Victòria treballada del CNBV El Surtidor davant d’un rival directe, l’AE MVP Cervelló

Imatge d'arxiu

CNBV EL SURTIDOR 65 – 56 AE MVP CERVELLÓ

El conjunt vilanoví va anar de menys a més i fins i tot va poder competir per guanyar el basquet average en els minuts finals però finalment no ho va poder assolir. Tot i això, victòria importantíssima que, gràcies a la victòria del CB Roquetes al camp del CB Samà Vilanova-SMC, permet als grocs col·locar-se momentàniament tercers a la classificació.

Partit de diumenge al matí, després de les Comparses de nit i el Ball de mantons. Més d’un i més de dos havien sortit fins tard al pre-carnaval vilanoví. Pot ser per això l’arrencada va ser més complicada que altres dies. El conjunt visitant, molt fresc, va aprofitar-ho per clavar un parcial inicial de 0-7 en els dos primers minuts de joc. Tocava despertar i així ho van començar a fer els vilanovins. Millora important de la defensa que no va permetre als seus rivals anotar en joc en 7 minuts, amb un parcial de 9-1 per posar-se per davant (9-8). Intercanvi de cistelles i de faltes que van portar els dos equips a la línia de tirs lliures en els últims minuts del primer temps. La diferència en l’encert va decantar inicialment la balança pels visitants (12-14).

El segon temps va començar força bé pels vilanovins, el Jordi Benet va trobar el seu angle i va clavar dos triples consecutius des de posicions molt similars (19-14). Els de Cervelló buscaven pilotes interiors i treien faltes, però una mala ratxa des de la línia de tirs lliures (1/8) en els primers minuts d’aquest segon temps els feia estar encara per sota en el marcador. Quan semblava que els del Garraf podien començar a marxar en el marcador els visitants van canviar de defensa i es van col·locar en zona. D’entrada això va complicar les coses als grocs, que van deixar de penetrar i van confiar massa en el tir exterior però no van tenir l’encert que voldrien. Els de Cervelló van aprofitar el moment per recuperar l’avantatge, fent algunes cistelles fàcils en transició, després d’alguns atacs mal jugats per part de l’equip local. Els grocs només van poder anotar una cistella de dos punts en aquest període i es van mantenir en el partit gràcies als tirs lliures. Calia parlar al descans sobre com atacar aquesta zona per remuntar el partit (26-29).

A la represa els locals van sortir molt actius, es va veure en les dues primeres jugades. La fletxa de la taula indicava que la primera possessió seria pels visitants, però no van poder fer ni dues passades seguides. El Javi recuperava pilota i marxava sol al contraatac, cistella. A la jugada següent exactament el mateix amb el mateix protagonista, pilota recuperada i, aquest cop sí, la defensa va arribar per fer la falta abans que el Javi tornés a anotar. A continuació acció de dos més u de l’Ivan, molt protestada pels visitants que començaven a estar nerviosos. Responien amb un triple i una cistella que els donaven avantatge a en el minut 6 del tercer període (36-32). A partir d’aquí recital groc. L’Ivan i el Gali es van repartir els 13 punts que va fer l’equip en els quatre minuts restants. Parcial de 13-4 que donava el tomb al marcador i començava a generar dubtes sobre la defensa en zona de l’equip visitant (45-41).

L’últim quart també va ser pels vilanovins. D’entrada els visitants es van posar per davant amb una cistella jugada des de pilota interior i un triple (45-46), però en l’acció següent, els grocs forçaven la cinquena falta del jugador referent sota la pintura dels seus rivals i començaven a generar dubtes entre els defensors més carregats amb faltes. Fins a tres jugadors del MVP Cervelló es trobaven amb quatre faltes personals. Això ho van saber aprofitar els vilanovins en els minuts següents per clavar un parcial de 14-3 que pràcticament els donava la victòria (59-49) a falta de dos minuts pel final. En el partit d’anada, els de Cervelló s’havien imposat per una diferència de 13 punts, així que l’objectiu dels vilanovins era superar aquest average per estar per davant en cas d’empat a punts en la classificació. En els minuts finals van estar una mica menys encertats i els visitants, que també n’eren conscients, no es van deixar anar. En alguns instants els grocs van arribar a estar +13 però no van poder mantenir aquest avantatge.

Bona jornada doncs pels interessos del Club Nou Bàsquet Vilanova El Surtidor, que es confirma en la lluita pels llocs més alts de la classificació. Sembla que això ha sorprès a més d’un analista. La bona feina està donant els seus fruits però encara queda molta lliga. A més, ara l’equip perd un jugador, el Vargas, pel que resta de temporada, però en aquest grup ningú és imprescindible ja que tots sumen. La setmana que ve tenim tancat per Carnaval. La competició segueix però l’equip aplaça el seu enfrontament contra l’AEJ Riera Cornellà B, penúltim classificat amb només una victòria. El següent partit dels grocs serà contra l’AE Basquet Pratenc que ara mateix és desè amb 5-9, equip que va guanyar als vilanovins a la primera volta en un partit horrible dels del Garraf. Esperem que a casa facin la feina i aconsegueixin la victòria.

Eloi, Humbert (9), Vargas (2), Javi (5), Bustos (1), Gali (16), Benet (6), Eduard (7), Mingo (7), Ivan (12).
Baixes: Gordon, Oscar.

T.Ll. 21-36 (58%), T2 16-44 (36%), T3 4-20 (20%)

Altres: 44 rebots; 30 defensius i 14 ofensius, 15 pilotes recuperades, 14 pèrdues, 29 faltes rebudes i 26 faltes comeses.

Parcials: 12-14, 14-15, 19-12, 20-15.