Victòria 'in extremis' del CNBV El Surtidor

Plantilla del sènior del CNBV El Surtidor. Eix

BM VILADECANS 40 - 42 CNBV EL SURTIDOR

Partit gris a Castelldefels el passat diumenge, molt de fred a pista i uns anells que escopien totes les pilotes que se’ls acostaven. Amb un tanteig molt baix en proporció als punts que estan fent aquesta temporada (són l’equip més anotador de la lliga) el Club Nou Bàsquet El Surtidor va poder sumar una nova victòria, aquest cop in extremis. L’equip va saber patir en els instants finals d’un partit on cap dels dos equips va poder marxar per més de 5 punts de diferència en els 40 minuts. Els percentatges de tir van ser escandalosament baixos i una bona prova de la dificultat d’anotar la veiem en que només es van anotar dos llançaments de tres punts, un per cada equip.

Amb el fred encara al cos va començar el partit. Els vilanovins van tenir la primera. Van poder fer dos o tres atacs contra la defensa individual del Castelldefels i en van poder anotar una, a partir d’aquest moment els locals van passar a zona fins al final del partit, horrorós. La pressió després de cistella posava nerviosos als locals, però com que costava molt fer cistelles, els visitants no van poder explotar aquest fet que els va fer recuperar algunes pilotes. Intercanvi de cistelles durant un primer quart de reconeixement del terreny de joc i el rival. El dorsal número 7 dels de Castelldefels entrava a pista i començava a monopolitzar l’atac del seu equip. Una acció de dos més un i una assistència seva valien als locals l’avantatge en el primer període (11-8).

Segon quart i cistella inicial pels locals que assolien el màxim avantatge (13-8). A partir d’aquest moment els visitants van intentar forçar contraatacs després de recuperacions i rebots defensius. Els locals feien un balanç ràpid però es van veure obligats a aturar els contraatacs amb faltes que van portar als grocs a la línia de tirs lliures. Encara sort, en aquest període els del Garraf només van anotar una cistella en joc, un triple. La resta de punts van venir des de la línia de 4,60m. Des d’aquesta posició i amb el joc aturat els vilanovins sí que van tenir un encert acceptable que els va permetre estar dins del partit al descans (19-18).

A la segona part les dinàmiques no van canviar excessivament, amb un intercanvi de cistelles i errades que es va prolongar durant els deu minuts del tercer temps que no van permetre a cap equip escapar-se de més de tres punts. Finalment una cistella de contraatac va posar per davant als grocs abans de començar l’últim període (30-29).

L’últim temps va estar marcat per les ratxes d’un i altre conjunt. Aquí si que hi va haver oportunitats, especialment per als visitants, d’escapar-se en el marcador. En els dos primers minuts, gràcies a l’encert en els tirs lliures i un parell d’accions de rebots ofensius, van posar el marcador 34-30. Una bona passada del 7 local a un jugador que guanyava l’esquena per línia de fons retallava distàncies. Però els grocs hi tornaven amb un contraatac molt ben jugat acabat amb una parada i tir de dos metres i a continuació amb una acció que els portava a la línia de tirs lliures. Primer fallat, segon anotat i màxima diferència visitant (32-37). Bon moment per escapar-se en el marcador, però els locals insistien a complicar el partit. Tres badades defensives consecutives, pèrdues en atac i remuntada dels de Castelldefels que tornaven a estar per sobre a falta de tres minuts pel final (39-37). Dues bones accions de l’Humbert van tornar a donar el tomb al marcador (39-41). Però en el moment més crític, just abans de l’últim minut de partit, primer i únic triple local per posar-se per davant (43-41). Després d’anotar un dels dos tirs lliures, el Gali recupera una pilota i la fa córrer fins a anotar. Bona defensa dels vilanovins, recuperació i falta ràpida. Dos tirs lliures més. Fallat el primer i anotat el segon (45-43). Última possessió pel conjunt local. La defensa vilanovina ho va aconseguir aguantar. Final de partit i tir fora de temps que tampoc va entrar.

L’equip tanca la primera volta amb un balanç molt positiu (8-4) i veient-se amb opcions de seguir progressant en el seu ascens en la taula classificatòria. Per fer-ho hauran de fer un bon paper en els dos propers enfrontaments contra els dos primers classificats. La setmana que ve es jugarà el derbi comarcal CB Roquetes Garraf – Club Nou Bàsquet Vilanova El Surtidor, dissabte a les 18:00 al pavelló de Les Roquetes. Promet ser un partit intens i molt emocionant.

Eloi, Humbert (12), Vargas (7), Javi (2), Bustos (2), Gali (10), Benet, Eduard (5), Mingo, Gordon, Oscar (7).
Baixes: Ivan.

T.Ll. 14-22 (64%); T2 14-57 (25%); T3 1-18 (6%)

Altres: 32 rebots; 21 defensius i 11 ofensius, 11 pilotes recuperades, 23 pèrdues, 21 faltes rebudes i 17 faltes comeses.
Parcials: 8-11, 10-8, 12-10, 14-15