Tercera Divisió Grup 5, 2015-16

El Vilafranca viu el millor moment de la temporada i supera el Figueres a domicili

FE Figueres - CF Vilafranca. Ramon Filella

Figueres - Vilafranca 1-2

Quarta victòria consecutiva. El Vilafranca està en un moment dolç, el millor de l´actual lliga i un dels millors de la història moderna del club a Tercera Divisió i al complicat camp del Figueres ha aconseguit aquest migdia un triomf que pot tenir una importància bàsica en el devenir del campionat. Aquesta vegada, a més, els d´Iván Moreno han acabat guanyant després de capgirar l´1-0 inicial del Figueres, un mèrit que encara atorga major rellevància a la victòria.

Com ha quedat dit, el Figueres ha sortit al camp amb ganes de resoldre i en el minut 5 una ràpida acció ha acabat amb un xut molt ben col.locat de Pedro que ha superat per baix Miguel Ramos. L´1-0 ha deixat tocats els vilafranquins que fins passat el quart d´hora no han tornat a assentar-se damunt del terreny de joc. En el minut 16, l´àrbitre ha anul.lat un gol al figuerenc Casanova per fora de joc i, a partir d´aquí, ha tornat la millor versió del Vilafranca.

Amb una defensa pressionant efectiva i un joc d´atac precís, els d´Iván Moreno han començat a generar perill. En el minut 24, un xut d´Oribe l´ha aturat Prunés i en el minut 36, els penedesencs han acabat empatant. Un refús del porter Prunés l´ha aprofitat molt bé Gestí per a col.locar el cap i enviar la pilota al fons de la xarxa (1-1).

La primera part ha acabat amb un constant d´anades i vingudes que no s´han traduït, però, amb més gols. El segon temps s´ha iniciat, de nou, amb domini figuerenc, però el Vilafranca, ben posicionat, ha sabut mantenir el marcador. La intensitat del partit no ha baixat gens i, mica en mica, els quadribarrats han tornat a menjar-li el terreny al Figueres.

En el minut 73, una brillant jugada individual de Gestí hauria pogut significar l´1-2. Deu minuts després ha arribat l´acció clau de la matinal. El Figueres ha reclamat un penal sobre Brugui que l´àrbitre ho ha pitat i en el contraatac posterior el Vilafranca ha estat letal. Guti, amb un xut potent i ras, ha superat Prunés i ha aconseguit, ara sí, l´1-2.

El Figueres hauria pogut empatar en el descompte en una oportunitat que Miguel Ramos ha aturat en dos temps, però ha estat un últim intent d´un equip empordanès que aquest matí s´ha topat amb un Vilafranca més endollat que mai i que és conscient que, si segueix per aquest matí, el play-off pot ser una realitat. Queda, però, molt de camí per fer.