Sorprenent victòria del CNBV El Surtidor contra el Vilabasquet

Plantilla del CNBV El Surtidor. Eix

El Club Nou Bàsquet Vilanova El Surtidor va guanyar el passat dissabte davant d’un dels equips forts de la categoria, fins aleshores invicte, el Vilabasquet V.

Els locals no es van arronsar i van saber aprofitar les seves virtuts per guanyar tots els períodes a un rival que partia com a clar favorit gràcies al seu avantatge físic sota els taulells. El partit va ser intens, amb els vilanovins corrent al contraatac sempre que podien i els vilafranquins buscant cistelles fàcils a través del joc interior i sumant moltíssims punts des de la línia de tirs lliures. Les bones defenses del Gali i l’Eloi, que a més van sumar molts punts en atac, van dificultar les coses al jugador referent en atac dels visitants.

Després d’haver d’esperar que desmuntessin la pista del torneig d’hoquei que ha ocupat el pavelló durant aquests dies, el partit va començar amb un parcial favorable als locals, que estaven intensos i encertats. Gràcies a dos triples consecutius van posar el marcador 14-7. La reacció visitant no es va fer esperar i a través de recollir rebots ofensius van poder remuntar fins a posar-se per davant. Un tercer triple local abans del final del primer quart els tornava a donar l’avantatge en el marcador (17-15).

Els jugador entrenats per Manuel Ibáñez sabien que no podien confiar tot el seu atac en l’encert des del perímetre i durant el segon període van buscar altres opcions, donant més pilotes als homes interiors i seguint confiant en el contraatac. Els grocs van desaprofitar moltes opcions de superioritat, tan per indecisió com per falta d’encert, però, conscients que aquesta era la seva millor arma, van seguir corrent per buscar aquestes situacions. En arribar al descans el marcador lluïa un 27-24 favorable als locals, però aquests eren conscients que la diferència hauria pogut ser més gran.

Després del descans els vilanovins es van voler conjurar contra els mals inicis de tercer quart que han fet en els darrers partits. Tot i això, no van estar encertats i van veure com els de l’Alt Penedès els clavaven un parcial inicial de 1-11 en els primers 5 minuts del període. Per sort, els grocs van recuperar l’encert a temps i van retornar el parcial inicial als seus rivals per guanyar el quart amb tres triples més, inclòs un sobre la botzina.

En els darrers deu minuts els locals van haver de patir. Després d’un intercanvi de cistelles, els locals van aconseguir establir la màxima diferència a falta de 5 minuts pel final (60-47). Va ser en aquest moment que van començar els nervis. Els del Garraf van passar 4 minuts sense anotar i veient com, només a base de tirs lliures, els vilafranquins els retallaven diferències fins a posar-se a només 5 punts de diferència. Un contraatac i un triple van tancar el partit per als locals.

Dissabte que ve el CNBV El Surtidor jugarà a la pista de la Unió Esportiva Torrelles, que ve de descansar aquesta setmana i només ha perdut un partit de dos punts contra el CB Begues, tercer classificat. Esperem, doncs, un partit disputat on els vilanovins puguin seguir sumant.

CNBV EL SURTIDOR 66 - 57 VILABASQUET V

Eloi (10), Humbert (14), Vargas (11), Javi (2), Bustos (8), Gali (14), Benet, Mingo (2), Gordon, Oscar, Ivan (5).

Baixes: Eduard