OK Lliga Masculina

El Patí Vilafranca guanya el Noia amb un gol de Rocasalbas a falta de 14 segons

C.E.Noia Freixenet - C.P.Vilafranca - Cafès Novell. Armand Beneyto

C.E.Noia Freixenet - C.P.Vilafranca - Cafès Novell 2-3

Un gol de Roger Rocasalbas a falta de 14 segons per acabar el partit va donar ahir un triomf agònic al Patí Vilafranca al Pavelló de l´Ateneu davant el Noia Freixenet. Va ser un vibrant colofó a un derbi intens en el que 4 dels 5 gols es van marcar en els últims cinc minuts i en el que els dos equips van lluitar des del primer al darrer instant per emportar-se la victòria. El 2-3 permet el Patí Vilafranca allunyar-se una mica més de la zona de descens i frena les ambicions a la lliga del Noia Freixenet que ara ja pot pensar en la Copa del Rei d´aquest proper cap de setmana a Reus (s´enfronta al Caldes en els quarts de final).

El primer temps del duel va tenir emoció, però poques ocasions realment clares. En el minut 13, Borja Ferrer va enviar una pilota al pal i només dos minuts més tard, Joan Vázquez, aprofitant un refús de Luis Gil, avançava els vilafranquins en el marcador (0-1). Amb el gol en contra, el Noia va pressionar amb més insistència la porteria de Gerard Camps, però va ser el Patí Vilafranca el que més a prop va estar de tornar a marcar en dues oportunitats d´Edu Fernández (19´) i Marc Navarro (24´).

Després del 0-1 del descans, l´inici del segon temps va tenir el color del Noia. Els de Sant Sadurní van sortir a la pista amb ganes de buscar l´empat i, de fet, en el minut 27 Xavi Caldú el va tenir a tocar en una rematada que es va estavellar al pal amb Camps batut. En el minut 29, el vilafranquí Edu Fernández va errar una falta directa en una fase de partit d´intensitat creixent.

El marcador es va anar mantenint inalterable fins arribar a la recta final on les emocions es van disparar. En el minut 46´5, Rocasalbas, de falta directa, aconseguia el 0-2 i semblava sentenciar el derbi, però el Noia Freixenet, en una brillant i ràpida reacció, va canviar el guió. Només 20 segons després del 0-2, Ferran Rosa, en un xut llunyà, marcava l´1-2. Amb tot, el punt àlgid del vespre encara no havia arribat.

En el minut 49,5, Aleix Esteller, en una bonica acció individual, sorprenia Gerard Camps i feia esclatar d´alegria les grades de l´Ateneu (2-2). L´empat tenia regust a definitiu, però la figura de Roger Rocasalbas, que ja torna a ser el jugador de la primera volta, va aparèixer en la darrera jugada de l´enfrontament. A falta de 14 segons una acció seva servia per a que el Vilafranca s´emportés la victòria. Va ser un final espectacular d´un derbi en el que, potser, l´empat hauria fet més justícia i, això sí, en el que es va demostrar que l´hoquei és un esport vibrant.

C.E.Noia Freixenet: Luis Gil, Xavi Caldú, Aleix Esteller (1), Eloi Albesa, Jordi del Amor -cinc inicial- Arnau Xaus, Ferran Rosa (1), Borja Ferrer

C.P.Vilafranca-Cafès Novell: Gerard Camps, Navarro, Jordi Galán, Edu Fernández, Rocasalbas (2) -cinc inicial- Joan Vázquez (1), Rubén Fernández

Arbitres: Iván González i Jonathan Sánchez

Gols: 0-1 Joan Vázquez (15,5´) -descans- 0-2 Rocasalbas (fd) (46,5´); 1-2 Ferran Rosa (47´); 2-2  Aleix Esteller (49,5´); 2-3 Rocasalbas (49´ i 46 segons)

Incidències: Pavelló de l´Ateneu. 200 espectadors