L'AB Vendrell remunta vint punts, força la pròrroga i s'acaba emportant la victòria

Els taronges guanyen 63-71 a la pista del Bàsquet Molins, després d’un gran període extra

El conjunt vendrellenc ha començat l’any de la millor manera possible, guanyant per 63-71 a la pista del Bàsquet Molins, va ser un triomf èpic, on els de Dani Ventosa, van forçar la pròrroga, remuntant vint punts en contra, per acabar guanyant, després d’un gran període extra. Un resultat, que fa oblidar la derrota davant el SAFA Claror, en la darrera jornada de l’any passat i que situa als vendrellencs en la sisena posició a la taula, amb un balanç de 8-6, a l’espera de rebre aquest proper dissabte l’Esparreguera, en el que serà última jornada de la primera volta. Els visitants van entrar freds al partit, els locals ràpidament van agafar la iniciativa, 9-3 als cinc minuts de joc, a partir d’aquí, les ràpides transicions del Molins, trencaven la defensa del Vendrell, que és mostrava molt erràtic en atac, no és d’estranyar, doncs, que els de Molins de Rei dominessin 20-12 a la fi del primer quart.

En el segon període, van continuar els problemes ofensius dels del Baix Penedès, mala circulació de pilota i nul·la aportació ofensiva dels pivots visitants, ofegats per la defensa local; un parcial, força travat, que es decantava pels del Baix Llobregat 14-12, que deixava un 34-24 al descans, amb males sensacions pel que feia al joc dels taronges. El tercer quart començava de la pitjor manera pels interessos vendrellencs, tres triples del Molins els donaven un parcial de 12-2, que deixaven un 46-26 al lluminós a sis minuts de tancar aquest tercer període; semblava que el partit s’escapava, però, un triple de Jairo Cervantes, esperonava als seus i els del Vendrell reaccionaven clavant un espectacular parcial de 2-17, amb triples d’Eloi Galofré i Alejandro Cereto inclosos, que deixaven un 48-43 a la fi d’aquest tercer quart.

El partit es posava costa amunt en els primers minuts del darrer període, el Bàsquet Molins, pressionant en defensa, tornava agafar la iniciativa i situava un 57-48 a quatre minuts del final, però, la reacció dels taronges va ser immediata, de la mà d’Eloi Galofré i recolzats en una gran defensa que va ofegar als locals, els vendrellencs van clavar un parcial de 0-7 que els acostava fins el 57-55 a poc més d’un minut del final. El Molins anotava una cistella i s’entrava en el darrer minut amb un 59-55, quatre punts del visitant Galofré, forçaven la pròrroga 59-59 i enviaven el partit a un temps extra.

Dos triples dels penedesencs Cereto i Galofré, a l’inici de la pròrroga, servien per clavar un parcial de 0-8, 59-67, que deixava molt tocat a l’equip del Molins, sense reacció després de la gran defensa vendrellenca, que només va concedir sis punts en els últims sis minuts de partit, definitius per què la victòria se l’emportessin els visitants. En definitiva, gran començament d’any i que caldrà confirmar dissabte davant l’Esparreguera.

Pel Vendrell van jugar: Cereto (16), Galofré (26), Miguel (10), Rovirosa (6), Cervantes (7), Mateu, Chavalés, Molina (4), Borjas (2) i Galán.

Parcials: 20-12, 14-12 (34-24), 14-19 (48-43), 11-16 (59-59), 4-12 (63-71).

Victòria del sènior femení i derrota del sènior B masculí

El sènior femení derrotava de manera contundent per 76-38 al Corbera, el cuer, de la segona catalana femenina, en un  partit plàcid per les taronges. A la taula es situen onzenes amb un balanç de 5-8 a l’espera de visitar, diumenge, la pista del Bàsquet Molins B.

El sènior B perdia per 69-63 a la pista del Torreforta B, a la tercera catalana. Els vendrellencs són catorzens amb un 5-9 de balanç. Dissabte rebran la visita de l’Esquitx St Sadurní.

El júnior masculí d’interterritorial perdia 85-76 a la pista del Sant Nicolau, en un duel per la primera plaça. Ara, els taronges comparteixen la segona plaça amb un balanç de 10-2 amb el Cornellà B, l’equip que visitarà Coma-ruga el proper dissabte.