estret de Bonifaci, estret que separa l'illa de Sardenya amb Còrsega, el fort vent és va convertir en el protagonista de la prova, amb un dur mestral (vent del NW amb puntes de 30 nusos de pressió) que va fer volar als regatistes cap a la línia d'arribada, que va provocar que els participants recuperessin el temps perdut, aconseguint uns temps excel·lents. El guanyador de la Mil Milles, Bruixot, va invertir un temps total de 166 hores, 57 minuts, 42 segons (7 dies).