Victòria del CNBV El Surtidor contra el CB Samà

CNBV El Surtidor - CB Samà. Eix

CNBV EL SURTIDOR 82 – 62 BASQUET SAMÀ VILANOVA-SMC

Victòria del Club Nou Bàsquet Vilanova El Surtidor en el primer derbi vilanoví de la categoria Sènior des de la “refundació” del club groc en un partit de màxima tensió. Els dos equips venien d’una llarga aturada nadalenca que feia difícil preveure com arribaven al partit. Sobre el paper els visitants partien amb avantatge, tercers classificats amb un balanç de 8-2, per sobre dels locals, sisens classificats amb un 6-4. Però la dinàmica dels grocs era molt positiva, amb quatre victòries consecutives, jugant contra rivals complicats i mostrant un joc sòlid.

El matí de diumenge va començar amb una petita disputa entre els dos clubs. El segon equip del Samà tenia un partit important i volia jugar a la pista número 3, la pista on és el marcador (és increïble que un pavelló com l’Isaac Galvez tingui un únic marcador). La disputa es va resoldre amb la cessió del CNBV de la pista a la qual hi tenia dret segons l’assignació de pistes de la regidoria d’Esports. D’entrada el partit no es jugaria a la pista on els dos equips han jugat la majoria de partits com a locals (si no tots). Per sort es va habilitar un petit marcador auxiliar...

El partit va començar amb una cistella ràpida dels vermells després de guanyar el salt inicial. Hi va haver un intercanvi d’atacs posicionals desencertats i pilotes perdudes abans que els dos conjunts comencessin a rodar. Els dos equips van aprofitar els tirs lliures per sumar els primers punts i un triple local els donava el primer avantatge (7-4) en els tres primers minuts. Els samistes van respondre també amb un llançament de tres que empatava el partit i, després d’una cistella dels grocs arran d’un rebot ofensiu, va començar el primer parcial contundent del partit. El marcador reflectia un igualat 9-9, però en només 3 minuts en els quals els grocs no van ser capaços d’anotar, el Samà es va escapar (9-19). Quedaven dos minuts pel final de quart i va arribar la reacció dels grocs, que s’hi van tornar amb un 12-0 per imposar-se en el primer període (21-19).

En el segon període els grocs van continuar com si no s’hagués aturat el partit, amb dos triples en tres minuts i aprofitant superioritats en l’u contra u per posar-se 12 a dalt (31-19) amb un parcial global de 22-0 des de l’última cistella samista. Els vermells van despertar buscant els seus jugadors interiors (una constant en aquest partit) que tenien superioritat física respecte els pivots vilanovins. Així van poder sumar algunes cistelles fàcils i, sobretot, treure moltes faltes de tir que els van portar a la línia de tirs lliures. Els últims tres minuts d’aquest segon quart van ser especialment fluixos pels locals que no van poder anotar mentre veien reduït el seu avantatge cistella a cistella fins a arribar al descans (36-31).

Tot i no haver brillat en els instants finals de la primera part, els grocs eren conscients que havien guanyat un altre quart i que estaven més a prop d’una victòria important i, després del descans, van tornar a pista amb el mateix esperit. Però els samistes hi tenien alguna cosa a dir, van poder anotar una cistella ràpida i un triple per empatar el partit en menys de dos minuts. Els locals van poder sumar des de la línia de tirs lliures els primers punts de la segona part i van poder evitar en tot moment que el seu rival es posés per davant en el marcador. L’intercanvi de cistelles es va prolongar durant els primers cinc minuts on cap dels dos va poder prendre un avantatge clar. A partir d’aquest moment, una sèrie de transicions ràpides dels vilanovins que encara estaven força frescos els van permetre sumar cistelles fàcils. Els vermells insistien en el joc interior, traient faltes i algunes cistelles, però un triple i quatre tirs lliures consecutius dels grocs posaven un altre cop terra pel mig (55-45). Amb un nou intercanvi de cistelles s’arribava al final del tercer període (59-50).

Els últims deu minuts van tenir un clar color groc. Tot i començar l’últim quart encaixant un dos més u, els locals van estar molt encertats durant aquest període, augmentant progressivament el seu avantatge. Els visitants van voler trencar la dinàmica vilanovina amb una zona 1-3-1 que efectivament va trencar el partit, però en contra seva. Els grocs van veure tots els espais que els seus defensors els van concedir i van anotar amb molta facilitat. A més, van aprofitar la seva velocitat al contraatac per tancar el partit i aconseguir un bon avantatge de cara al bàsquet average, que podria ser important en el partit de tornada.

La presidenta del club i molts més espectadors dels que acostumem a veure en els partits del sènior van aplaudir l’esforç de l’equip vilanoví. Amb la derrota de Samà C i l’MPV Cervelló, el CB Roquetes és més líder, però la lliga s’estreny en la part alta on tenim fins a 6 equips amb una diferència d’una sola victòria. La setmana que ve es tanca la primera volta i el CNBV El Surtidor ho fa amb una sortida al camp del CB Joventut Castelldefels que se suposa assequible, ho veurem la setmana vinent.

CNBV EL SURTIDOR: Eloi (2), Humbert (19), Vargas (18), Javi, Bustos (2), Gali (7) Eduard (10), Mingo (13), Gordon (3), Oscar, Ivan (8).

Baixes: Benet.

T.Ll. 17-22 (77%)

T2 22-51 (43%)

T3 7-26 (27%)

Altres: 47 rebots; 30 defensius i 17 ofensius, 14 pilotes recuperades, 11 pèrdues, 22 faltes rebudes i 25 faltes comeses.

Parcials: 21-19, 15-12, 23-19, 23-12.