Victòria del CNBV a la pista del C.B. Sant Just B

C.B. Sant Just B 49 – C.N.B.V. El Surtidor 72

Diumenge per la tarda el Vilanova visitava la pista del Sant Just, cuer de la classificació que encara no ha aconseguit estrenar-se aquesta temporada i suma un balanç de dinou derrotes i cap victòria. Malgrat això, els grocs (diumenge, els verds) no es volien confiar i tenien en ment un partit seriós per no repetir l’ensurt de fa dues setmanes a casa del penúltim classificat, el Cornellà, partit que es va saldar per la mínima a favor dels vilanovins.

Així doncs, els jugadors van saltar a pista pressionant des del minut 1 per tal d’aconseguir un avantatge còmode des de l’inici i tenir bones sensacions per tal d’afrontar tot el partit amb garanties. Durant aquest primer quart es van veure bones accions defensives tallant algunes pilotes i corrent bé al contraatac, malgrat que els locals trobaven la manera d’apropar-se a l’anella i anotar. Malgrat això, 12 a 25 al final del primer quart. Bona anotació i bon resultat a nivell defensiu, però el Vilanova sabia que podia millorar i volia fer-ho.

Durant el segon quart, però, la tònica va ser força semblant a la del primer. Tot i que va haver-hi algunes imprecisions, tant ofensives com defensives, els visitants seguien mantenint al Sant Just a ratlla, permetent només 10 punts i anotant-ne 20 per anar al descans amb 23 punts a favor. En una lliga tan igualada com aquesta (recordem que del primer classificat al setè només hi ha dues derrotes de diferència) els punts anotats i rebuts poden jugar un paper molt important a la classificació final, de manera que s’havia de seguir treballant i no conformar-se amb la diferència del marcador.

Per desgràcia, la tònica del partit a partir del tercer quart va agafar un gir inesperat pels interessos vilanovins. Moltes imprecisions en les passades en atac, juntament amb un arbitratge molt passiu, va fer perdre la concentració dels jugadors, no trobant cistella i permetent al Sant Just emportar-se el parcial per primer cop en el partit.

El darrer quart va ser semblant al tercer. Els jugadors no estaven còmodes a pista i no desplegaven el joc al qual estan acostumats, de manera que, altre cop, el parcial anotador va ser molt baix. Al final del matx, 49 a 72 i una victòria més pels vilanovins, la tretzena, que els permet seguir tercers a la classificació a l’espera que els equips amb un partit menys juguin el que tenen pendent. La setmana que ve partit a Vilanova contra un rival directe com és el C.B. Papiol, amb un partit menys que el C.N.B.V. però amb les mateixes derrotes.