L'AB Vendrell en posicions de promoció d'ascens

Aquesta jornada van aconseguir una treballada victòria davant l'AESE

Tercera victòria consecutiva dels taronges, que dissabte visitaran un Ploms Salle Reus en ratxa

AB Vendrell - AESE. Eix

L’equip vendrellenc va sumar un nou triomf, el tercer consecutiu, no coneix la derrota en aquest 2016, en el que era el primer partit de la segona volta, aquesta vegada per 79-69 davant l’AESE. Va ser una victòria molt treballada, davant un conjunt visitant que va vendre cara la seva derrota i que va dominar gran part del partit. La gran actuació d’Eloi Galofré, amb un triple doble, 26 punts, 16 rebots, 11 faltes rebudes i 44 de valoració, l’encert en els tirs lliures, 27/33 i la defensa dels darrers minuts, van ser factors claus perquè la victòria no s’escapés de Coma-ruga.

Després dels resultats de la jornada, els de Dani Ventosa, s’alcen fins la quarta plaça, que dona dret a jugar la promoció d’ascens a lliga EBA, amb un balanç de 10-6, el mateix que presenten el Roser i els Lluïsos de Gràcia, però, que deixa als del Vendrell quarts, per millor bàsquet average general.

L’encontre començava amb un equip visitant molt intens, que després de dos triples, s’avançava 0-8, els locals contestaven amb un 7-0, que igualava 7-8 el matx; però, la intensitat defensiva de l’AESE i les errades en atac dels del Baix Penedès, deixaven un 10-15 al lluminós a la fi del primer quart. Al segon període, va continuar el domini dels de l’Hospitalet de Llobregat, ràpides transicions i encert en el llançament de tres punts, tres triples anotats en aquest tram de partit, davant un Vendrell que no trobava el seu lloc a la pista i abusava del llançament triple, que suposava un 18-30 a 5.07 del descans. La sortida de Pau Borjas i Oriol Mateu, va reactivar als seus, que van clavar un parcial de 10-0, que igualava 28-30 el marcador, encara que dos triples dels visitants, deixaven el 34-39 del descans.

A la represa, el partit es va igualar, un triple anotat per Alejandro Cereto donava als taronges la primera avantatge, 43-41 a 5.29 de tancar aquest tercer parcial; després el joc es va travar, amb moltes errades per part dels dos conjunts i un frec a frec constant que ho deixava tot obert 52-51 de cara al període final. La igualtat es mantenia ben entrat aquest darrer quart, amb un conjunt visitant molt actiu que buscava el joc de transicions ràpides, per contra els vendrellencs imposaven la superioritat dins la zona, 59-59 a 6.10 del final. Un canvi a defensa zonal, la fiabilitat de Marc Rovirosa en els tirs lliures, va acabar amb un 8/8 i el domini del rebot, provocaven un parcial de 7-0 que donava un 66-59 a 3.24 favorable als locals. Un triple d’Eloi Galofré ampliava a 70-62 el marcador a 2.05, però, l’AESE no es rendia i un nou triple dels de l’Hospitalet deixava un 73-67 a 50 segons de la fi.

Al final, els tirs lliures anotats pels taronges, degut a les faltes personals dels visitants per aturar el rellotge, amb un 6/6 en aquets últims segons, van ser decisius per lligar una victòria molt treballada, però, molt valuosa. Dissabte, els taronges jugaran un derbi de la demarcació, serà a la pista del Ploms Salle Reus, un duel entre dos equips que porten tres victòries consecutives, un altre revàlida pels vendrellencs.

AB Vendrell: Cereto (10), Galofré (26), Miguel (8), Rovirosa (11), Cervantes, Nieto (3), Molina (2), Borjas (9), Galán, Mateu (8) i Chavalés (2).

Parcials: 10-15, 24-24 (34-39), 18-12 (52-51), 27-18 (79-69).

Victòries molt valuoses del sènior femení i del sènior B masculí

El sènior femení superava per 66-56 al Pallejà, un rival directe a la classificació, després d’una gran segona part de les vendrellenques, al descans s’arribava amb empat 35-35, i les taronges van saber resoldre el duel amb un gran joc de conjunt. Les del Vendrell tanquen la primera volta de la competició, amb un balanç de 6-9, en zona de promoció de permanència a segona catalana, però, a tocar dels llocs de salvació. Dissabte rebran la visita de l’AESE.

Gran victòria del sènior B masculí, que superava per 73-71 al Torredembarra, el segon classificat de la tercera catalana, en un partit que es va resoldre en el darrer segon, després d’un triple dels vendrellencs. Els taronges, són tretzens, en zona de promoció de permanència amb un balanç de 6-10. Dissabte, visitaran la pista del Ploms Salle Reus C.