Cop d'autoritat després d'un gran partit defensiu, a la pista del Roser

Els de l'AB Vendrell s’imposen per 59-65 a una pista on no havia guanyat ningú i segueixen creixent

Victòria de prestigi dels vendrellencs després de guanyar a l’estació del Nord, un pavelló maleït  pels taronges, on cada temporada sortien derrotats. Aquest passat diumenge, però, els del Vendrell, en un gran partit defensiu, que va collar la producció ofensiva dels locals, és van imposar, per 59-65, en una pista o encara no havia guanyat ningú i davant d’un Roser que arribava al partit liderant la classificació, juntament amb el Viladecans i el Grup Barna, i acumulant sis victòries consecutives, cop d’autoritat dels vendrellencs que poden començar a mirar la part alta de la taula. Després dels resultats de la jornada els de Dani Ventosa amb un balanç de 7-5 pugen fins la cinquena posició a la classificació. El partit començava amb un conjunt local que buscava les ràpides transicions per anotar amb facilitat i que agafava la iniciativa 13-6 als quatre minuts de joc; els visitants, es refugiaven en una zona pressionant que mirava de parar les penetracions del Roser i que ajustava 19-17 el marcador a la fi del primer quart.

El segon període va ser molt travat, els locals dominaven el rebot ofensiu, davant un equip del Baix Penedès que perdia moltes pilotes i que és mantenia en el partit, en part, pel mal dia en el llançament triple, 4/29 al final del matx, dels de Barcelona. Un segon quart que acabava amb un parcial de 12-12, que deixava el 31-29 del descans.

A la represa, la iniciativa va canviar de mans, la defensa dels taronges va ofegar l’atac dels locals, que van estar cinc minuts sense anotar, i el domini dels interiors visitants, Eloi Galofré 20 punts + 15 rebots i JJ Miguel 15 + 10, van provocar un parcial de 0-11 que deixava un 31-40 i la sensació que els vendrellencs podien aspirar al triomf, malgrat el triple final dels locals que deixava un 45-49 a la fi d’aquest tercer quart. El darrer període va ser un frec a frec constant, amb l’anotador del Roser, Xavi Assalit, collat per la defensa visitant, el partit va entrar en una fase d’errades que els taronges van saber gestionar millor; amb 47-51 dos triples de Jairo Cervantes i Pau Borjas deixaven un 49-57 a cinc minuts del final. De tota manera, els locals replicaven amb un triple que iniciava un parcial de 6-0, que els acostava 57-59 a dos minuts de la fi, atacs errats a banda i banda, fins que amb 57-61 un triple providencial del visitant Alejandro Cereto posava el 57-64 a 46 segons de la botzina final, que el Roser no va poder capgirar, certificant un triomf de mèrit  dels vendrellencs. Dissabte, els taronges disputaran el darrer partit de l’any davant el Safa Claror, que visitarà Coma-ruga, un equip de la part mitja-baixa de la taula, però, que porta cinc victòries dels darrers sis partits disputats i que caldrà estar amb els cinc sentits per lligar una nova victòria.

Pel Vendrell van jugar: Cereto (5), Galofré (20), Miguel (15), Rovirosa, Cervantes (13), Nieto (2), Molina (5), Borjas (3), Galán i Kinoshita (2).
Parcials: 19-17, 12-12 (31-29), 14-20 (45-49), 14-16 (59-65).

Derrotes del sènior femení i del sènior B masculí

El sènior femení perdia de manera ajustada per 56-59 davant el Sant Joan Despí, un rival que empata amb les vendrellenques a la classificació. Les taronges, són dotzenes amb un balanç de 4-7 a la segona catalana femenina. Diumenge visitaran la pista del Sant Just.

El sènior B masculí per la seva banda, perdia per 88-75 a la pista de l’AAEET Valls, un rival directe. Els vendrellencs ocupen amb un balanç de 4-8 la catorzena posició a la taula, de la tercera catalana, en zona de promoció de permanència. Dissabte rebran la visita del Cubelles.

El junior masculí d’interterritorial segueix liderant la classificació, després de guanyar per 61-68 a la pista del Cantaires Tortosa. Els taronges presenten un balanç de 10-1.