L'encert en els triples i un Eloi Galofré sublim, guien l'AB Vendrell cap a la victòria

Els taronges superen 70-62, el cuer l’IPSI, i trenquen la dinàmica negativa de resultats

AB Vendrell - IPSI. Eix

Victòria balsàmica del conjunt vendrellenc, davant el cuer l’IPSI, pel resultat de 70-62, un triomf que trenca la ratxa de tres derrotes consecutives que portaven els del Baix Penedès. No va ser una victòria fàcil, davant un conjunt visitant molt necessitat, que mai es va donar per vençut, l’encert dels locals en els triples, amb un 12/26, pel 5/32 del rival i el gran partit del referent taronja, l’Eloi Galofré, va acabar amb 35 punts, amb un 7/9 en triples i 45 de valoració, van ser dos dels factors per decantar el resultat a favor dels del Baix Penedès.

Els de Dani Ventosa es mantenen sisens a la taula, amb un 11-9 de balanç, a l’espera de visitar, de manera consecutiva, dos de les pistes més complicades de la categoria. L’encontre començava amb un Vendrell que sortia endollat, anotant sis triples en els primers minuts, de quatre jugadors diferents, que trencaven la defensa rival i deixaven bones sensacions al final, 25-15 del primer quart. En el segon període, però, el partit es va capgirar, l’IPSI amb una defensa molt més agressiva, deixava cinc minuts sense anotar als vendrellencs i aprofitava les moltes pèrdues dels locals, per sumar en transicions; un segon quart que acabava amb un parcial de 7-15, que ajustava 32-30, el lluminós al descans.

A la represa, dos triples del Vendrell, d’Oriol Mateu i d’Eloi Galofré, propiciaven un parcial de 9-0, que estirava el marcador fins el 41-30, els de Barcelona, guiats per Albert Sulleva, gran partit el del jugador visitant, responien de la mateixa manera, parcial de 0-9 i novament màxima igualtat 41-39; un tercer quart, que va ser molt travat i amb moltes errades, que acabava amb un pobre parcial d’11-11 i que ho deixava tot obert, 43-41 de cara al període definitiu. Un darrer quart, que començava amb els taronges alternant la defensa individual i la zonal, fet que va provocar que l’IPSI, estigués quatre minuts sense anotar, parcial de 7-0 i 50-41, semblava que el partit es podia trencar, però, els visitants, no es donaven per vençuts i anotant, després de rebot ofensiu, seguien amb opcions 53-48 a 4.20 del final.

Els tirs lliures anotats pels vendrellencs, degut al bonus dels visitants, tornaven a donar avantatge als de Coma-ruga 57-48 a 2.58, de tota manera, un triple dels barcelonins, els acostava 61-56 a 1.20; cinc tirs lliures anotats de manera consecutiva per Galofré i Kinoshita, asseguraven 66-58 la victòria a 45 segons de la fi. Un resultat, que ha de donar confiança als vendrellencs de cara als propers compromisos, el primer, aquest dissabte, a la difícil pista dels Lluïsos de Gràcia, quart classificat.

AB Vendrell: Galofré (35), Galán, Miguel (8), Mateu (9), Rovirosa (3), Kinoshita (6), Nieto (2), Molina (2), Cereto (3), Borjas (2) i Chavalés.

Parcials: 25-15, 7-15 (32-30), 11-11 (43-41), 27-21 (70-62).

Derrota del sènior femení i gran triomf del sènior B davant el líder

El sènior femení perdia per 50-38 en el desplaçament a la pista del Castellbisbal. Les taronges, que encadenen quatre derrotes consecutives, estan situades en la tretzena posició, amb un balanç de 6-13, en zona de promoció de permanència a segona catalana. Dissabte rebran la visita del Sant Andreu.

El sènior B masculí, donava l’alegria de la jornada, al derrotar per 71-65 al líder, Vila-seca, en un partit molt complet dels vendrellencs. Amb aquest resultat, els taronges es situen dotzens, amb un balanç de 9-11, en zona de promoció  de permanència a tercera catalana, però, a un triomf dels llocs que donen la salvació. Diumenge, visitaran la pista del Bàsquet Samà B.

El junior masculí d’interterritorial, superava per 86-75 al Nou Bàsquet Olesa. Els de Dani Ventosa, amb un balanç de 14-3, comparteixen el segon lloc, juntament amb el Cornellà B. Diumenge visitaran la pista del Bàsquet Samà.