Gran imatge dels vendrellencs que saben patir per emportar-se el triomf

L’AB Vendrell guanya 47-61 a l'IPSI. Eix

Segona victòria consecutiva dels taronges, la primera del curs a domicili, a la pista de l’IPSI, pel resultat de 47-61, en un partit on els de Dani Ventosa, van saber gestionar l’avantatge que van agafar durant el primer quart, per emportar-se el triomf, en un matx travat i lleig. Gran imatge dels vendrellencs, que van saber patir, quan els locals es van acostar en el marcador, en una pista complicada, que els reforçarà de cara als propers compromisos.

Sembla que les tres derrotes a l’inici de la competició, ja estan oblidades i ara els taronges, pugen fins la desena posició, amb un balanç de 2-3, després de cinc jornades disputades. L’encontre va començar de la millor manera possible pels visitants, un triple inicial d’Alejandro Cereto, donava confiança als del Vendrell que agafaven la iniciativa, amb un joc ràpid i anotant amb facilitat, trencaven la defensa local; un nou triple de Cereto deixava un 7-14 als cinc minuts de joc, el domini de JJ Miguel dintre la zona i dos triples més, un d’Eloi Galofré i l’altre del japonès Isao Kinoshita, tancaven el primer quart, de total domini visitant,  amb un 15-24 al marcador.

En el segon període la decoració va canviar totalment, l’IPSI es va situar en zona i va travar el partit, les defenses es van imposar i el joc fluid dels del Baix Penedès no va tenir continuïtat; després d’un 18-31, els taronges van estar sis minuts sense anotar, que els de Barcelona ho van aprofitar per clavar un parcial de 9-0, que ajustava el lluminós 27-31 al descans, en un segon quart que acabaria amb un pírric parcial de 12-7. A la represa, parcial inicial de 0-7 pels visitants, que tornaven a obrir forat 27-38, de tota manera, els locals amb el seu joc lent i travat, amb errades per part dels dos equips, retallaven fins un 40-46 a la fi d’aquest tercer període, després d’un parcial de 8-2, que ho deixava tot obert de cara al darrer quart.

En l’últim període, les errades en atac i les defenses tancades, van provocar un pobre parcial de 6-5 en els set primers minuts, que deixava un 46-51 a poc més de tres minuts del final. Però, quan més ajustat estava el marcador, es va poder veure les ganes de guanyar dels vendrellencs, que van treure l’orgull per pressionar en defensa, anotant dos tirs lliures, d’Eloi Galofré i un triple de Kinoshita, que suposava el 46-56 a 2.24 del final, que l’IPSI no va poder respondre.

Victòria molt valuosa, després d’un últim quart, molt efectiu dels visitants que el guanyaven per 7-15, i on van saber patir, en un encontre travat, per acabar emportant-se el triomf. Dissabte, els taronges rebran la visita del sempre difícil Lluïsos de Gràcia, un clàssic de la categoria, que actualment ocupa la tercera posició a la taula.

AB Vendrell: Cereto (9), Galofré (17), Miguel (11), Rovirosa, Kinoshita (14), Nieto (2), Molina (2), Borjas, Galán (3) i Cervantes (3).

Parcials: 15-24, 12-7 (27-31), 13-15 (40-46), 7-15 (47-61).

Derrotes del sènior femení i del B masculí

El sènior femení perdia per un ajustat 58-62 davant el Castellbisbal, en un partit amb molta igualtat que al final es va decantar a favor de les visitants. Les taronges, estan classificades en tretzena posició, amb un balanç d’1-3, a la segona catalana femenina. Dissabte visitaran la pista del Sant Andreu.

El sènior B masculí segueix sense conèixer la victòria, aquest passat dissabte perdia per 68-40 a la pista del líder de la tercera catalana, el Vila-seca. Els vendrellencs, tanquen la taula amb un 0-5 de balanç, a l’espera de rebre el Samà Vilanova B, el proper dissabte.

En canvi, qui segueix intractable, és el júnior masculí d’interterritorial, que guanyava, amb un triple en el darrer segon per 64-67 a la pista del Nou Bàsquet Olesa. Quatre partits i quatre victòries pels taronges.