El Construccions Consher Mata sobreviu a un Olesa en forma

Plantilla del sènior del CB Ribes. Eix

Bàsquet Ribes 81 - Olesa 79

La història es repetia. L'Olesa anotava tres tirs lliures amb 5 segons per jugar-se i posava el 79-79 al marcador. Una mica més d'un any enrera, els del Baix Llobregat van anotar un afortunat triple per forçar la pròrroga i deixar prou tocat un Ribes que va sucumbir al període extra clarament. Va ser l'únic partit que va caure de cantó visitant en tota la temporada passada.

Aquest dissabte, però, un Ribes empès per tot el club -era el dia de la presentació- va poder aprofitar els 5 segons que quedaven per jugar un bloqueig directe entre el Rafel Rius (7 punts, 12 rebots) i el Josep Agusti (26 punts, 10 faltes rebudes) que va permetre l'aler ribetà esmunyir-se entre la defensa visitant i anotar, just abans que sonés la botzina, un bàsquet que feia oblidar no només aquella llunyana derrota de l'any passat, sinó també la pèssima primera part que havien fet els jugadors de Toni Segarra.

Tot i l'empenta inicial de Rafel Rius, el Construccions Consher Mata va jugar el pitjor partit en defensa de la temporada, deixant que l'Olesa fes i desfés a voluntat i jugant amb foc vàries vegades (30-43, minut 20). La bona sortida del tercer quart, amb un parcial de 8-0, es va esvair en dos minuts per manca de solidesa defensiva (40-54, minuts 25). Tot i la millora en atac i un triple del Manel a l'últim segon del quart, l'intercanvi de cistelles del tercer període només va servir per esgarrapar 6 punts a un rival que havia anotat 22, 21 i 21 punts als tres períodes inicials. Així doncs, s'arribava als últims 10 minuts amb es visitants manant per 9 punts, una distància difícil d'eixugar si l'Olesa mantenia el mateix ritme anotador. Calia una bona sortida que connectés l'equip en defensa, i així va passar. Un 5-0 inicial va donar pas a un 18-7 que posava el Ribes per davant a manca de dos minuts.

L'Olesa, però, va saber tirar de veterania per aturar el cop i arribar a l'últim minut amb un punt d'avantatge. Dos bones defenses i l'efectivitat des de la línia de tir lliure de Josep i Yeison posaven el Construccions Consher Mata molt a prop de la victòria (79-76), però encara quedava un altre gir de guió. A l'última possessió, l'àrbitre xiulava una falta al millor jugador visitant quan aquest s'aixecava per anotar el triple que tothom temia. Tot i la cridòria de la grada, no va haver-hi error des del tir lliure. A diferència de l'any passat, però, l'Olesa no va poder defensar l'última acció del Ribes, que va sumar així la cinquena victòria de la temporada.

Bàsquet Ribes: Franco, Puerta 1, Villar 2, Butí 21, Cazorla 4, Sánchez, Rius 7, Agustí 26, Colón 11, Guiu i Thiam 9.

Parcials: 17-22, 13-21; 25-21, 26-15.