Derrota del CNBV El Surtidor en una pista on costarà molt guanyar a tots els equips de la lliga

Derrota del Club Nou Bàsquet Vilanova El Surtidor en una pista on costarà molt guanyar a tots els equips de la lliga. Es tracta d’una pista exterior, coberta amb un sostre però oberta pels laterals, on a la primera part molestava el sol de mitja tarda i a la segona el fred. Ànims pels que hi vagin a jugar al gener.

Després d’una setmana difícil d’entrenaments, amb lesions i baixes de jugadors que es perdien el partit per altres compromisos, el CNBV El Surtidor es va presentar amb només 8 jugadors disponibles del primer equip, motiu pel qual es va reforçar novament amb l’Arnau Figuerola, jugador del sots-21 A del club. L’equip de la Unió Esportiva Torrelles, que també només va presentar 8 jugadors, es va veure beneficiat pel fet que l’àrbitre va xiular molt poques faltes, 30 en el global del partit. Defensant en zona durant molts minuts i tenint encert des de la linia de 6,25m es van poder endur un partit que els vilanovins no van saber tancar.

Després del salt inicial, els del Garraf van veure com els clavaven el primer triple i una cistella fàcil que posava el marcador 0-5 només començar. Els visitants van trigar estona a saber com atacar la zona 2-3 que els plantejava el seu rival i els va costar força anotar. Tot i així van poder sumar des de sota els taulells, recollint rebots ofensius. En defensa van estar tous i ven permetre facilitats als locals, que anaven retornant cada cistella dels vilanovins per mantenir l’avantatge en el marcador (10-14).

En el segon quart va continuar la dinàmica inicial, als visitants els costava córrer al contraatac i no acabaven de finalitzar les accions de superioritat que tenien. Per contra, els de Torrelles seguien sumant amb triples i cistelles permeses per la passivitat defensiva dels jugadors entrenats per Manuel Ibáñez. Així s'arribava al descans amb una diferència de 7 punts que exigia una reacció (21-28).

Efectivament, la reacció vilanovina va arribar en aquest tercer temps, on van estar encertats en el tir, intensos en defensa i ràpids al contraatac. El CNBV El Surtidor va sortit amb un cinc inèdit fins el moment, amb l’Humbert de base, Oscar i Vargas jugant d’exteriors i Gali i Eloi sota els taulells. L’experiment va funcionar prou bé. Després d’un intercanvi inicial de triples entre el Vargas i el jugador número 9 dels locals, es va arribar al minut 6 del tercer període sense haver pogut remuntar però amb millors sensacions pels visitants. A partir d’aquest moment va començar el canvi en el marcador, amb un parcial de 0-12 que donava la volta al partit. Els locals van poder anotar una cistella final que els va permetre reenganxar-se (40-45).

L’últim quart no va començar malament pels vilanovins, amb un triple inicial i una cistella posterior que els reforçava l’avantatge (42-50) a falta de 7 minuts pel final. Però, a partir d’aquest moment, no van poder sumar cap cistella més en joc. Mentre que els seus rivals van anar sumant i acostant-se en el marcador els visitants estaven perduts, imprecisos i amb una falta de tensió i concentració importants. Els locals els van remuntar el partit fins a posar-se per davant. Els del Garraf van tenir la opció de guanyar amb un últim atac a falta de 15 segons. Van arriscar jugant-se-la amb un llançament triple però no va entrar.

El proper Dissabte, el CNBV El Surtidor rep a casa un dels equips més castigats de la categoria, el CB Sant Just B, que arriba sense haver guanyat cap partit. Esperem que els grocs puguin sumar una victòria.

UE TORRELLES 54 - 52 CNBV EL SURTIDOR

Eloi (6), Humbert (8), Vargas (19), Javi, Bustos (5), Gali (4), Gordon (3), Oscar (7), Arnau.
Baixes: Eduard, Mingo, Ivan, Benet.