Mal partit de l'AB Vendrell que tanca l'any amb una derrota davant el Safa Claror

Abans del partit es va fer la presentació de tots els equips de l'entitat taronja per aquesta temporada 2015-2016

AB Vendrell - Safa Claror. Eix

El conjunt vendrellenc va tancar l’any amb una derrota, per 59-61, davant el Safa Claror, un equip de la zona mitja-baixa de la taula, però, que porta una ratxa de sis victòries en els darrers set partits; en un mal partit dels taronges, que tot i tenir l’últim tir per buscar la victòria o forçar la pròrroga, mai es van trobar còmodes davant el joc del conjunt visitant, que va plantejar un partit a pocs punts i on els del Vendrell, molt erràtics, no van saber contrarestar aquesta situació i van acabar cedint davant el ritme de joc imposat pels de Barcelona.

La veritat és que la derrota ha estat un gerro d’aigua freda pel conjunt de Dani Ventosa, que portava una dinàmica molt positiva, després de guanyar la jornada anterior a la pista del Roser, que els deixa en sisena posició a la taula amb un balanç de 7-6, una situació que molts haurien signat abans de l’inici de la competició, aquestes alçades de la temporada. El matx va començar amb un conjunt del Baix Penedès, que després d’un triple d’Alejandro Cereto , agafava la iniciativa 12-7 als cinc minuts; mica en mica, però, els visitants, aprofitant la relaxació defensiva dels locals i en ràpides transicions, ajustaven 18-16 el marcador a la fi del primer quart.

Un parcial de 12-6, a l’inici del segon període, amb un Jairo Cervantes tirant dels vendrellencs, va donar un 30-22 favorable als taronges a 5.07 del descans, que semblava donar el domini als de Coma-ruga, però, res més lluny de la realitat, quatre triples consecutius del SAFA Claror, davant la tova i poc activa defensa dels locals, donaven un parcial de 2-12 que capgirava 32-34 el lluminós al descans.

A la represa, el partit es va travar i els visitants, imposant el ritme de joc que més els convenia, es mantenien al davant, amb un Vendrell que anava a remolc i semblava encallat, erràtic en atac i amb poca actitud defensiva, parcial de 12-14 en aquest tercer quart i 44-48 a la fi del mateix. En el darrer període, va continuar la igualtat, els taronges van millorar la intensitat defensiva, encara que es precipitaven en atac, 51-51 a 6.41 o 51-55 a cinc minuts del final, on anotar una cistella costava molt; es va entrar en l’últim minut amb els de Barcelona per davant 56-60, un triple anotat pel local Eloi Galofré a 45 segons de la fi deixava un 59-60.

El SAFA fallava el seu atac, però, els vendrellencs perdien la pilota i es veien obligats a fer una falta personal per aturar el rellotge a disset segons de la finalització, els visitants anotaven un tir lliure 59-61 i en el darrer atac, els taronges fallaven fins a dos llançaments triples que els haguessin donat la victòria. Ara, la competició s’atura per les festes nadalenques, el proper partit serà el dia 10 de Gener, a la pista del bàsquet Molins.

AB Vendrell: Kinoshita (3), Cereto (9), Galofré (14), Miguel (15), Rovirosa (2), Nieto (5), Molina (2), Borjas, Galán (3), Cervantes (6) i Mateu.

Parcials: 18-16, 14-18 (32-34), 12-14 (44-48), 15-13 (59-61).

Derrota del sènior femení i gran victòria del sènior B masculí

El sènior femení perdia per un clar 64-40 a la pista del Sant Just, tercer classificat de la segona catalana femenina. Les taronges, tanquen l’any amb un balanç de 4-8 a la dotzena posició, en zona de promoció de permanència.

El sènior B masculí, en un gran partit, superava per 86-78 al Cubelles, que arribava tercer classificat al partit davant els vendrellencs. Un equip taronja, que amb un balanç de 5-8, està situat tretzè, en zona de promoció de permanència, a la tercera catalana.

Presentació de tots els equips de l’entitat taronja

El passat dissabte i abans del partit del Copa Catalunya, l’entitat taronja va presentar tots els equips que competiran aquesta temporada 2015-2016. En un pavelló ple de gom a gom, i amb la presència de l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, el regidor d’esports Ferran Trillas i del president de l’entitat David Rivelles, els equips van anar desfilant davant de familiars i amics, des dels més petits, l’escola de bàsquet de l’AB Vendrell, passant pels equips de base federats i fins els equips sèniors, el masculí de Copa Catalunya, el femení de segona catalana i el B masculí de tercera catalana. Una gran jornada que va confirmar la bona salut que té el bàsquet vendrellenc.