CNBV

El Vilanova cau a la inexpugnable pista del Vilabàsquet

Plantilla de l'equip sènior del Club Nou Bàsquet Vilanova. Eix

Vilabàsquet V 71 – CNBV El Surtidor 60

El dissabte a les 18h els jugadors del sènior es van desplaçar a Vilafranca per jugar contra el Vilabàsquet, equip que només ha patit tres derrotes i, a dia d’avui, és l’únic equip que encara és invicte a casa. Els vilanovins, que havien guanyat el partit de la primera volta, volien repetir la gesta i posar-li les coses difícils a un equip ple de jugadors físicament potents i amb experiència en categories altes.

El primer quart del partit va ser molt vistós, d’aquells que agraden als aficionats, amb un intercanvi de cistelles que no afavoria gens als interessos dels visitants, els quals volien treballar la seva victòria a partir d’una bona defensa. Malgrat que l’anotació del sènior vilanoví va ser fluïda (22 punts en aquest quart), els 31 punts anotats pels vilafranquins suposaven una llosa massa pesada.

Aquesta petita escletxa i la facilitat amb la que els locals anotaven va marcar la pauta del partit. Al segon quart, però, es va poder contenir aquest vendaval ofensiu, reduint a la meitat l’anotació del Vilabàsquet. Tot i això, els grocs no trobaven el seu joc en atac, basant-se massa en el llançament exterior a causa de les dificultats que posaven els interiors locals. Al descans, 46 a 30 pels de l’Alt Penedès.

A la represa, el sènior del Vilanova volia demostrar que el partit no estava dat i beneït i intentar reduir diferències, però malgrat que es va millorar l’anotació, el Vilabàsquet seguia anotant còmodament i mantenint una avantatge que els servia de coixí per jugar tranquil·lament, mentre que els grocs no trobaven la tecla per portar el tempo del partit. El baix encert des de la línia de 6,25 (19% d’encert) condicionava molt l’ofensiva dels visitants, que no trobaven solucions més properes a cistella.

L’últim període va servir per reduir diferències en el marcador final, però no suficients per mantenir l’average (estava en 9 punts de diferència). Un triple als últims segons del quart del Vilanova va servir per posar el 71 a 60 final.

Malgrat la derrota, els grocs segueixen en la part alta de la classificació i ja pensen en el següent partit, a casa contra el Torrelles, partit que es va perdre per dos punts de diferència a la primera volta.