El CB Sitges guanya el Memorial Joan Manel Llopis i Oliva

Bàsquet Sitges “A” 88 -Feimat – Platges de Mataró 75

Marc 3, Jordi 4, Roger 16, Edu 9, Noel 6, R.Saladier 12, Xavi 5, Mauro, Toni, Nacho 6, Alex, Velasco 9, G.Gonzalvez 18, G.Ballus

Entrenador: Edu Piñero i Galdric Bover    Delegat: Fredi Domínguez.

Parcials:    23-21  18-25  27-17  20-15

Partit de presentació davant de l’afició, del primer equip sènior masculí del Bàsquet Sitges, en la 29ª edició del Memorial Llopis.

Desprès de l’ascens a la màxima categoria del Bàsquet Català i d’un mes de pre-temporada, on els amistosos jugats es compten per victòries, el Bàsquet Sitges es presentava davant l’afició amb una base de jugadors de la temporada passada, més dues incorporacions de jugadors exteriors, un a la posició de Base; Roger Saladier, provinent del Samà, un jugador molt jove que s’inicià en el bàsquet als equips benjamins i minis del Sitges, per marxar posteriorment el Samà i que ara retorna el club on va començar a jugar a Basquetbol. L’altra incorporació és; Gerard Gonzálvez un aler també molt jove provinent del Casal de Vilafranca.

El rival d’aquest Memorial, el Boet Mataró és un equip de Copa Catalunya com el Sitges, però el Mataró està enquadrat a la fase regular de la lliga en l’altre grup. Aquest equip del Maresme, la temporada passada ja era equip de Copa i va jugar fases d’ascens a Lliga Nacional Española d’EBA, perdent amb el Castellbisbal, que a la fi va ser Subcampió de Catalunya i aquesta temporada serà equip de la lliga nacional Española d’EBA.

Inici de partit entre el Sitges i el Mataró igualat amb un duel de triples, en els cinc primers minuts, tres triples del Mataró i dos del Sitges, tots dos de Gerard, empat a 13 pt. El darrer triple de Noel permetia el Sitges finalitzar el primer quart per davant en el marcador 21-18. Inici de segon quart amb un altre triple de Noel i el primer triple de Saladier, donaven avantatge de 8 punts el Sitges 29-21. Però un parcial de 2-13 capgirava el marcador favorable als del Maresme 31-34. que al final del quart seria 41-43 i cap el vestidor a la mitja part perdent de dos.

Bon inici de tercer quart del Sitges i especialment de Gerard que amb set punts consecutius tornava a posar el Sitges per davant 51-47 al minut sis. Al minut vuit un triple de Saladier donava el màxim avantatge del partit al Sitges 62-50, que es reduiria a 8 punts 68-60 degut a dos triples en els dos darrers atacs del Mataró. Inici del darrer quart amb un triple de Xavi Sabater 71-60, però el Sitges encaixaria un parcial de 3-12 que tornaria a posar els del Maresme dins del partit, a manca de tres minuts per el final 74-72.

Dos cistelles consecutives de Velasco, una d’elles amb llançament addicional transformat, posaven de nou la renda de 10 punts de marge favorable al Sitges 83-73 i en els darrers 2 minuts, un Roger Pérez clau sota els taulells en atac, amb 5 punts consecutius en el darrer minut posaren punt final al partit amb un marcador 88-75.

El Sitges comença la fase regular de la lliga de Copa Catalunya el proper cap de setmana, dissabte 19 de setembre, amb un desplaçament a la Pista del Tenea C.B. Esparraguera en partit que es jugarà a les 18:30 hores.