Primera victòria a domicili del Club Nou Bàsquet Vilanova El Surtidor

NONONO CEB EL PAPIOL 68 – 82 CNBV EL SURTIDOR

El passat diumenge per la tarda, en un partit en què l’equip va anar de menys a més, amb una primera part fluixa i una segona part per emmarcar. Amb aquesta victòria el club vilanoví iguala 4-4 el tanteig de victòries i derrotes i comença a tenir bones sensacions després d’un inici de temporada irregular.

El partit va començar força fred pels grocs que, després d’un intercanvi de cistelles inicial van rebre un triple i un dos més u consecutius que posaven el marcador 5-11 en els primers cinc minuts. La pressió després de cistella dels vilanovins només els servia per trencar-se cedint cistelles fàcils o fer faltes en la transició, per tant, aviat van haver de renunciar a ella. En contrapartida, l’equip local també va fer força faltes, cosa que va portar repetidament a jugadors d’un i altre equip a la línia de tirs lliures al finals del primer quart. Així es tancava el primer període amb un  resultat de 18-13.

En el segon període no va millorar la dinàmica dels del Garraf, tot i fer un bon inici. Gràcies a un parell de cistelles inicials i a l’encert en els tirs lliures van retallar la diferència en el marcador fins a només un punt (20-19) en els tres primers minuts. Però a la manca d’encert i de claredat en atac es va sumar el fet que els grocs van ser tous en defensa i permissius en el rebot defensiu, cosa que va facilitar molt la feina als jugadors més pesats del Papiol, que recollien tot el que queia de l’anella i sumaven des de sota. A més, l’ambient es va enrarir quan l’àrbitra  va xiular una doble tècnica en una discussió de l’Ivan amb un jugador local. Només els tirs lliures (7/8 en el segon quart) van salvar als jugadors entrenats per Manuel Ibañez de marxar al descans amb una diferència insalvable (44-30).

Els de Garraf van sortir amb una altra cara del vestidor. Es van posar a treballar en defensa i això els va permetre córrer i estar més encertats en atac. Amb dos triples en 3 minuts van poder retallar diferències (46-38), però tot seguit el número 5 visitant va clavar dos triples consecutius que tornaven a posar terra pel mig (52-40). Però ara les sensacions eren diferents, l’equip estava despert. Els visitants reaccionaven amb més llançaments anotats des del perímetre i des de la línia de tirs lliures per tornar-se a acostar (52-47). Els locals, acumulant moltes faltes van veure com començaven a perdre, ja en el tercer quart, algun jugador per cinquena falta. Un nou intercanvi final de tirs lliures abans del final de quart deixava el marcador 57-50.

El darrer període va culminar la remuntada visitant i va portar als jugadors locals a la desesperació. Després d’un triple inicial i dues cistelles consecutives gràcies a recuperacions en primera línia i sortides al contraatac, els vilanovins van empatar el partit (57-57). A continuació els del Papiol van fallar 4 tirs lliures seguits. Les faltes locals es seguien succeint (un total de 34 en el partit per 28 dels vilanovins) i començaven a perdre homes que havien estat importants en el transcurs del partit. El moment detonant va ser l’expulsió del jugador número 13, base de l’equip local que havia anotat 4 triples en la primera meitat. En marxar del camp després de l’expulsió va tenir un mal gest amb l’àrbitra que es va acostar a la taula i va xiular desqualificant directa. Els grocs van aprofitar la situació anotant els tirs lliures i donant la volta al marcador i marxar (62-70) a falta de 3 minuts pel final. Els darrers minuts no van tenir gaire historia. La defensa dels del Garraf va ser forta, sense concedir cistelles en joc, i en atac van saber mesurar el tempo. Dos triples consecutius del Gali i un total de 15/16 tirs lliures anotats per l’equip (93,75% en l’últim quart) van donar una renta als visitants que no mostra les dificultats que van tenir al principi del partit.

Bona victòria, doncs, del Club Nou Bàsquet Vilanova El Surtidor amb un gran encert en els tirs lliures i molta intel·ligència i paciència per guanyar un partit que se’ls havia complicat. Esperem que la propera setmana els vilanovins puguin culminar a casa contra el CB Begues (quart classificat, 5-2) la tercera victòria consecutiva. Partit en horari de diumenge al matí (10:45) al Pavelló Isaac Gálvez.

Eloi (6), Humbert (11), Vargas (11), Javi, Bustos (5), Gali (18), Mingo (1), Gordon (8), Oscar (3), Ivan (19).
Baixes: Eduard, Benet.