L'AB Vendrell supera l'Esparreguera i tanca la 1a volta a una victòria dels llocs de promoció

El gran encert en el llançament de tres punts facilita la victòria per 86-65

AB Vendrell - Esparreguera. Eix

L’equip vendrellenc va tancar la primera volta del campionat amb una plàcida victòria, per 86-65 davant l’Esparreguera, fonamentada en la defensa i en l’encert en el llançament triple, amb un 13/25, amb Alejandro Cereto i Eloi Galofré d’executors, davant el 10/34 dels visitants, que va ser definitiu per què el triomf es quedés a Coma-ruga.

Els del Baix Penedès arriben a l’equador de la temporada, amb un balanç de 9-6, en sisena posició i a una victòria de diferència dels llocs de promoció d’ascens, la millor classificació històrica aquestes alçades de la competició. El partit va començar amb un alt ritme de joc i un constant intercanvi de cistelles, les defenses eren toves, circumstància que aprofitava l’Esparreguera per agafar la iniciativa, 16-19 a 2.15 de tancar el primer quart; els de Dani Ventosa, però, van contestar amb un Marc Rovirosa molt actiu, amb un parcial d’11-0, que deixava un 27-19 al final del primer descans. En el segon període, els vendrellencs van començar el recital de triples, un d’Eloi Galofré i un altre de Pau Borjas donaven un 36-25 als locals, davant un equip visitant superat, que veia com els taronges jugaven a plaer i clavaven un nou parcial, amb un triple d’Alejandro Cereto, de 9-0 que trencava el partit 45-25 a 2.30 del descans, al qual s’arribava amb un  45-30, després d’una petita reacció dels del Baix Llobregat.

A la represa el guió no va canviar, malgrat la major intensitat defensiva visitant, tres triples de Cereto i un altre de Cervantes, confirmaven la superioritat del Vendrell 59-40, que donava pas al 63-45, resultat que reflectia el marcador a la fi d’aquest tercer quart. El darrer període va ser un tràmit, l’Esparreguera tenia molts problemes per superar la defensa local i un nou parcial de 9-1 a l’inici del quart, sentenciava 72-46 el partit a 6.38 del final; després, relaxació vendrellenca, que encaixava un 2-15 que apropava 74-61 als visitants a 2.54 de la botzina final.

Un temps mort de l’entrenador taronja, reactivava als seus, que amb els juniors Oriol Mateu i Marc Chavalés acabaven per sentenciar el marcador amb el definitiu 86-65 final. Dissabte, els del Vendrell tornaran a jugar a Coma-ruga, serà davant l’AESE, en el primer partit de la segona volta, un encontre que ha canviat d’horari i es jugarà a les 20.45 hores.

AB Vendrell: Cereto (14), Galofré (27), Miguel (8), Rovirosa (6), Cervantes (5), Nieto (3), Molina (4), Borjas (7), Galán (6), Mateu (4) i Chavalés (2).

Parcials: 27-19, 18-11 (45-30), 18-15 (63-45), 23-20 (86-65).

Derrota del sènior femení i desfeta del sènior B masculí

El sènior femení perdia a la pista, d’un rival directe, el Bàsquet Molins B, per 46-40, en un partit força igualat. Les taronges són dotzenes, a la segona catalana femenina, amb un balanç de 5-9 a l’espera de rebre diumenge que ve la visita del Pallejà, en el que serà l’últim partit de la primera volta.

El sènior B masculí perdia de manera dolorosa per 58-75 davant l’Esquitx St. Sadurní, en un partit on els vendrellencs van anar a remolc. Un cop acabada la primera volta del campionat, la tercera catalana, els taronges estan situats en la catorzena posició amb un balanç de 5-10 en zona de promoció de permanència. Dissabte, rebran la visita del Torredembarra.

Espectacular victòria del junior masculí d’interterritorial, que superava per 82-70 al Cornellà B, que abans del partit compartien la segona plaça. Ara, al final de la primera volta, els vendrellencs ocupen el segon lloc en solitari amb un balanç de 11-2 a un triomf del líder Sant Nicolau.