El sènior femení de La Parròquia-Samà debuta amb derrota davant del totpoderós Barça

Les noies d’Òscar Andreu planten cara durant 30 minuts

Barça CBS A - La Parròquia-Samà. Sílvia Díaz

BARÇA CBS "A" 69 - 40 LA PARRÒQUIA-BÀSQUET SAMÀ VILANOVA

Anotacions: LAIA (6) - VINYET (0) - ANNA (8) - ANIRA (4) - MARIA (2) - LAURA (10) - ELI (0) - ELENA (6) - NATALIA (2) - CAROL (2) (NO JUGUEN: CERES - IRENE - HELENA)

Parcials: 13-10/ 20-17 / 16-10 / 20-3

La Parròquia-Bàsquet Samà va començar la competició oficial a Copa Catalunya diumenge 20 a casa del Barça-Santfeliuenc. L'encontre que a priori enfrontava dos equips de nivell diferent es va transformar en una lluita constant entre dos equips d'antropometria desigual. El Barça amb jugadores fitxades de lliga femenina i de l'estranger es plantava a la pista amb una corpulència superior.

L'inici va ser obert pels dos equips, el Samà va generar situacions ofensives per començar per davant del marcador però els nervis de l'estrena van passar factura i els tirs de sota cistella no van entrar. Aquest fet va ser aprofitat per les locals que amb un 7 a 0 van agafar el primer avantatge. Malgrat aquesta falta d'encert, les samistes van seguir treballant i posant en dificultats a les blaugranes. I a poc a poc, el marcador es començava a ajustar fins a arribar al 13 a 10 de final del primer període.

El primer cop estava parat i els nervis del debut contra un equip de molta planta ja havien marxat. La Parròquia estava dins del partit i ja havia mostrat les seves credencials.

En el segon període, les vermelles (en aquesta ocasió amb samarreta blanca) van haver de retallar les envestides anotadores del Barça en dues ocasions més. Tot i el bon joc de les vilanovines el potencial de les de Santfeliu els hi permetia anotar en ràfegues marcant parcials de 6 a 0 i 7 a 0. Les vilanovines concentrades en el seu joc, van seguir treballant i picant molta pedra per mantenir un marcador ajustat. D'aquesta manera s'arribava a la mitja part 6 punts per sota i amb molt bones sensacions.

A la represa, tot i els triples locals, el Samà va prémer fort i es va posar a només 4 punts al minut 26 (38-34). És a partir d'aquí que durant la resta de quart, les de la capital del Garraf van cometre errors defensius sota cistella que el Barça, sense gran treball, van aprofitar per anotar 8 punts. Aquest fet sumat al desencert des del tir lliure allunyava a 12 punts les blaugranes amb un 49 a 37 al final del tercer període.

L'entrada al darrer quart va ser nefasta, amb una Parròquia tocada i anant a remolc d'un Barça que va poder gaudir d'una diferència substancial que li va permetre llençar tirs força alliberats sense cap tipus de pressió pel marcador. El 20 a 3 d'aquests deu minuts van ser molt de càstig per l'esforç previ del Samà-Vilanova.

La gran notícia del partit és el debut del sènior femení a la màxima competició catalana. L'equip tècnic vilanoví, amb Òscar Andreu al capdavant, treu dues conclusions importants: estem a l'altura per competir a Copa, i cal ser consistent en defensa durant els 40 minuts.

Afegir un altre debut amb el primer equip d'una jugadora dels equips del planter del club, la Vinyet Garcia, que amb només 15 anys va sortir a la pista amb gran seguretat.

El pròxim partit de La Parròquia-Samà Vilanova serà el diumenge 27/09 a les 17.45 h al poliesportiu del Garraf a Vilanova contra el GEIEG, un altre dels equips forts de la competició.