Copa Catalunya

La dinàmica guanyadora s'acaba amb la derrota la pista del líder

L’AB Vendrell perd 69-52 a Viladecans, en un partit on no van poder respondre a la intensitat dels locals

Plantilla de l'AB Vendrell . Eix

Derrota del conjunt taronja a la pista del líder Viladecans, pel resultat de 69-52, en un encontre molt fluix dels vendrellencs, que trenca la ratxa de quatre victòries consecutives que portaven els de Dani Ventosa. Els del Vendrell, mai van poder igualar la intensitat dels locals , encara que van arribar vius al descans, però, un tercer quart lamentable dels visitants, els va deixar sense opcions, de cara al darrer període. Amb aquest resultat els del Baix Penedès, baixen fins la vuitena plaça, al mig de la taula, amb un balanç de 4-4, el mateix que tenen el Sitges i el Ciutat Vella. S’esperava amb ganes el partit entre el líder i un Vendrell que arribava amb una ratxa positiva de resultats; el matx començava igualat 7-6 als quatre minuts de joc, però, ràpidament es va veure que els locals portaven una marxa més, amb una intensitat defensiva que ofegava l’atac dels visitants, parcial d’11-0 i 18-6 a dos minuts de tancar el primer quart, amb un Vendrell que abusava del llançament triple i tancava el primer període amb un 18-11 al lluminós. La iniciativa del Viladecans, que demostrava el perquè del seu liderat, va continuar en el segon quart, ràpides transicions que trencaven la defensa zonal vendrellenca, que estiraven el marcador fins un 27-15 a l’equador d’aquest període; un triple de Jordi Nieto i els punts d’Eloi Galofré mantenien vius 35-27 als taronges al arribar al descans.

A la represa s’esperava la reacció dels visitants, però, va ser tot el contrari, els del Baix Llobregat és van passejar, amb una gran intensitat i van passar per sobre d’un Vendrell negat en atac i sense actitud, el parcial de 20-6 d’aquest període o diu tot, 55-33 i partit liquidat, a manca del darrer quart. En els últims deu minuts, els taronges van treure l’orgull i ara sí van estar a l’alçada de l’enfrontament, la millora defensiva i tres triples anotats, dos de Jairo Cervantes i un de Marc Molina provocaven un parcial de 5-15 que els apropava a un 60-48 a 5.30 del final, que donava esperances de remuntada. Malauradament, els locals van anotar quatre punts consecutius, 64-48 que sentenciaven definitivament el resultat final, malgrat que els vendrellencs s’emportessin per 14-19 el darrer quart.

Partit per oblidar i ara cal centrar-se amb el Collblanc B, quart classificat, que visitarà Coma-ruga diumenge, en un partit que ha canviat de dia.

AB Vendrell: Galofré (8), Borjas (4), Miguel (10), Rovirosa (1), Kinoshita, Nieto (7), Molina (9), Cereto, Galán (2) i Cervantes (11).

Parcials: 18-11, 17-16 (35-27), 20-6 (55-33), 14-19 (69-52).

Victòria del sènior femení i triomf de prestigi del sènior B masculí

El sènior femení derrotava per 57-49 al Bàsquet Sitges en un bon partit de les taronges, que trenquen, amb aquest triomf,  una ratxa de quatre derrotes consecutives. Les vendrellenques ocupen la tretzena posició amb un balanç de 2-5 a la segona catalana femenina. Dissabte és desplaçaran a la pista del Xamba per jugar el derbi penedesenc de la categoria.

La sorpresa agradable de la jornada va ser la victòria del sènior B masculí, a la pista del Casal Vilafranca per 51-72, en un partit molt complet dels taronges, que enllacen dos triomfs consecutius. Amb un balanç de 2-6 els vendrellencs ocupen la tretzena posició a la tercera catalana. Dissabte rebran la visita del Salou B.

Primera derrota de la temporada del junior masculí d’interterritorial que cedia per 55-43 a la pista de l’AESE, en un partit molt fluix. Els taronges segueixen manant a la taula, juntament amb el Cornellà B i el Sant Nicolau. Diumenge rebran la visita del CN Terrassa.