Tercera Divisió Grup 5, 2015-16

El Vilafranca supera al Sant Andreu i torna a somiar amb el play-off

La boira ha estat també protagonista del partit. Ramon Filella

FC Vilafranca 2 - 0 UE Sant Andreu

Nou cop d´autoritat. El Vilafranca ha guanyat aquest vespre un dels rivals històrics de la Tercera divisió d´aquesta temporada en un partit igualat que al final ha caigut del cantó penedesenc gràcies a dos gols de Merchán i Triguero en el darrer quart d´hora. Ha estat un enfrontament ple d´intensitat i treball en el que el Vilafranca, ple de baixes, ha presentat formalment candidatura seriosa a lluitar per accedir al play-off d´ascens a Segona B.

El partit ha començat sense dominador clar, però en el minut 15, el Vilafranca ha disposat d´una immillorable ocasió per a marcar quan Gestí s´ha plantat sol davant Manuel Martín, però el seu xut a boca de canó l´ha desviat de forma espectacular el porter barceloní. Després d´aquest ensurt, el Sant Andreu ha començat a portar el pes del joc, però sense generar massa perill. Per contra, el Vilafranca, ben ordenat en defensa, ha buscat sorprendre els andreuencs sortint amb rapidesa i en el minut 36 Guti, en una rematada de cap, ha tornat a fregar l´1-0.

Les rèpliques visitants han estat poques i només un xut de Jorge Jiménez ha generat incertesa en el bàndol vilafranquí. Després del 0-0 del descans, en el minut 47 ha arribat l´acció clau del vespre. Dues rematades consecutives des de l´interior de l´àrea de Pluvins i Felipe Sa les ha salvades de forma esplèndida Kilian que ha evitat un 0-1 que semblava clar.

El Sant Andreu, amb més profonditat atacant que en el primer temps, ha seguit buscant la porteria penedesenca i fins el minut 60 ha estat l´amo de la situació. El Vilafranca, però, ha aconseguit superar aquest mal periode de partit sense encaixar cap gol i, després d´una fase de domini altern, en l´últim quart d´hora ha estat, una vegada més, letal. I Aquesta vegada letal enmig de la boira (!).

En el minut 76, una precisa centrada de Gestí l´ha rematada amb el cap Merchán al fons de la xarxa en el que significava l´1-0. Sense massa temps per a pensar, al cap de quatre minuts, una brillant acció personal de Santi Triguero, que ha enviat una rosca a l´únic lloc on el porter Martín no hi podia arribar, ha suposat el definitiu 2-0 enmig de l´esclat d´alegria dels vilafranquins.

FC Vilafranca: Kilian, Albarrán, Aitor Casas, Medina, Castillo, Illescas, Gestí (Luca Tremiño 90´), Oribe, Guti (Burlutsky 74´), Merchán (Maliev 89´), Santi Triguero

UE Sant Andreu: Manuel Martín, Llamas, Ferran Roca, Manu Viale, Noguera, Jorge Muñoz, Pluvins (Yagüe 63´), Xavi Jiménez, Felipe Sa (Brian 74´), Guerrero, Canadell

Arbitre: Víctor García Verdura (Maresme). T.G: Oribe, Castillo, Aitor Casas // Ferran Roca, Noguera,

Gols: 1-0 Merchán (76´); 2-0 Santi Triguero (79´).

Incidències: Municipal de Vilafranca del Penedès. 200 espectadors